Eugene

Eugene

Twee uur ten zuiden van Portland ligt de stad Eugene een voormalige hipsterstad. Eugene is een stad met parken, bomen en rivieren. Een waar wandelmekka dat overgaat in de nabijgelegen bergen en daarom ook zeer geschikt voor vele buitenactiviteiten. De inwoners bestaan vooral uit ex-hippies, bijzondere ondernemers, eco-anarchisten. Tevens is Eugene de geboortestad van het bekende sportmerk Nike.

Things to do:

1: Bezoek een van de verschillende parken welke Eugene rijk is, zoals Hendrikcks Park, Skinner Butte Park of Alton Baker Park

2: Natuurlijk mag een wijntour niet ontbreken, een tip is de Willamette Valley Wine Tasting Tour

3: Breng een bezoek aan een van de vele gallerijen of musea zoals Studio West Glassblowing Studio and Gallery of het Jordan Schnitzer useum of Art


Omgeving

Binnen enkele kilometers vanaf Eugene kunt u als wijnliefhebber uw hart ophalen. Het gebied rondom Eugene staat nl. bekend om haar wijnbouw. Vanaf Eugene zijn er verschillende mogelijkheden om dagvullende tours te boeken naar verschillende wijnboerderijen. Hier kunt u verschillende wijnen proeven die het mooie gebied karakteriseren. Op een wat grotere afstand, maar zeker de moeite waard ligt Crater Lake National Park. Een park welke onstaan is door een gigantische vulkaanuitbarsting. Rondom dit meer is een mooi natuurgebied ontstaan met naaldbomen. 


Klimaat

Eugene heeft een mediterraan klimaat. De beste reistijd voor Eugene Oregon is van juni t/m september. Deze maanden kennen een aangename of warme temperatuur en amper neerslag. De meeste neerslag valt tussen september en juni en er is maar zelden sprake van sneeuwval.

Geschiedenis

Het gebied waar momenteel de stad Eugene ligt, heeft haar naam te danken aan haar ontdekker uit het jaartal 1846, Eugene Franklin Skinner. In 1852 werd op het Willamette-bodemgebied de stad Eugene aangelegd. Door de komst van de Oregon and California (nu Southern Pacific) Railroad in 1871 groeide Eugene als landbouw en houtcentrum. Door de jaren heen hebben zich in Eugene hippies, eco-anarchisten, intelligente It’ers en eigenzinnige ondernemers gevestigd. Tevens is het een belangrijke universiteitsstad geworden.