Boston citytrip

5 daagse citytrip

Boston Citytrip

Een leuk alternatief voor New York: 
Boston is een havenstad met een prachtige kade, schitterende eilanden in de baai die u met een ferry kunt bezoeken en natuurlijk de Charles River. ​Ten noorden van de Charles River vinden we Cambridge, een stadsdeel van Boston dat de beste twee universiteiten van de wereld herbergt: Harvard University en M.I.T. Boston.

Prijs op aanvraag

geniet van Boston

Boston is een verrassend leuke stad. Gelegen aan de Charles River is Boston een stad gebouwd door Ieren, Engelsen, Italianen, Fransen en Duitsers. In 1630 werd Boston gesticht.  In 1636 ontstond hier al de eerste Amerikaanse universiteit, 'The college at New Towne'. Dit instituut werd drie jaar later, in 1639, vernoemd werd naar John Harvard. De Engelsman John Harvard had aan het instituut namelijk een geldbedrag van 779 ponden en daarnaast 400 boeken gedoneerd. Nog steeds is Harvard University één van de toonaangevende universiteiten in de wereld.

Enkele highlights in Boston

Back Bay

Back Bay is een gezellige en trendy buurt in Boston die bekend staat om zijn bruine Victoriaanse huizen. U kunt hier gezellig dineren en genieten van de mooie straten en de Britse roots van de Back Bay in Boston, Massachusetts. U kunt in Back Bay ook heerlijk shoppen. Er zitten veel winkelstraten die erg populair zijn onder toeristen en locals. Geniet van een beetje cultuur en duik daarna de winkels in. Ook de botanische tuin "Boston Public Garden" is 1 van de toeristische trekpleisters in Back Bay.

Boston Harbor Islands

Het Boston Harbor Islands National Park is een groep eilanden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Niet alleen erg mooi om te zien maar ook leerzaam. Zo kunt u op de eilanden bijvoorbeeld een kijkje nemen bij het fort van de burgeroorlog of een historische vuurtoren. De eilanden hebben namen als Spectacle Island, Bumpkin Island en Peddocks Island Het is leuk en ook niet echt moeilijk om naar de eilanden te gaan, vanuit de noordelijke Long Wharf in de haven van Boston vertrekt regelmatig een ferry naar Georges Island (30 minuten vaartijd) en Spectacle Island (20 minuten). Overstappen kan op Georges Island, richting de overige eilanden. U kunt ook heerlijk een wandeling maken over één van de eilanden en 's avonds heerlijk kamperen onder de mooie sterren. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de rangers. Op het eiland kunt u ook heerlijk een dagje ontspannen aan het strand met een heerlijke picknicken, vissen of zwemmen.

Boston Harbor Lighthouse
Boston Harbor Lighthouse

Cambridge

Cambridge is het stadsdeel aan de noordzijde van de Charles River. Hier vinden we de universiteiten Harvard (al sinds 1609) en Massachussets Institute of Technology, twee wereldberoemde universiteiten. Cambridge is dan ook leuk om te bezoeken met al haar kleine restaurantjes, koffiewinkeltjes, de duizenden studenten en academici. 

Wist u dat u dat de campus van de universiteiten gewoon toegankelijk is? Met alle prachtige bibliotheken, sportfaciliteiten  en gebouwen zijn deze universiteiten een dorp in de stad en zeker een bezoekje waard.

Harvard University Boston
Harvard University Boston

Hotel in deze reis

(Silver)1e tot en met 3e overnachting


DoubleTree by Hilton Boston Logan Airport Chelsea (3 nachten)

​Het DoubleTree by Hilton Boston Logan Airport Chelsea is gelegen aan de rand van Boston in Chelsea. Het centrum van Boston ligt ca. een kwartier rijden van het hotel.

Meer over Boston

Hotel in deze reis

(Gold)1e tot en met 3e overnachting


DoubleTree by Hilton hotel Boston Downtown (3 nachten)

Het hotel ligt in het hart van Boston. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, fitnessruimte, concierge services en een 24-uurs receptie.

Meer over Boston