Yellowstone

een prachtige wildernis

  • Grand Canyon of Yellowstone
    Grand Canyon of Yellowstone

Het oudste National Park

Yellowstone is het oudste National Park. Niet alleen van Amerika, maar ter wereld! In Yellowstone National Park waan je je dan ook terug in de tijd. Hier spuiten geisers en leven bizons, wolven en beren in de vrije natuur. Yellowstone National Park ligt, voor het grootste deel  in de staat Wyoming in het noord-westen van Amerika.

Top 5

- Old Faithful: De geiser spuwt trouw om de +/- 90 minuten stoom en water.
- Grand Prismatic Spring: Prachtige kleuren, van vel blauw tot oranje.
- Grand Canyon of the Yellowstone: Bezoek hier zeker Artist Point, vanaf hier heeft u een prachtig zicht op Lower Yellowstone Falls.
- Wildlife: Tijdens je bezoek aan Yellowstone zult u bijna zeker bizons en herten tegenkomen, maar met een beetje geluk misschien ook wel een beer of een wolf.
- Mammoth Hot Springs: Een surrealistisch landschap met verschillende terrassen waar het hete water langzaam doorheen stroomt.

Nationaal Park van bijna 9000 vierkante kilometer

Yellowstone National Park, voor het grootste deel gelegen in de staat Wyoming heeft een oppervlakte van 8983 km² (dat is ca 100x90 km) en de gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit bos en er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.

Yellowstone staat ook bekend om zijn vele meren en rivieren. De bekendste meren en rivieren in het nationaal park zijn: het Yellowstone Lake, het Shoshone Lake, de Snake en de Yellowstone. Het Yellowstone Lake is maar liefst 352 km² groot. Varen en vissen zijn hier dan ook populaire activiteiten!

In Amerika vindt u dan ook geen national park met meer wilde dieren dan Yellowstone.

Geisers

De bekendste geiser van Yellowstone is natuurlijk Old Faithful, die zijn naam te danken heeft aan het feit dat sinds 1870 trouw om de zoveel tijd water en stoom omhoog blaast tot wel 45 meter. In 1870 was dat nog om de 60 minuten, inmiddels is dat ongeveer om de 90 minuten. Maar wist je dat er meer dan 300 geisers en 10.000 warme bronnen in het park zijn?

Grand Prismatic Spring

De grootste, 75 bij 90 meter en bijna 50 meter diep, en misschien wel meest indrukwekkende bron is Grand Prismatic Spring. Niet alleen de omvang valt op, ook de felle kleuren springen eruit. Van vel blauw tot oranje, deze bron heeft het allemaal. De bron is dankzij een aangelegd pad van zeer dichtbij te bezoeken. Wat ook zeker de moeite waard is is om Grand Prismatic Overlook trail te lopen. Het is een kleine wandeling maar de trail brengt je naar een hoger gelegen punt waarvan je prachtig uitzicht hebt over de bron. Vanaf hier komen de verschillende kleuren goed naar voren en kunnen er prachtige foto’s gemaakt worden.

Grand Prismatic Spring
Grand Prismatic Spring

Wildlife

De plek om wildlife te spotten in Amerika is toch wel Yellowstone National Park. Zonder moeite zie je hier bizons die soms met een hele groep over de weg heenlopen en het verkeer blokkeren. Wat meer moeite moet worden gedaan om beren en wolven te zien. Het beste is om advies in te winnen in 1 van de bezoekerscentra van het park. De rangers hebben doorgaans goede tips over waar je de beer of wolf het beste kunt zien.

Yellowstone bezoeken

Met 8oo km aan verharde wegen kun je het park prima per auto verkennen. Ook kun je verder de natuur in en hier genieten van tal van prachtige wandelroutes. In het zuiden sluit Yellowstone aan op het andere beroemde national park van Wyoming, Grand Teton National Park.

Het weer in dit national park is vrij mild. In de zomer kan het rond de 30 graden worden. In de zomer is het behoorlijk droog en is er ontzettend weinig kans op neerslag. In de winter is er kans op sneeuw en de temperaturen liggen dan rond de -5 graden.

Fun Facts

- Er zijn meer dan 1800 archeologische plaatsen in het park.
- Het park heeft meer dan 300 geisers en ongeveer 290 watervallen.