Annapolis

Maryland

  • De baai aan de Atlantische Oceaan waar Annapolis is gevestigd
    Chesapeake Bay
  • De wateren staan bekend als één van de bekendere zeilspots
    Oceaan Annapolis

Annapolis

Annapolis is de hoofdstad van de staat Maryland en is 350 jaar jong. Het is een levendige stad, die trots is op haar charmante koloniale erfgoed, en biedt bezoekers tevens het nieuwste op het gebied van restaurants, accommodaties, winkels en uitgaansgelegenheden. De stad is de thuisbasis van de United States Naval Academy en St. John’s College, een college voor vrije kunsten met een geschiedenis die teruggaat tot 1696. Annapolis staat bekend als zeil en vaarbestemming, door de ligging aan de Mid-Atlantische Oceaan. Daarnaast beschikt de stad over enkele van de mooiste voorbeelden van koloniale huizen, waaronder het Hammond-Harwood House en het Charles Carroll House. In het Banneker-Douglass Museum eerd de stad degene die als slaven arriveerden en het erfgoed van de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap in Maryland. De stad kent warme zomers en milde winterperiodes, hierdoor is de beste reisperiode dan ook in de zomer maanden.

Onze top 4!

1. Historic downtown: een van de oudste stadscentra’s in het land. 

2. Maryland Avenue: het bruisende hart van de stad.

3. Naval Academy: een millitaire universiteit gevestigd in de stad.

4. Varen en wateractiviteiten: de stad staat bekend als perfecte vaar-en watersport bestemming.


Historic Downtown

Een van Amerika's oudste en grootste stadscentra is ook een van de meest beloopbare en fietsbare. Naast de fantastische restaurants, bars en exclusieve boetieks, is Downtown Annapolis ook een levende geschiedenisles.

Maryland Avenue

Maryland Avenue is het bruisende hart van de stad en staat bekend als één van de beste plekken in het centrum van Annapolis om te winkelen, dineren en de cultuur te ervaren. 

Chesapeake Bay
Chesapeake Bay

Naval Academy

De USNA is meer dan alleen een legendarische militaire universiteit, het is een nationale en gemeenschapsinstelling die openstaat voor bezoekers. Er gaan verschillende tours meerdere malen per dag, zo kun je deelnemen aan de guided walking tour of een guided riding tour met een elektrische voertuig. Beide tours leiden je over de universiteit en campus.

Varen en wateractiviteiten

Annapolis is een beroemde zeil- en vaarbestemming, maar zelfs als je niet van zeilen houd zijn er tal van andere mogelijkheden. Naar de bekende bay van het gebied ‘’de Chesapeake Bay’’ zijn er tal van andere waterwegen te verkennen. Ga mee op een kayaktour of overweeg een stand-up paddleboard te huren en ontdek de omgeving vanaf het water.

Naval Academy
Naval Academy

Fun Facts

1. Annapolis was de eerste hoofdstad van de Verenigde Staten.

2. Het is de zeilhoofdstad van het land.

3. Annapolis is een van de dunst bevolkte staats hoofdsteden van het land.


Haven Annapolis
Haven Annapolis