Arizona

Grand Canyon State

 • Monument Valley
  Monument Valley
 • Grand Canyon NP
  Grand Canyon NP
 • Flagstaff
  Flagstaff
 • Antelope Canyon
  Antelope Canyon
 • Page
  Page

Eindeloze vlaktes

Hoofdstad: Phoenix

Aantal inwoners: 6.828.065 (Stand 2015)

Arizona ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De staat wordt in het zuidwesten begrensd door Californië, in het noordwesten door Nevada en de noordelijke buur is Utah. Aan het uiterste noordoosten van Arizona op Four Corners Point, grenst ook Colorado aan Arizona . De brede, grandioze kloven, kale woestijnvalleien, kristalheldere meren en steile bergtoppen zijn prachtig in Arizona. Eindeloze vlaktes en fascinerende landschappen nodigen talloze bezoekers het hele jaar door uit voor een keur aan buitenactiviteiten.

Staat van de variatie

Arizona is niet alleen de thuisbasis van de Grand Canyon, de variatie aan landschappen is niet te beschrijven: eindeloze, diepe kloven, kale woestijnvalleien, kristalheldere meren en steile bergtoppen in 23 nationale parken en natuurreservaten zijn zo verschillend als het kan zijn in Arizona. Er wachten 67 verschillende meren, 25 historische locaties en tientallen recreatiegebieden om te ervaren. U zult versteld staan.

Landschappen en Canyons

Elke staat heeft eigenlijk zijn eigen plek die het meest bekend is. In Arizona wordt deze bekendheid echter niet getoond in een stad, maar zijn het de adembenemende landschappen en kloven die Arizona wereldberoemd maken. Elke bezoeker van Arizona moet absoluut de Grand Canyon hebben gezien, die wordt beschouwd als een van de grootste en meest spectaculaire natuurlijke wonderen ter wereld en ook in zoveel films is bewonderd. Het Grand Canyon National Park biedt een adembenemend panoramisch uitzicht, prachtige landschappen en de mogelijkheid tot verschillende activiteiten.

Grand Canyon NP
Grand Canyon NP

Tucson & Southeast Arizona

De sfeer van het Oude Westen leeft nog steeds in de goudmijnen Tombstone en Bisbee. Hier in het zuidoosten van Arizona hebben Spaanse veroveraars, indianen en cowboys, spelers en goudzoekers hun sporen nagelaten. Krijg een inzicht in het echte Amerikaanse Westen in Tucson met zijn unieke attracties. De Old Tucson Studio, deels pretpark, deels filmset doet de echte Western fan versteld staan. Studio's, filmrekwisieten, opnames, straat- en dansshows garanderen een dag plezier. Tombstone, 116 km ten zuidoosten van Tucson, wordt beschouwd als DE oude westerse stad bij uitstek. Veel van het oorspronkelijke gebouw is bewaard gebleven in het stadscentrum.

Tombstone
Tombstone

Watervallen in Arizona

1. Beaver Falls

Hoewel het een behoorlijke wandeling is om er te komen, is de verbazingwekkende schoonheid van Beaver Falls het zeker waard. Een wandeling van 18 mijl vanaf camping Havasu brengen u naar watervallen met zogenaamde pools; turquoise wateren die zich uitstrekken over kalkstenen terrassen. Via kettingen en ladders kunt u afdalen waarbij u voorbij een prachtige historische begraafplaats voor Havasupai komt. Eenmaal bij de watervallen zult u gegarandeerd ontspannen en genieten van het schilderachtige uitzicht.

2. Madera Canyon Waterfall

De Madera Canyon-waterval is een van de best bewaarde geheimen van de natuur in Arizona. De watervallen liggen 40 km ten zuidoosten van Tucson en kunnen worden bezocht door een korte wandeling door de Proctor Trail in Madera Canyon naar het zuiden. Ongeveer 1,5 km van de waterval kunnen bezoekers ontspannen en kijken hoe het water door Madera Creek stroomt terwijl ze de schilderachtige picknickplaats gebruiken. De waterval is een van de meest afgelegen in zijn soort en biedt een geweldige plek om te ontspannen en te reflecteren.

3. Havasu Falls

De Havasu-watervallen bevinden zich in het historische Havasupai Indian Reserve en staan ook bekend als Havasupai-watervallen. Wandelaars, avonturiers en natuurliefhebbers gaan er al jaren heen om de overweldigende schoonheid te ervaren. De wandeling naar de watervallen is 16 km lang, maar eenmaal aangekomen, is het uitnodigende blauwgroene water absoluut de moeite waard. Zwem in het paradijs verborgen in de Grand Canyon en ervaar een zeldzame, unieke ervaring!

Havasu Falls
Havasu Falls

Colorado River en prachtige meren

De Colorado-rivier is een spectaculair verschijnsel dat kronkelt over 2.330 kilometer en is omgeven door rode rotsen en canyons die naar de Hooverdam leiden. Maar de meren in Arizona zijn ook behoorlijk indrukwekkend. Kristalhelder blauw water, zonnig weer en verschillende opties voor waterrecreatie maken Lake Havasu bij de grens met Californië ook tot een populaire vakantiebestemming. Of Bartlett Lake in de buurt van Phoenix is ook een bezoek waard. Talrijke vissoorten leven in het meer, waaronder zwarte baars, rivierkreeft en platkop meerval. Een paradijs voor vissers.

Colorado River
Colorado River