Charlotte

"International Gateway to the South"

 • Dit is de financiële wijk in Charlotte in North Carolina.
  Charlotte - Financiële wijk
 • De Nascar Hall of Fame ligt in Charlotte.
  Nascar Hall of Fame
 • Het centrum gefotografeerd van boven!
  Centrum vanaf boven
 • Een koffieshop in Charlotte
  Koffieshop

Charlotte North Carolina, Gateway to the South

Charlotte 'International Gateway to the South' wordt niet voor niets zo genoemd. De stad in North Carolina ligt erg centraal en niet ver van de de Atlantische kust, ze is heel goed bereikbaar vanuit de hele wereld door de goede verbindingen naar Washington en Atlanta. Achter de skyline van Charlotte met haar wolkenkrabbers bevinden zich verschillende historische buurten. Een van deze buurten is Dilworth, waar u bungalows tussen statige eikenlanen vindt. Het winkelcentrum Twin Oaks biedt een gevarieerde mix van restaurants en boetieks. Een beetje verder ligt South End, een wijk die bekend staat om zijn ontspannen sfeer. Hier zijn veel antiekwinkels en galerieën. Elk jaar worden hier verschillende kunst- en muziekevenementen georganiseerd waarvan Art and Soul of South End (in april) een van de bekendere is.


Things to do

NASCAR Hall of Fame:  NASCAR is zeker niet minder spannend dan de Formule 1. 90 procent van de teams uit de Sprint Cup League zijn gebaseerd in Charlotte. Begrijpelijk dat de NASCAR Eregalerij hier is neergezet. Tijdens een rondgang door het museum leer je alles over de geschiedenis van de sport en de technologie erachter kennen.

US National Whitewater Center:  Het National Whitewater Center (USNWC) is gesticht om een actieve levensstijl te promoten. Sinds 2006 promoot USNWC de toegang tot het buitenleven voor deelnemers van alle niveaus middels haar meer dan 30 land- en wateractiviteiten, openluchtinstructie- en certificatieprogramma's, festivals, races, films en diverse buitenevenementen gedurende het hele jaar. Of je nu de meer dan 500 hectare van US National Whitewater Center op de Catawba-rivier bezoekt of deelneemt aan een van de door haar georganiseerde initiatieven, de USNWC stelt gasten in staat om buiten te spelen, te ontspannen en daarbij te leren.

Carolinas Aviation Museum: In 1992 richtten Floyd en Lois Wilson Carolinas Aviation Museum, Charlotte op om een collectie van meer dan vijftig oude vliegtuigen en kleinere historische items die te maken hebben met luchtvaart tentoon te stellen. Dit museum ligt bij Douglas International Airport, ongeveer een kwartier rijden vanaf het centrum van Charlotte.

Bechtler Museum of Modern Art: In dit museum hangen en staan werken van de meest invloedrijke en belangrijke kunstenaars uit de twintigste eeuw. De collectie beherbergt werken van onder andere Picasso, Warhol, Miró, en Giacometti. De collectie was tot 2010 privébezit van de Zwitserse Bechtler-familie.

Klimaat

Charlotte heeft een zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers vochtig en warm zijn en in de winters is het niet echt koud. In december en januari kan het in de nachten heel licht vriezen. 

Fun Fact

In de tijd van de prohibition bouwden alcoholsmokkelaars in de zuidelijke staten steeds snellere auto's om de politie te snel af te zijn. Dit  leidde uiteindelijk tot het ontstaan van de NASCAR races.