Detroit

Motor City

  • De stad ligt aan de Detroit River
    Skyline Detroit
  • Breng een bezoek aan het eiland op de Detroit River
    Belle Isle
  • Ontkomt de drukte van de stad en geniet van al het natuurschoon
    Zwanen Belle Isle

Detroit

Detroit is een stad in de Amerikaanse staat Michigan en is tevens de grootste stad van de staat. De stad ligt tegen de Canadeze grens en aan de Detroit River. Het centrum ligt aan de waterkant en is het bruisende hart van de stad. Daarnaast zijn er veel gezellige restaurants, winkels en sfeervolle wijken, zoals Greektown.

Detroit heeft door de jaren heen veel betekend voor de auto-industrie in Amerika. Er waren dan ook veel autofabrikanten waaronder 2 welbekende automerken, als Ford en Chrysler. De stad heeft ook de bijnaam ‘’Motor City’’ hieraan te danken.Onze Top 5!

1. Detroit Institute of Arts.

2. Motown Museum

4. The Henry Ford Museum

4. Comerica Park

5. Belle Isle

Detroit Institute of Arts

Het museum opende haar deuren in 1885 en is één van de grootste musea van de Verenigde Staten. De collectie bestaat uit ruim 65.000 kunstwerken en omvat kunst van inheemse bevolking tot aan hedendaagse kunst. Zo is er een grote collectie wat bestaat uit maskers en gebruiksvoorwerpen wat gemaakt is van hout, steen en metaal. Daarnaast brengen veel mensen een bezoek aan het museum vanwege de populaire collectie van de Europese kunstenaars, Rembrandt, Van Gogh en Picasso


Detroit Institute of Arts
Detroit Institute of Arts

Motown Museum

Motown één van de bekendste platenlabels van Amerika wat in 1959 is opgericht door Berry Gordy. Door de jaren heen heeft het label zich gespecialiseerd in soulmuziek. De jaren 60 en 70 waren het tijdperk van muzikale magie waar legendes doorbraken, als Micheal Jackson, Marvin Garye, Diana Ross, de Temptations, Four Tops, Miracles en Supremes. In 1985 werd het museum opgericht door Esther Gordy Edwards, sindsdien is het een druk bezochte trekpleister voor nationale en-internationale bezoekers. Het museum vertelt het verhaal van een man wie zijn droom werkelijkheid maakte en eigenaar werd van één van de meest succesvolle platenmaatschappijen aller tijden. Daarnaast kunt u in Studio A staan, de plek waar destijds alle legendarische nummers zijn opgenomen. Muziekliefhebbers raden wij dan ook zeker aan om een bezoek te brengen aan dit museum. 

The Henry Ford Museum

Dit museum richt zich op de geschiedenis van het automerk Ford, maar ook op de geschiedenis van het Amerikaanse leven. Zo wordt er een tour aangeboden door de Ford Rouge Factory, waar u ziet hoe Ford zich heeft ontwikkeld tot één van de grootste automerken van Amerika. Daarnaast staat hier de stoel waar voormalig president Lincoln in zat toen hij werd dood geschoten en de bus waarin Rosa Park zat toen zij niet wilde opstaan voor een blanke. Of breng een bezoek aan Greenfield Village waar een aantal belangrijke oude gebouwen tentoongesteld worden. 

Comerica Park

Is gelegen in downtown Detroit en is de thuishaven van de Detroit Tigers. Tijdens een wedstrijd kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de skyline van Detroit. Er worden van juni tot september rondleidingen georganiseerd waar u een kijkje kunt nemen achter de schermen van het stadion. Zo gaat de tour langs de dug-out, het clubhuis, de slagkooien en de Walk of Fame waar u alle prestaties en mijlpalen kunt bewonderen. Bent u een echte sportliefhebber, dan raden wij u zeker aan een bezoek te brengen aan een wedstrijd!

Comerica Park
Comerica Park

Belle Isle

Is een eiland gelegen in de Detroirt River. Op het eiland is een prachtig park aangelegd, waar verschillende wandelroutes zijn aangelegd. Daarnaast zijn er ook een aantal bezienswaardigheden te vinden, zoals het Anna Scripps Whitcomb Conservatoria, waar u kunt genieten van de mooi aangelegde tuinen met verschillende plantsoorten. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de Belle Isle Nature Zoo en het onlangs gerenoveerde Belle Isle Aquarium. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden, zoals een driving range, fiets en-bootverhuur, een reuzenglijbaan en tal van zwemplekken. Wenst u de drukte van de stad te ontvluchten breng dan zeker een bezoek aan Belle Isle. Belle Isle
Belle Isle

Fun Facts

1. Detroit was de eerste stad die begon met het aanleggen van verharde wegen, zodat de auto’s zich makkelijker konden verplaatsen van A naar B.

2. De stad heeft na New York het grootste Theater district van het land.

3. De film 8 Mile is in en rondom de stad opgenomen en bevat autobiografische elementen uit het leven van rapper Eminem.


Klimaat

Detroit heeft een landklimaat. De zomers zijn warm, de temperatuur kan oplopen tot circa 28 graden. De winters daarentegen zijn kouder en is er kans op sneeuwval. 

Skyline Detroit
Skyline Detroit
Detroit