Nevada

Silver State

 • Las Vegas
  Las Vegas
 • Laughlin
  Laughlin
 • Hoover Dam
  Hoover Dam
 • Reno
  Reno

De tegenstellingen van Nevada

Nevada is een staat in het westen van de Verenigde Staten en beslaat het grootste deel van het Great Basin ten oosten van de Sierra Nevada. De grenzen liggen in de staten Oregon en Idaho in het noorden, Californië in het westen, Arizona in het zuidoosten en Utah in het oosten. Bovendien wordt Nevada grotendeels gekenmerkt door woestijnen en woestijnsteppen, maar in het noordwesten is er een voorgebergte naar de Sierra Nevada.

Contrasten kunnen nauwelijks opvallender zijn: enerzijds de oogverblindende, nooit-sluimerende gamingstad Las Vegas en anderzijds de eenzame, schijnbaar eindeloze bergketens in het midden van de woestijn. Het is geen wonder dat de eenzaamste weg van Amerika, Highway 50, door deze staat loopt.

Nevada, Silver State

Naast Zuid-Afrika en Australië heeft Nevada de rijkste goudvoorraden ter wereld. Bovendien is er ook aanzienlijke hoeveelheid zilver in Nevada, waaraan het zijn bijnaam "The Silver State" dankt. In deze stad kunt u zien hoe het goud en zilver wordt gevonden.

Las Vegas

Las Vegas wordt bij uitstek beschouwd als de gaming-metropool. De wereldberoemde Las Vegas Strip wordt beschouwd als de meest vermakelijke wijk ter wereld en schittert en schittert met enorme resorts, hotels, theaters, restaurants en tuinen. Dit beroemde deel van de Las Vegas Boulevard die van het Mandalay Bay Hotel naar het Treasure Island Hotel leidt, is de reden waarom de meeste bezoekers naar de stad komen. Je wilt hem bewonderen en de pulserende energie ervaren. Hier zijn de grote resorts zoals Parijs, New York New York, The Bellagio, The Venetian en Caesar's Palace. 's Nachts verlicht, is de strip een van de helderste plekken op aarde vanuit de ruimte bekeken.

Ook bezienswaardig is Fremont Street in het oude centrum van Las Vegas. Versierd met een luifel van LED-verlichting, is de avondlichtshow, bekend als de Fremont Street Experience, een must-do die u echt niet mag missen.

Las Vegas Strip
Las Vegas Strip

Hoover Dam

De Hoover Dam werd gebouwd tijdens de Grote Depressie om banen te creëren. Het is een wonder van moderne engineering. De 221 meter hoge dam is de thuisbasis van Lake Mead, het grootste zoetwaterreservoir in de Verenigde Staten, en levert waterkracht aan een groot deel van Nevada, Arizona en Californië. De dam werd gebouwd op de staatsgrens van Nevada en Arizona en ligt op slechts 45 minuten rijden van het centrum van Las Vegas of een korte helikoptervlucht. U kunt de dam oplopen en een spectaculair uitzicht hebben over de rand of Lake Mead. Rondleidingen door de energiecentrale Hoover Dam zijn ook beschikbaar.

Hoover Dam
Hoover Dam

Red Rock Canyon National Conservation Area

Het Red Rock Canyon National Nature Reserve ligt net buiten Las Vegas en is een van de populairste wandelgebieden in Nevada. De massieve rode rotsformaties die hoog boven de Mojave-woestijn uittoren zijn het meest opvallende kenmerk. Het gebied omvat echter een verscheidenheid aan locaties en geologische formaties. Ice Box Canyon en uitzicht op de Keystone Thrust zijn enkele van de hoogtepunten. Een mooie rit van ongeveer 21 km door het park biedt een geweldig uitzicht op enkele bezienswaardigheden, maar de wandelpaden in de Red Rock Canyon bieden de beste toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden. Klimmen, racen, mountainbiken, paardrijden, picknicken en wildlife watching zijn populaire activiteiten hier.

Red Rock Canyon
Red Rock Canyon

Reno

"De grootste kleine stad ter wereld!" Na Las Vegas is Reno de tweede grootste stad in Nevada qua bevolking, maar heeft slechts ongeveer 250.000 inwoners. Voor een kleine stad heeft het echter een verrassend aantal indrukwekkende attracties en evenementen voor toeristen. De stad organiseert de jaarlijkse nationale luchtvaartkampioenschappen, de Great Reno Balloon Race en de Hot August Nights Car Convention, evenals een aantal andere populaire jaarlijkse feesten. Musea met verschillende aandachtspunten zijn hier natuurlijk ook te vinden.

Reno
Reno

Burning Man

Deze pop-up stad in de woestijn is een community-based, jaarlijks evenement in de Black Rock Desert, ongeveer drie uur ten noorden van Reno. Dit unieke evenement draait helemaal om kunst en zelfexpressie. Van deelnemers wordt verwacht dat ze niet alleen toeschouwers zijn, maar ook actief deelnemen. De mensen en de sfeer van delen en gemeenschap vormen deze ervaring.

De Burning Man vond voor het eerst plaats in 1986 en vindt jaarlijks plaats tussen eind augustus en begin september. Dit festival is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid omdat tienduizenden mensen het vandaag de dag bezoeken. Vanwege de grote vraag is het aantal bezoekers beperkt en tickets snel uitverkocht.

Burning Man
Burning Man