Annapolis

Maryland

  • De baai aan de Atlantische Oceaan waar Annapolis is gevestigd
    Chesapeake Bay
  • De stad staat bekend als een echte zeilbestemming.
    Haven Annapolis

Annapolis

Annapolis is de hoofdstad van de staat Maryland. de stad staat bekend als zeil/-vaarbestemming, door de gunstige ligging aan de Atlantische Oceaan. Het is een levendige stad, die trots is op haar charmante koloniale erfgoed, en biedt bezoekers tevens een ruim aanbod op het gebied van restaurants, accommodaties, winkels en-uitgaansgelegenheden. Daarnaast is de stad de thuisbasis van de United States Naval Academy en St. John’s College, een kunstacedemie met een geschiedenis die teruggaat tot 1696. 


Onze top 4!

1. Historic downtown

2. Maryland Avenue

3. Naval Academy

4. Varen en wateractiviteiten


Historic Downtown

Is één van oudste en grootste stadscentra van Amerika. Hier vindt u dan ook veel restaurants, bars en exclusieve boetieks. Tevens is Downtown Annapolis ook een levende geschiedenis les, door de oude koloniale gebouwenDaarnaast is het centrum zeer begaanbaar voor wandelaars en fietsers.


Maryland Avenue

Maryland Avenue is het bruisende hart van de stad en staat bekend als één van de beste plekken in het centrum van Annapolis om te winkelen, dineren en de koloniale cultuur te ervaren. 

Chesapeake Bay
Chesapeake Bay

Naval Academy

De USNA is gesticht in 1845 en is de belangrijkste marine onderwijsinstituut van Amerika. Zo volgen de mensen hier een opleiding van 4 jaar, waarna zij worden aangesteld als ensign bij de marine. Naast onderwijsinstituut is het ook een nationaal gemeenschapsinstelling. Daarnaast worden er dagelijks meerdere wandel en-golfkar tours aangeboden, die u een goed beeld geven over de universiteit en campus.Varen en wateractiviteiten

Annapolis is een beroemde zeil-en vaarbestemming waar naast het zeilen veel andere vaarmogelijkheden zijn. Zo kunt u een kayak of stand-up paddleboard huren en de Chesapeake Bay en omringende waterwegen verkennen.


Naval Academy
Naval Academy

Fun Facts

1. Annapolis was de eerste hoofdstad van de Verenigde Staten.

2. Het is de zeilhoofdstad van het land.

3. Annapolis is een van de dunst bevolkte staats hoofdsteden van het land.


Klimaat

Annapolis heeft een zeeklimaat. De zomers zijn warm, de temperatuur kan oplopen tot circa 27 graden. De winters daarentegen zijn kouder en is er kans op sneeuwval.  


Haven Annapolis
Haven Annapolis