Detroit

Motor City

  • De stad ligt aan de Detroit River
    Skyline Detroit
  • Breng een bezoek aan het eiland op de Detroit River
    Belle Isle
  • Ontkomt de drukte van de stad en geniet van al het natuurschoon
    Zwanen Belle Isle

Detroit

Detroit is een stad in de Amerikaanse staat Michigan en is tevens ook de grootste stad van de staat. De stad ligt tegen de Canadeze grens en aan de Detroit River. Het centrum ligt dan ook aan de waterkant en is het bruisende hart van de stad, met veel gezellige restaurants, winkels en sfeervolle wijken als Greektown.

Detroit heeft door de jaren heen veel betekend voor de auto-industrie in Amerika. Er waren dan ook honderden autofabrikanten, waaronder 3 grote automerken: Ford, General Motors en Chrysler. De stad heeft hieraan ook de bijnaam ‘’Motor City’’ te danken.

De stad kent qua klimaat warme zomerdagen en koude winterdagen, de meeste toeristen bezoeken de stad dan ook de zomermaanden juli en augustus. Veel mensen combineren een bezoek aan de stad met de nabij gelegen Canadeze metropool Toronto en de welbekende Niagara Falls.


Onze Top 5!

1. Detroit Institute of Arts: bezit een grote collectie van kunst, die door de jaren heen zijn gecreëerd door de mens.

2. Motown Museum: een label wat een belangrijke rol speelde in de muziekscene van de stad.

3. Detroit Historical Museum: is gericht op de rijke geschiedenis van de auto-industrie in Detroit.

4. Comerica Park: is de thuisbasis van het baseball team The Detroit Tigers. en heeft ook een museum van de club.

5. Belle Isle : een eiland met recreatieve doeleinden op de Detrioit river


Detroit Institute of Arts

Het museum opende haar deuren in 1885 en heeft een collectie dat uit meer dan 65.000 kunstwerken bestaat. De collectie is zeer gevariërd van kust uit de oudheid tot aan hedendaagse kunst. De kunstvoorwerpen komen uit verschillende continenten, geloven en bevolkingsgroepen, zoals een Afro-Amerikaanse collectie die een verscheidenheid aan media bevat , Islamitsche kunstvoorwerpen van aardewerk en brons en een grote collectie aan schilderijen en beeldhoudwerken van de inheemse bevolking van Amerika. De meest populaire collectie bestaat uit schilderijen van kunstenaars uit Europa, zoals Rembrandt, Van Gogh en Picasso

Detroit Institute of Arts
Detroit Institute of Arts

Motown Museum

Het Motown Museum, dat in 1985 werd opgericht door Esther Gordy Edwards, is één van de populairste toeristische bestemmingen in Zuidoost-Michigan. Er komen niet alleen bezoekers vanuit Amerika, maar van de hele wereld om in Studio A te staan, waar hun favoriete artiesten en groepen geliefde muziek hebben opgenomen en om de gerestaureerde bovenwoning te bekijken waar Berry Gordy met zijn jonge gezin woonde tijdens de begindagen van het bedrijf. Motown Museum vertelt het verhaal van hoe de visie van één man veranderde in één van de grootste en meest succesvolle platenmaatschappijen aller tijden en hoe de muziek - de Motown Sound - de harten van jonge mensen veroverde, niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld.

Detroit Historical Museum

Het Detroit Historical Museum is gewijd aan het fascinerende verleden van de motorstad, inclusief hoe de stad de bijnaam - en de reputatie - kreeg als het centrum van de auto-industrie. Exposities omvatten reconstructies van oude straten van Detroit, modelspoorwegen die je beeld geven hoe de stad zich door de jaren heeft gevormd. Extra exposities bevatten details over de vitale rol die de fabrieken en mensen van de stad gespeeld hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog, de rol van Detroit in de Underground Railroad en andere bepalende kenmerken van de stad. 

Comerica Park

Het stadion is de thuisbasis van het honkbalteam The Detroit Tigers. Tijdens een rondleiding door de hoofdhal gaan fans terug in de tijd en stappen zij in de geschiedenis van het team, de prestaties en mijlpalen. Achter het eerste honk kunnen gezinnen genieten van een mooie rit op de carrousel, terwijl in het derde honk een reuzenrad van 15 meter staat met stoelen die eruitzien als gigantische honkballen. Als je de kans hebt om een wedstrijd of evenement in het park bij te wonen, raden we je dit zeker aan.

Comerica Park
Comerica Park

Belle Isle

is een eiland gelegen in de Detroirt River van ongeveer 3 mijl land en 1 mijl breed. Er is op het eiland een prachtig park aangelegd met wandelpaden en sportfaciliteiten. Daarnaast zijn er ook een aantal bezienswaardigheden te vinden zoals het Anna Scripps Whitcomb Conservatoria, waar mensen kunnen genieten van vele plantsoorten. Andere attracties zijn onder meer de Belle Isle Nature Zoo, waar bezoekers herten kunnen voeren, en het onlangs gerenoveerde Belle Isle Aquarium. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden op het eiland, waaronder een driving range, fiets- en bootverhuur, een reuzenglijbaan en tal van zwemgaten en wandelpaden in en rond de drie meren van het park. Kortom wens je de drukte van de stad te ontvluchten breng dat uiteraard een bezoek aan Belle Isle.


Belle Isle
Belle Isle

Fun Facts

1. Detroit was de eerste stad die begon met het aanleggen van verharde wegen, zodat de auto’s zich makkelijker konden verplaatsen van A naar B.

2. De stad heeft na New York het grootste Theater discrict van het land.

3. De film 8 Mile is in en nabij de stad opgenomen en bevat autobiografische elementen uit het leven van rapper Eminem.

Skyline Detroit
Skyline Detroit
Detroit