Cincinnati

Ohio

  • Aan de overkant van de rivier is er een prachtig uitzicht op de skyline van Cincinnati.
    Skyline Cincinnati
  • De Roebling-hangbrug is het symbool van Cincinnati.
    Roebling Suspension Bridge
  • Het beroemde honkbalstadion Great American Ball Park is sinds 2003 geopend.
    Great American Ball Park

Cincinnati, musea en sportevenementen

De metropool Cincinnati werd gesticht in 1788 en ligt in de staat Ohio aan de noordoever van de Ohio-rivier. De stad biedt eersteklas musea, talloze restaurants, winkels en sportevenementen. Een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad is de Roebling-hangbrug. De twee stadions "Great American Ball Park" en "Paul Brown Stadium" bevinden zich rechts en links van de Roebling Bridge. 

Als u met kinderen reist, is het pretpark Coney Island een aanrader. Of maak een omweg naar het Children's Museum of de Cincinnati Zoo & Botanical Garden, waar u meer dan 3000 plantensoorten en meer dan 500 diersoorten kunt bewonderen. Een boot- of kanotocht langs de Ohio-rivier is ook beslist de moeite waard.

Fun Facts

Het eerste professionele honkbalteam werd in 1869 in Cincinnati gevormd. Het team bestond uit tien mensen en won hun eerste wedstrijd op 4 mei 1869.

De eerste persoon op de maan, Neil Armstrong, gaf les als hoogleraar lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Universiteit van Cincinnati.

Het grootste Oktoberfest in de VS, de zogenaamde Zinzinnati, wordt in Cincinnati gehouden. Het is gebaseerd op het Duitse Oktoberfest met livemuziek en Duits eten.

De wereldberoemde regisseur Steven Spielberg werd in 1946 in Cincinnati geboren.

De eerste "misdaad" die in Cincinnati werd geregistreerd, was in 1789 en betrof komkommerdiefstal.

Cincinnati Zoo & Botanical Garden

De Cincinnati Zoo & Botanical Garden is de op een na oudste dierentuin in de Verenigde Staten. In deze zoölogische en botanische tuin worden meer dan 500 verschillende diersoorten gehouden, waaronder leeuwen, apen, pinguïns, olifanten en nog veel meer, maar ook bijzondere dieren zoals een witte Bengaalse tijger hebben hier hun thuis. De bekendste is het nijlpaard "Fiona", dat in 2017 in de dierentuin werd geboren en zeer beroemd werd dankzij de vele bezoekersvideo's van Fiona, die werden geüpload naar YouTube en Facebook. Ook plantenliefhebbers komen hier aan hun trekken, want de Cincinnati Zoo & Botanical Garden heeft meer dan 3000 plantensoorten.

Cincinnati Zoo & Botanical Garden
Cincinnati Zoo & Botanical Garden

Great American Ball Park

Het honkbalstadion "Great American Ball Park" werd pas in 2000 gebouwd en in maart 2003 geopend. Het stadion is gebouwd vanuit een combinatie van een nieuw en een klassiek honkbalveld en heeft een prachtige achtergrond. Het stadion heeft meer dan 42.000 zitplaatsen. Trakteer uzelf op een spectaculaire ervaring en kijk naar een professionele honkbalwedstrijd in dit bijzondere honkbalstadion.


Great American Ball Park
Great American Ball Park

Roebling Suspension Bridge

De Roebling-hangbrug is het symbool van Cincinnati, deze overspant de Ohio-rivier tussen Cincinnati en Covington, Kentucky. De brug werd in 1867 opengesteld voor verkeer en was toen nog de langste hangbrug ter wereld met een overspanning van 322 meter. Inmiddels zijn er langere hangbruggen. De brug wordt vaak vergeleken met de beroemde Brooklyn Bridge in New York, wat geen wonder is, want hij diende als prototype. 's Avonds is de brug prachtig verlicht, een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Roebling Suspension Bridge by Night
Roebling Suspension Bridge by Night