• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Steden

Gallup

Langs de historische Route 66 in de Amerikaanse staat New Mexico ligt het stadje Gallup. Het is een van de oudste steden van Amerika, met een geschiedenis die teruggaat tot 2500 voor Christus met de nederzetting van de Ancient Puebloans in Canyon de Chelly. Gallup heeft nog steeds een typisch westernsfeer, met Main Street als een van de bezienswaardigheden.

Bekijk ons reisaanbod

Red Rock Park nabij Gallup

In de omgeving van Gallup is Red Rock Park, op slechts 15 minuten afstand, zeker een bezoekje waard. Het vlaggenschip van dit park is de Pyramid Rock Trail, een schilderachtige route van 3 mijl die je langs verbazingwekkende rotsformaties voert naar een uitkijkpunt met een adembenemend panoramisch uitzicht op het omringende landschap. Daarnaast kun je ook de Church Rock Trail bewandelen, een heen-en-terug route van 2 mijl. Deze trail begint bij de parkeerplaats van de Outlaw Trading Post en leidt je naar een spectaculair uitzicht op de zandstenen torenspitsen van Church Rock.

Paardrijden in New Mexico

In de omgeving van Gallup zijn er verschillende mogelijkheden voor paardrijden, waarbij je kunt genieten van de prachtige landschappen van het Amerikaanse zuidwesten te paard kunt verkennen. Een populaire optie is Red Rock Park, waar lokale ranches paardrijtochten aanbieden door de rode rotsformaties en uitgestrekte woestijnvlaktes. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor paardrijden in de nabijgelegen Navajo Nation, waar je onder begeleiding van ervaren gidsen kunt rijden door de schilderachtige canyons en traditionele Navajo-dorpen.

Canyon De Chelly

Canyon de Chelly, gelegen op ongeveer 1 uur en 40 minuten rijden, is een prachtig nationaal monument dat diep geworteld is in de Indiaanse geschiedenis en cultuur. Het omvat een spectaculaire kloof met steile rotswanden die tot wel 1000 voet hoog reiken. Deze kloof is door de eeuwen heen uitgesleten door de kracht van water en wind, en herbergt een schat aan archeologische vindplaatsen, rotstekeningen en oude ruïnes van de Ancestral Puebloans en Navajo-bevolking. Een bezoek aan Canyon de Chelly biedt de mogelijkheid om te wandelen langs adembenemende uitkijkpunten, waar je kunt genieten van panoramische vergezichten op de kronkelende kloof en de omringende rode rotsformaties. Daarnaast zijn er rondleidingen beschikbaar, geleid door ervaren Navajo-gidsen, die dieper ingaan op de rijke geschiedenis en culturele betekenis van dit bijzondere gebied.

Kimaat

Gallup kent 4 zeer verschillende seizoenen. Zo wordt het in de zomermaanden behaaglijk, warm maar kan het in de winter tegen het vriespunt aan lopen. De neerslag is vooral in de maanden april t/m juni en oktober tot november redelijk laag. De beste reistijd om een bezoek naar Gallup te brengen is van mei t/m september.

Geschiedenis

Een van de oudste steden in de Verenigde Staten is Gallup. De bevolking van New Mexico kan worden teruggevoerd tot 2500 voor Christus met de nederzetting van de Ancient Puebloans in Canyon de Chelly. Naarmate de bevolking van het oude Pueblo groeide, nam ook de handel in het gebied toe. Tegen de tijd dat de Spaanse veroveraars in 1540 arriveerden, bloeide er een zeer verfijnde Indiaanse cultuur. Hoewel het niet helemaal de "Zeven Gouden Steden" waren die Coronado en de Spaanse Kroon hoopten te vinden, vertoonden deze nederzettingen bouw-, ambachts- en landbouwmethoden die buitengewoon verfijnd waren, evenals een netwerk van wegen die andere belangrijke nederzettingen in de regio met elkaar verbindt. Witte mannen begonnen het gebied te bevolken in 1880 toen de Atchison, Topeka en Santa Fe Railroad zich een weg naar het westen begonnen te banen. De betaalmeester van de spoorweg, David Gallup, vestigde een klein hoofdkantoor van een bedrijf langs het geplande spoorwegrecht. Spoorarbeiders begonnen al snel "naar Gallup te gaan" om hun loon te innen. Toen de sporen uiteindelijk in 1881 door het gebied werden aangelegd, werd de nieuwe nederzetting formeel vernoemd naar de betaalmeester. Gallup werd opgericht als stad in 1891. Er werd een lokale regering opgericht en in 1901 werd het de provinciehoofdstad van McKinley County.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast