Delaware

“The First State”

 • Hier vindt u meer dan 100 mijl aan hiking trails!
  Delaware Water Gap National Recreation Area
 • Een van Delaware's oudste vuurtoren
  Vuurtoren van Delaware
 • Fort Delaware is een voormalige havenverdedigingsfaciliteit
  Fort Delaware

Delaware

Delaware draagt met trots de bijnaam “The First State”. Deze staat gelegen aan de Atlantische kust van de USA, wordt omringd door Maryland, Pennsylvania en New Jersey.
Delaware is met een lengte van nog geen 100 mijl de op een na kleinste staat van de USA. Ontsnapt u hier even aan de drukte van de grote aangrensende steden en staten van de Oostkust. Delaware heeft niet voor niets de bijnaam “the First State”. Op 7 december 1787 was Delaware de eerste staat die de Amerikaanse grondwet ratificeerde. Deze historische datum vindt u terug op de vlag van deze staat.   

Fun Facts

Belasting paradijs. Veel bedrijven zijn i.v.m. het belasting voordeel formeel gevestigd in Delaware. Uiteindelijk hebben deze bedrijven hier slechts alleen een brievenbus.

Het fysieke hoofdkwartier van deze bedrijven zult u hier niet terug vinden, deze bevinden zich in een andere staat. In Delaware wordt namelijk geen sales tax geheven. U kunt zelf hier ook uw voordeel opdoen door hier uw belastingvrije inkopen te doen in een van de outlet centers. 

Vanwege de ideale locatie heeft Thomas Jefferson, de 3e president van de Verenigde Staten, de staat de 2e bijnaam
“ Diamond State” gegeven.

In 2015 is Delaware verkozen tot de 3e fietsvriendelijkste staat van de USA.

In Delaware werd tot 2 jaar terug jaarlijks de wereldkampioenschappen Punkin Chunkin gehouden. Tijdens deze kampioenschappen , die bijna 50.000 toeschouwers trok, streden diverse teams om de overwinning, wie met het zelfgemaakte apparatuur pompoenen zover mogelijk kon lanceren. Door gebrek aan verzekeringsdekking is dit jaarlijkse evenement de laatste 2 jaar niet doorgegaan.     

Tussen 1965 en 1977 woonde en werkte Bob Marley, The King of Reggae, in Delaware. Marley werkte oa. voor de Dupont Company. Een van zijn kinderen is geboren in Wilmington.   

In Wilmington is door studenten een record gevestigd met het bouwen van de hoogste LEGO-toren ter wereld. De toren was gemaakt van meer dan 500.000 LEGO stenen en had een hoogte van 113 voet. Het record is inmiddels verbroken. Delaware heeft een nieuwe uitdaging om de titel opnieuw terug op naam te krijgen.   


Things to do

 • Brengt u een bezoek aan Hagley Museum & Library. Hier kunt u zien hoe het buskruit werd gemaakt in een van de originele buskruitmolens. Ook is het mogelijk een rondleiding te volgen in het oorspronkelijk familiehuis van de Du Pont familie. Deze familie is een van de rijkste families in de Verenigde Staten. In het midden van de 19e eeuw, ontstond het fortuin door het succes in de buskruitindustrie 
 • Rehobith Beach, een van de populaire stranden in Delaware. Het strand is perfect om een heerlijke wandeling te maken langs de branding. Geniet hier s’-ochtends van de prachtige zonsopgang. 
 • Brandywine Zoo, in deze dienrentuin in Wilmington wonen zo’n 150 dieren. De dierentuin is het gehele jaar geopend. De medewerkers kunnen u alles vertellen over de verschillende diersoorten die u hier zult aantreffen.  
 • Delaware Art Museum, Kunst- en geschiedenisliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met Amerikaanse kunst uit de 19e tot de 21e eeuw. 
 • Nemours Mansion. Alfred Du Pont liet dit landhuis in het begin van de 20e eeuw als geschenk voor zijn vrouw bouwen. Het 5 verdiepingen tellende landhuis met meer dan 100 kamers is zeker een bezoek waard. U zult onder de indruk zijn van het goed bewaarde antieke meubilair, de tentoongestelde kunstwerken en uiteraard de tuinen die gevuld zijn met beeldhouwwerken, fonteinen en zelfs een doolhoftuin.
 • Dogfish Head Craft Brewery in Rehoboth Beach
  In deze bierbrouwerij worden jaarlijks honderdduizenden biervaten geproduceerd. Naast de proeverij kunt u hier meer te weten komen over het hele verloop van het brouwproces. 


Centrum Delaware
Centrum Delaware

Geschiedenis

De eerste Europeanen die zich rond 1630 in dit gebied vestigden waren de Hollanders. Echter was dit niet van lange duur. Na de Hollanders kwamen de Zweden in beeld. De eerste permanente nederzetting ontstond rond 1640. In 1663 werd het gebied veroverd door de Engelsen. Vanaf dat moment werd ook de naam Delaware gebruikt. De naam stamde af van gouverneur Lord De la Warr. Uit eerbetoon hebben de Engelsen het gebied naar hem vernoemd.

De beste reistijd

Delaware heeft een landklimaat. De beste reistijd is van mei t/m september. In deze maanden is er een zeer aangename temperatuur.

In de zomermaanden stijgt het kwik vaak tot ca 25 graden, in de winter daalt het kwik en kan het ondanks dat het aan de kust ligt hier wel een paar graden vriezen.


Verrassend Delaware

Delaware ligt op een schiereiland, welke aan de zuidkant een deel door Maryland maar ook Virginia in beslag wordt genomen. Wanneer u vanuit het zuiden naar Delaware rijdt, kunt u vanuit Virginia de oversteek maken via de Chesapeake Bay Bridge tunnel. Deze brug-tunnel verbinding is geopend in 1964 en ligt aan de monding van Chesapeake Bay. De totale lengte van de brug-tunnel overgang bedraagt 17,6 mijl oftewel bijna 30 km. U bent gegarandeerd een ervaring rijker als u de oversteek heeft gemaakt.   

Kilometers lange ongerepte zandstranden lenen zich uitstekend voor een fijne strandwandeling langs de branding van de Atlantische Oceaan. U kunt uw voordeel doen door belastingvrij te winkelen in de boetiekjes in de kustplaasten. Laat u zich vervolgens culinair verwennen in een van de restaurants.  Ontdekt u Delaware Bay, een prachtig natuurgebied. Aan de Atlantische kust liggen oa de badplaatsen Rehoboth Beach, Dewey Beach, Bethany en Fenwick Island. Delaware Seashore State Park leent zich uitstekend voor een mooie wandeling.  


President Joe Biden

In november 2020 is de democraat Joe Biden verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Biden heeft de verkiezingsstrijd op het nippertje gewonnen van de zittende president Donald Trump. Biden is op 20 januari 2021 beëdigd als nieuwe president van de Verenigde Staten en zijn huidge woonplaats Wilmington in Delaware verruilt voor het Witte Huis in Washington DC. Jarenlang heeft Biden per trein tussen Wilmington en de hoofdstad Washington heen en weer gependeld. Naar zijn eigen zeggen heeft hij zeker 2 miljoen mijl per trein afgelegd. Het treinstation is om die reden dan ook naar hem vernoemd.


Wilmington, Delaware
Wilmington, Delaware