Maine

Pine Tree State

  • Kennebunkport Maine
    Kennebunkport Maine
  • Welcome to Maine
    Welcome to Maine
  • Pumpkins farm
    Pumpkins farm

Maine

De staat Maine heeft een oppervlakte van 86.542 km², waarvan 80.005 km² land en valt onder de New England regio. Met een totaal aantal inwoners van 1.350.000 is het een dunbevolkte staat. Het berg- en heuvelachtige Maine is gelegen aan de Atlantische Oceaan en grenst in het noorden en oosten aan Canada en in het westen en zuiden aan de staat New Hampshire. De hoofdstad van Maine is Augusta.

Maine is een grote staat en de grootste van de regio New England. Toch wonen er ontzettend weinig mensen. Daarvan woont dan ook nog een groot deel van de bevolking in het zuiden en langs de kust. Het binnenland is bedekt met uitgestrekte bossen. Maine is de staat van de meren, rivieren en de zee. Met name in het ruige, maar toch idyllische kustgebied is fietsen populair. Het gebied rondom Rockport wordt ook wel de juweel van de Maine-Kust genoemd. Het grootste meer is Moosehead Lake.

De Aldermere Farm

De Aldermere Farm is een van grootste fokkerij voor de Belted Galloway koeien ter wereld. De boerderij is in beheer van Maine Coast. Het is een nationale stichting voor natuurbehoud. De stichting behoudt Aldermere Farm als een boerderij. Met de hoop dat de bezoekers waardering krijgen voor natuurbehoud en duurzame landbouw verdiepen.

Belted Galloway Cows
Belted Galloway Cows

Maine Lobster

Het toerisme speelt zich met name langs de grillige kust af waar ook de visserij een belangrijke bron van inkomsten is. Probeert u zeker ook de Maine Lobster, een ware delicatesse. In het kleine dorpje Kennebunkport aan de kust, had president Bush zijn zomerverblijf.