Bangor

Maine

  • West market Square is de historische wijk van Bangor met winkels en restaurants.
    West Market Square Bangor

Bangor, Maine

Bangor ligt aan de Penobscot River in de staat Maine. Nog niet zo lang geleden was Banger de houthakkershoofdstad van de wereld. Het centrum van Bangor heeft een levendige cultuur op het gebied van kunst, muziek, festivals en theater. Daarnaast heeft Bangor een groot aanbod aan restaurants. Stephen King fans kunnen ook hun hart ophalen in Bangor. De woning van de schrijver staat hier en er worden Stephen King Tours langs belangrijke locaties en inspiratiebronnen gehouden.


Geschiedenis Bangor

Bangor werd halverwege de 19e eeuw opgericht door Europese Amerikanen, gebaseerd op de hout- en scheepsbouwindustrie. Omdat de stad aan de rivier de Penobscot lag, konden boomstammen stroomafwaarts van de North Maine Woods worden gedreven en verwerkt in de door water aangedreven zagerijen van de stad, en vervolgens 48 kilometer stroomafwaarts van de haven van Bangor naar de Atlantische Oceaan worden verscheept. Van daaruit werd het hout naar elke haven in de wereld vervoerd. 

Met hun rijkdom bouwden de houtbaronnen uitgebreide Griekse Revival- en Victoriaanse herenhuizen en het 9 meter hoge standbeeld van Paul Bunyan. Dit enorme standbeeld van 9 meter is een eerbetoon aan alle houthakkers die hier werkten en nog steeds werken. 

Paul Bunyan Statue

Bangor was vroeger bekend om de houtindustrie. Het Paul Bunyan Statue is maar liefst 9 meter hoog en een eerbetoon aan alle houthakkers die hier werkten en nog steeds werken. Het beeld is nog steeds in uitstekende staat na vele jaren van zware weersomstandigheden. Paul Bunyan is de hoofdpersoon van veel folkloreverhalen waarin hij allerlei bovenmenselijke krachten heeft.


Cole Land Transportation Museum

In dit museum gaat u terug in de geschiedenis van Maine en ziet u een uitgebreid aanbod van oude voertuigen zoals treinen, vrachtwagens, ploegen, motorfietsen, schepen, helikopters en bouwvoertuigen. Het grote museum waar u een paar uur kunt doorbrengen is in familiehanden en een aanrader voor voor jong en oud. Het museum kan ook aan de hand van een speurtochtopdracht worden verkend om zo nog meer te ontdekken over de voertuigen.


Paul Bunayan Statue
Paul Bunayan Statue

Woning Stephen King

De beroemde schrijver Stephen King woont in Bangor en u kunt zijn woning zien. De woning is niet toegankelijk, maar het is zeker leuk om te zien waar hij woont en de buurt te verkennen. Ook zijn er verschillende plekken in Bangor die inspiratie of locaties waren voor een aantal van zijn films, zoals de horrorklassieker It. Er worden ook tours met gids gegeven. 


Penobscot River Walkway

De Penobscot River doorkruiste de stad Bangor. De Penobscot River Walkway loopt 800 meter door het schilderachtige Waterfront Park van Bangor tussen Union Street en de kruising van Railroad en Front Street. Langs de prachtige oevers van de rivier kunt u wandelen, fietsen of joggen en komt u langs bruggen en historische kanonnen. Er zijn ook tal van foodtrucks in de buurt zodat u op een van de bankjes aan de rivier een hapje kunt eten.


Stephen King huis in Bangor
Stephen King huis in Bangor

Maine Discovery Museum

Dit museum is een vooraanstaand centrum voor leren en ontdekken door kinderen gevestigd in downtown Bangor. Er zijn tal van interactieve exposities verdeeld over drie verdiepingen met thema’s zoals dinosaurussen, natuur, dieren, muziek en het universum. Er is zelfs een stromende rivier waar kinderen kunnen spetteren met de boten en een boomfort met meerdere verdiepingen waar ze kunnen klimmen. Bangor Historical Society and Thomas A. Hill House Museum

In het Thomas A. Hill House, ook bekend als het Grand Army Memorial Home, leert u meer over de geschiedenis van Bangor. Er zijn collecties te bekijken van de Bangor Historical Society. Het historisch huis in Griekse stijl uit 1836 is ontworpen door de gerenommeerde architect Richard Upjohn in opdracht van een prominente zakenman Thomas A. Hill. In 1846 werd de woning gekocht door Samuel Dale, burgemeester van Bangor. De Sons of Union Veterans kocht het huis in 1942 waarna het de naam kreeg Grand Army of the Republic Memorial. De Bangor Historical Society kreeg in 1952 toestemming om het huis te gebruiken, waarna het in 1972 in het nationaal register van historische plaatsen werd opgenomen. In 1974 werd het huis eigendom van de Bangor Historical Society. U vindt in de woning onder andere veel antieke kleding, schoenen, boeken, decoraties, oude meubels, schilderijen, foto's.

Maine Discovery Museum
Maine Discovery Museum