• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Steden

Austin

Austin, Texas is veel meer dan alleen de hoofdstad van de staat Texas. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis en 19e-eeuwse architectuur, fan bent van livemuziek of een traditionele Texas barbecue wilt proberen, er is genoeg te doen!

Bekijk ons reisaanbod

Highlights & tips

Texas Barbecue Joint - Niet te missen in Austin zijn de welbekende barbecue joints waar overheerlijke ribs, pulled pork, burgers, mais en meer worden bereid. De meest beroemde is Franklin Barbecue, waar dan ook vroeg in de morgen klanten al in de rij staan.
Barton Springs Pool - Midden in Zilker Park vind je Barton Springs Pool; een natuurlijk zwembad van meer dan een hectare groot dat gevuld wordt door ondergrondse waterbronnen.
ullock Texas State History Museum - The Bullock Museum is de ideale plek voor zowel volwassenen als kinderen om de geschiedenis van de staat Texas te verkennen. Interactieve films bieden historische overzichten van het aangrijpende verhaal van Texas en permanente en korte tentoonstellingen vullen de details verder in.

Keep Austin Weird

In Austin heerst een liberale en creatieve cultuur en de studentenstad wil dit graag zo houden. Met een liberale cultuur die de vrijheid van expressie omarmt, heeft Austin herhaaldelijk de titel "#1 Place to Live in the US" verdiend, en Forbes heeft het erkend als een van de "Best Cities for Millennials". Het iconische motto "Keep Austin Weird" weerspiegelt de trots van de stad op haar eigenzinnigheid en unieke karakter, terwijl het tegelijkertijd een baken van diversiteit en inclusiviteit blijft. Met een bloeiende kunst- en muziekscene, samen met een voortdurende stroom van innovatie, blijft Austin een levendige en inspirerende bestemming voor iedereen die op zoek is naar een gemeenschap die anders durft te zijn.

Circuit of the Americas & Formule 1 in Texas 

Het Circuit of the Americas, gelegen in het hart van Texas, is een wereldberoemd racecircuit dat jaarlijks gastheer is van de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Deze spectaculaire locatie trekt niet alleen motorsportfans van over de hele wereld, maar heeft ook bijgedragen aan het versterken van Austin's reputatie als een toonaangevende bestemming voor entertainment en sportevenementen. Met zijn state-of-the-art faciliteiten en adembenemende race-actie biedt het Circuit of the Americas een onvergetelijke ervaring voor zowel coureurs als toeschouwers, waardoor het een onmisbare halte is op de internationale racekalender.

Klimaat & beste reistijd 

Austin heeft een vochtig subtropisch klimaat. Dit betekent dat er lange, hete zomers en over het algemeen milde winters zijn. Lente’s zijn prachtig in Austin, met mooie zonnige dagen en veel groen en wilde bloemen. Toch zijn hevige regenbuien niet ondenkbaar in Mei en begin Juni, waardoor het inpakken van regenkleding een handige tip is deze tijd van het jaar.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast