Barstow

The heart of the Mojave Desert

  • Een Spookstad nabij Barstow
    Calico Ghosttown
  • Een nep treinstation waar de McDonalds in gevestigd is.
    Barstow Station
  • Een authentiek restaurant uit 1954
    Peggy Sue

Barstow

Daar waar de Interstate 40 start en eveneens kruist met Interstate 15 komt u uit in Barstow, Californië. Halverwege op weg van Los Angeles naar Las Vegas ligt Barstow in het midden van de Mojave Desert. Route 66 loopt dwarsdoor Main Street in Barstow. Het fungeerde daarom ook als stopplaats van (historische) Route 66 passanten. Elk jaar passeren hier veel reizigers.  Vanuit Barstow heeft u toegang tot Mojave National Preserve, Joshua Tree N.P. en in noordelijke richting komt u uit in Death Valley.   


Fun facts

1. Peggy Sue’s Diner : Deze authentieke diner stamt uit 1954. Geniet in dit typerende Amerikaans wegrestaurant van een echte originele Amerikaanse hamburger 

2. McDonalds in een treinwagon: Deze McDonalds is in Barstow gevestigd in een (nep)treinstation. In de omgebouwde treinwagons kunt u plaatsnemen en uw bestelling nuttigen.  


Calico Ghosttown

Ongeveer 20 minuten rijden ten noordoosten van Barstow ligt Calico. Deze verlaten spookstad in de Mojave woestijn is gesticht in 1881 als een zilvermijnbouwstadje. Tegenwoordig is het niet meer bewoond en wordt het veelal door toeristen bezocht. Sommigen beweren dat in er Calico echte spoken zijn. De geesten van de mijnwerkers waren hier volgens hen nog rond.  


Route 66 Mother Road museum:

Dit museum bevindt zich in het Harvey House in Barstow. U vindt hier een stuk geschiedenis van de Amerikaanse spoorwegen en o.a. een verzameling van historische Route 66 foto’s. 

Calico Ghosttown
Calico Ghosttown

Dumont Dunes

Aan de westelijke rand van de Mojave woestijn, vindt u de Dumont Dunes. Deze zandduinen strekken zich uit over een gebied van ca. 1 mijl breed en ca. 4 mijl lang.  

Stoddard Valley

In Stoddard Valley, gelegen in de Mojave woestijn, kunt u met een gehuurde crossmotor of quad off-road trails rijden. Het gebied wordt gekenmerkt door steile rotsen, heuvels, valleien en kronkelende zandweggetjes. 

Dumont Dunes
Dumont Dunes

Klimaat

Barstow heeft een woestijnklimaat. In de zomermaanden valt hier niet of nauwelijks neerslag en kan de temperatuur oplopen tot wel 36 graden Celcius. In de wintermaanden daalt het kwik niet onder de 10 graden Celcius.