Pennsylvania

Keystone State

 • Gettysburg
  Gettysburg
 • Philadelphia
  Philadelphia
 • Harrisburg
  Harrisburg
 • Landbouw Pennsylvania
  Landbouw Pennsylvania

Landbouw en industrie

Hoofdstad: Harrisburg 
​Inwoners: ‎12.742.886

​ Pennsylvania is weliswaar een industriestaat maar nog met veel natuur in de vorm van bergen en heuvels. Pennsylvania bestaat uit glooiende heuvels, weelderige bossen en miljoenen hectaren landbouwgrond De bekendste en grootste stad is Philadelphia.

De staat

Het grondgebied van Pennsylvania werd in de vroege jaren 1600 verdeeld door de Nederlanders, de Zweden en de Engelsen. Engeland verwierf de regio in 1664 met de verovering van New York, en in 1681 werd Pennsylvania door koning Charles II overgedragen aan William Penn, een Quaker,.

Pennsylvania, officieel Commonwealth of Pennsylvania, constituerende staat van de Verenigde Staten van Amerika, een van de oorspronkelijke 13 Amerikaanse kolonies. De staat is ongeveer rechthoekig van vorm en strekt zich uit over ongeveer 300 mijl (480 km) van oost naar west en 150 mijl (240 km) van noord naar zuid. Het wordt begrensd in het noorden door Lake Erie en de staat New York; naar het oosten door New York en New Jersey; in het zuiden door Delaware, Maryland en West Virginia; en in het westen door de panhandle van West Virginia en door Ohio. Harrisburg, gelegen in de uitlopers van de Appalachian Mountains, is de hoofdstad.

Pennsylvania is officieel een Midden-Atlantische staat, samen met New York, New Jersey, Delaware en Maryland. Van de centrale ligging aan de oostkust wordt soms gezegd dat het de bijnaam is, de Keystone State. Het raakt de Atlantische Oceaan echter nergens. Water is echter bijna net zo cruciaal geweest in de groei van de staat als de waardevolle grond. De rivier de Delaware vormt de grens tussen Pennsylvania en New Jersey. In het noordwesten scheidt een kleine panhandle Ohio en New York en vormt een 65-mijl (65 km) waterkant op Lake Erie, waardoor de staat toegang heeft tot de ijzerertsschepen en andere handel van de Grote Meren.

Volkscultuur

Pennsylvania heeft sterke elementen van de volkscultuur behouden. De gewone mensen - de Amish, de mennonieten en andere kleine gemeenschappen - hebben hun traditionele manier van leven gebaseerd op de leer van de Bijbel. Lancaster County is de oorspronkelijke thuisbasis van de Amish, maar vanwege de groei van hun bevolking zijn ze uitgebreid naar andere gebieden in Pennsylvania en het hele land. De volkskunst en het koken van de Pennsylvania Dutch zijn beroemd, en hun fel geschilderde ontwerpen bekend als hex borden sieren hun grote schuren. Typische Pennsylvaniaanse gerechten zijn scrapple (gekruide maïsmeelpap met varkensvlees), gebakken geroomde maïs, saus (hoofdkaas), knoedelsoep en vleespastei.

Amish
Amish

Klimaat

Pennsylvania heeft over het algemeen een vochtig landklimaat dat wordt gekenmerkt door grote schommelingen in seizoensgebonden temperaturen, met heersende winden uit het westen. De gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 70 ° F (21 ° C) en in januari ongeveer 28 ° F (−2 ° C).

Winter in Philadelphia
Winter in Philadelphia

Landbouw

Pennsylvania heeft een van de grootste plattelandsbevolking in de Verenigde Staten en bijna een derde van de staat wordt nog steeds verbouwd. Vee - inclusief melk- en vleesvee, varkens en schapen - en veeproducten zijn de belangrijkste componenten van het bedrijfsinkomen. Pennsylvania is een belangrijke producent van melk, eieren en pluimvee; fruit, inclusief perziken, druiven, kersen en appels; hooi; maïs (maïs); champignons; en kerstbomen. IJs en worst zijn belangrijke bewerkte voedingsmiddelen.

Landbouw in Pennsylvania
Landbouw in Pennsylvania