Anaheim

Californië

  • Het meest bekend thema park ter wereld
    Disneyland Themepark
  • Een bekende sport
    Baseball
  • In Anaheim spelen de Los Angeles Angels
    Baseball

Anaheim

Anaheim is een stad in Californië die bekend staat als de locatie van het enorme Disneyland Theme Park en de vele resorts die er bij horen. Als je eenmaal klaar bent met de ritjes in alle achtbanen en alles wat met Disney te maken heeft is er nog veel meer te zien en te doen ook in de omliggende gebieden en steden. Ook is het perfect gelegen als startpunt om de grote Californische steden zoals Los Angeles en San Diego te bezoeken. Zo kun je een dag trip naar Hollywood plannen of de spectaculaire kustlijn van Zuid – Californië ontdekken. 

Top 3 mooiste stranden in de buurt

1. Newport Beach: enorme golven vormen zich hier voor de kust, perfect voor de ervaren surfer.

2. Huntington Beach: de locatie van de lange Huntington Beach Pier, deze strekt zich bijna 600 meter uit in het water.

3. Laguna Beach: de stranden zijn niet zo lang maar wel ontzettend mooi, ze worden omlijst door kliffen en baaien.


Disneyland Park

Het park is ontworpen en vervolgens gebouwd onder toeziend oog van Walt Disney zelf. Het werd in 1955 geopend en heeft vanaf toen al verschillende uitbreidingen en renovaties ondergaan. Door de jaren heen heeft het park in totaal meer bezoekers gezien dan welk ander themapark ook over de hele wereld. Er zijn 8 themagebieden in dit park, met elk zijn eigen unieke kenmerken en stijl. Als je besluit Disneyland te gaan bezoeken houd er dan rekening mee dat je tenminste een paar dagen nodig hebt om alles te kunnen zien.

Goofy
Goofy

The Angel Stadium

Het Angel Stadium in Anaheim is de thuisbasis van de Los Angeles Angels. Dit stadion is het vierde oudste in de Major League Baseball. Als je op zoek bent naar een leuke middag of avond uit kun je een thuiswedstrijd bezoeken, met zo’n 45.000 toeschouwers weet je zeker dat de sfeer goed is.

Baseball
Baseball
Anaheim