Rondreizen Oost Amerika

bekijk hier de meestgeboekte rondreizen

Oostkust USA

Onder de oostkust van de VS kunnen we eigenlijk 2 regio's verstaan: Het noordoosten, ook wel bekend onder de naam New England als ook de regio langs de kust tussen New York en Miami.

New England

New England is een zeer bosrijk gebied dat zich uitstrekt tussen New York en de Canadese grens. Alle plaatsnamen doen je denken dat je in Groot Brittannië bent. Hier vindt je New London, Manchester en Hartford, vaak meerdere malen. De staten Vermont, New Hampshire, Maine, Massachussetts, Rhode IslandConnecticut en Long Island vormen New England. Deze regio heeft naast prachtige steden zoals Boston en Cambridge (hier liggen Harvard en M.I.T.)  ook veel schitterende klassieke dorpen. Denk bijvoorbeeld aan de kustplaatsjes Portsmouth, Portland, Bar Harbor en Cape Cod, waar het Britse verleden goed zichtbaar is.

In New England drukt de kreeftenvisserij zijn stempel op de lokale restaurants. Soft Shell of Hard Shell Lobster is de keus. Probeer eens de soft shell, deze is alleen daar te bestellen waar die gevangen wordt omdat deze moeilijk te transporteren is. New England is beroemd om het prachtige herfstseizon met schitterende herfstkleuren, in de volksmond bekend als 'Indian Summer'. Verder heeft New England barre temperaturen in de winter en een heerlijk warm zomerklimaat.

Eastcoast

Rijd je van New York naar het zuiden dan zijn de plekken die je niet mag missen: Washington DC, Blue Ridge Parkway, The ​Great Smoky Mountains, ​Charleston en Savannah en als je van steden houdt dan is Atlanta een mooie tussenstop. Ben je jong en houd je van een alternatief sfeertje dan is Athens Georgia een leuke stop die je niet wilt missen. Deze studentenstad herbergt de eeuwenoude universiteit van Georgia (1785). In Athens draait het eigenlijk voornamelijk om studenten en muziek. Uiteindelijk in Florida zijn er natuurlijk de prachtige stranden en de pretparken van Orlando, de NASA op Cape Canaveral, de heerlijke gulfcoast en uiteraard Miami en Miami Beach.