Hartford

Insurance Capital of the World

  • Een victoriaans overheidsgebouw
    State Capitol
  • Een van de vele oude stadsparken in Harford
    Hartford
  • Panoramabeeld Hartford
    Hartford

Hartford

De hoofdstad van de staat Connecticut is Hartford en is ook een van de oudste steden van de Verenigde Staten. Het is de op twee na grootste stad van Connecticut na Bridgeport en New Haven. In de stad zitten veel hoofdkantoren van verzekeringsmaatschappijen, vandaar de bijnaam: 'Insurance Capital of the World'. Omdat het een van de oudste steden van Amerika is heb je hier de mogelijkheid om het oudste openbare kunstmuseum te bezoeken, door het oudste park te wandelen en de langst bestaande krant van Amerika te lezen

Onze top 3

1. Mark Twain House

2. State Capitol in het Bushnell Park

3. Meadows Music Theater


Mark Twain House

Het Mark Twain House is een onderdeel van de culturele scene van Hartford. Mark Twain en zijn gezin hebben 17 jaar in dit huis gewoond. En hij heeft hier veel van zijn meeste bekende werken zoals The Adventures of Tom Sawyes, Adventures of Huckleberry Finn en The Prince and the Paupel geschreven. Het huis is een speels bouwwerk wat werd gebouwd in 1873, en had toen moderne systemen als centrale verwarming, inbraakalarm, telefoons en andere gadgets. In dit huis vind je veel persoonlijke bezittingen en details van een van de meeste geliefde auteurs van Amerika. Je kunt er onder andere verschillende schrijfsessies volgen en speciale rondleidingen doen.

Mark Twain House
Mark Twain House

State Capitol en Bushnell Park

Het State Capitol is een victoriaans-gotisch marmeren overheidsgebouw. Bovenop zit een gouden koepel als echt pronkstuk. In het State Capitol zit een toeristencentrum waar je meer informatie kunt verkrijgen over o.a. het ontstaan van het gebouw. Ook heb je er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen. Deze rondleiding gaat langs gedenkwaardige stops zoals het standbeeld van de Genius of Connecticut.

Het gebouw ligt in Bushnell Park. Dit park is het oudste park van de Verenigde Staten en werd opgericht in 1854. In het park zijn beeldhouwwerken, speelplaatsen voor kinderen en monumenten te vinden. Maar de belangrijkste trekpleister is de vintage carrousel die dateert uit 1914.


State Capitol
State Capitol

Meadows Music Theater

Vele grote namen zoals Bruce Springsteen en Coldplay hebben in dit theater gespeeld. Dit theater, wat ligt ten noorden van het centrum, heeft een binnen- en buitenring. In de zomer gaan er enorme schuifdeuren open en passen er ongeveer 30.000 mensen in. In de winter gaan deze deuren niet open en kunnen er 7500 bezoekers in dit theater. Ook hebben ze nog een groot grasveld die ze er bij kunnen betrekken waar ook nog eens 22.500 mensen kunnen staan. Daarom is dit theater een van de grootste van het land.

Klimaat

Hartford heeft een warm landklimaat. In de zomer word het warm tot soms heet met temperaturen rond de 30 graden. De winters zijn daarintegen koel waarbij er regelmatig strenge vorst kan komen in de nachten. De grootste kans op winterse neerslag is in de maanden januari en februari. In de maanden juli en augustus heb je de grootste kans op warm weer.

Hartford, Connecticut