Cleveland

  • Panorama beeld
    Cleveland
  • Arcade, het overdekte winkelcentrum
    Cleveland
  • Cleveland ligt aan het Eriemeer (Lake Erie)
    Lake Erie

Cleveland

Cleveland is een klassieke Amerikaanse stad met zo’n 400.000 inwoners wat ligt aan het Eriemeer (Lake Erie) en is de op één na grootste plaats in de staat Ohio. In de zwoele zomermaanden kun je hier goed zijn als je een echte zon aanbidder bent. Je geniet hier van de stranden, het meer en de vele goed onderhouden tuinen door de lokale bevolking. Als je een echte fijnproever bent dan voel je je meteen thuis in Cleveland. Op elke hoek van de straat is wel een restaurant uit een ander land, maar voornamelijk de Italiaanse, Poolse en Libanese gerechten ga je hier veel terug vinden.

Fun Facts

- In 1796 is deze stad vernoemd naar Moses Cleaveland. Oorspronkelijk werd de stadsnaam ook zo geschreven. De extra ‘’a’’ werd in 1831 geschrapt en sindsdien schrijf je de stadsnaam als Cleveland

- Het is een stad van primeurs als het om elektriciteit gaat. In 1879 zou Cleveland het eerste geëlektrificeerde openbare plein gekregen hebben.

- In Cleveland is in 1890 het eerste overdekte winkelcentrum geopend.

- De makers en bedenkers van ‘’Superman’’, Jerry Siegel en Joe Shuster komen uit Cleveland.

- Cleveland heeft de rockmuziek niet uitgevonden maar door Cleveland’s plaatselijke discjockey Alan Freed is in de jaren 50 de term ‘rock and roll’ bedacht


Rock and Roll Hall of Fame

De Rock and Roll Hall of Fame is een museum gewijd aan de legendes van de muziekindustrie, gelegen aan de Rock and Roll Boulevard bij East 9th Street in Downtown Cleveland. Het museum, een ongebruikelijke geometrisch gevormde constructie, heeft oneindige collecties en tentoonstellingen van videoclips tot flipperkasten en van de dagen vóór de Beatles tot de hedendaagse hiphop-rappers. Ook heeft het museum een theater en een openluchtpodium voor liveconcerten.

Cleveland
Cleveland

Public Square

De Public Sqaure is niet alleen het hart van de stad maar er worden het hele jaar door regelmatig evenementen gehouden op het plein. Denk daarbij aan een uitvoering van muziek of luister naar presentaties op het Speakers Terrace. Het grote plein heeft ook verschillende interessante monumenten en van december tot februari is er een ijsbaan geopend voor publiek.

House of Blues

Ga voor een leuke avond uit naar het House of Blues. Hier worden veel liveoptredens gehouden van verschillende blues- en rockbands en heeft ook een typische uitstraling. Denk daarbij aan de leer beklede lounges en een bar. En een keer per maand op zondag organiseert de club hun wel bekende Gospel Brunch. Lekker eten vergezeld met live gospelmuziek.

Cleveland
Cleveland
Cleveland