The Hamptons

  • Hamptons strand
    Hamptons strand
  • Hamptons sunset
    Hamptons sunset

Populair zomerverblijf

​Op Long Island liggen The Hamptons. Een strandplaats waar veel New Yorkers in de zomer komen voor rust. De “rich and famous” brengen hier graag de zomer door. Het geld hangt hier vrij wel letterlijk in de lucht. Denk aan helikopters en privévliegtuigen. Veel mensen vanuit New York vliegen over naar The Hamptons. In de zomer komt het dorpje tot leven. Dan wonen er meer dan 1 miljoen mensen. Buiten de zomer zijn het er zo’n 200.000. Er staan ontzettend veel villa’s. Deze zijn het beste te bekijken tijdens een boottocht.

Er zijn veel strandjes in The Hamptons. Perfect voor surflessen. The Hamptons bestaan uit 24 vissersdorpjes. De streek heeft meer dan acht wijngaarden. Wijn proeven kan bijvoorbeeld in de Peconic Bay Winery, of Clovis Point. Een half uurtje buiten The Hamptons ligt Sag Harbor. Het walhalla van de rijken. Golf. Tennis. Spa’s. Het is er allemaal.

Montauk Point State Park

Net buiten The Hamptons ligt het natuurpark Montauk Point State Park. Het biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van de natuurpaden om te wandelen. Er zijn ook veel zeehonden. Block Island kan in de verte worden gezien bij goed weer.

Montauk Lighthouse
Montauk Lighthouse