Holbrook

Waar het avontuur begint

  • Gelegen aan de historische Route 66 kent Holbrook nog veel oude motels.
    Oude motels in Holbrook
  • Het centrum van Holbrook heeft veel panden in de kenmerkende Adobe style.
    Downtown Holbrook
  • Het gebouw is gemaakt van versteend hout en andere inheemse steen
    Painted Desert Inn Museum

Holbrook

Holbrook is een kleine stad van ongeveer 5.000, gelegen in de Navajo County in de staat Arizona, en het is ook de provinciehoofdstad.  De stad Holbrook werd opgericht in 1881 toen de Atlantic and Pacific Railroad hier werd gebouwd en dankt zijn naam aan de eerste hoofdingenieur van de spoorlijn. 

Holbroek ligt aan de voormalige Route 66. Het stadje kent vele oude motels waarvan het gerestaureerde Wigwam hotel de bekendste is. Of bezoek het Navajo County Historican Society, gevestigd in een gerechtsgebouw uit 1898. Vanuit Holbrook kunt u o.a. een bezoek brengen een Petrified Forest NP en Canyon de Chelly.

Historische motels

Wigwam Motel is het meest opvallende motel van Holbrook. Dit motel houdt de cultuur van dit gebied in ere door de opvallende tipi accommodaties. Het motel werd voor het eerst geopend in 1950 en wordt sindsdien gerund door de familie Lewis. Als je je afvraagt wat er met de # 6 in de naam is, komt dit omdat er een paar andere vergelijkbare plaatsen in het land zijn. 

Dit dorp heeft 15 tipi's, elk met een eigen badkamer, airconditioning en bed, plus een museum.

Petrified Forest NP

Petrified Forest National Park ligt in het noorden van Centraal Arizona, ca. 20 minuten rijden ten westen van Holbrook. Het park dankt zijn naam aan de vele afzettingen van versteend hout.  De route door Petrified Fores NP is ca. 45 km lang en heeft vele uitkijkpunten. Bezoek ook Newspaper Rock met daarop honderden tekeningen van indianen.

Petrified Forest National Park
Petrified Forest National Park

Canyon de Chelly National Monument

Dit monument met een oppervlakte van ca. 340 km2 ligt in het noordoosten van Arizona (ca. 2 uur rijden ten noorden van Holbrook) en behoort nog volledig tot de Navajo bevolking en wordt deels zelfs nog bewoond. Het park is te bezoeken met de auto via een North Rim en South Rim Route beiden met een aantal geweldige overlooks zoals Mummy Cave, Massacre Cave op de North Rim Route en Spider Rock en Sliding Rock op de South Rim Route. Het White House Ruin wandelpad (via de South Rim Route) is vrij toegankelijk. De kloof kunt u verder uitsluitend onder begeleiding van een gids bezoeken 

Canyon de Chelly
Canyon de Chelly

Het Coconino National Forest is een van de meest diverse nationale bossen in het land met landschappen variërend van de beroemde rode rotsen van Sedona tot Ponderosa-dennenbossen tot alpiene toendra.  Het Coconino National Forest ligt net ten zuiden van Flagstaff en ligt tussen verschillende andere nationale bossen in Arizona. De San Francisco Peaks in het Flagstaff district van het park, is niet alleen het dominante kenmerk van het bosgebied dat de vulkanische hooglanden wordt genoemd, het is ook de hoogste berg in Arizona. Het uitzicht vanaf de top van de San Francisco Peaks strekt zich uit tot aan de North Rim van de Grand Canyon, meer dan tachtig mijl verderop. Daarnaast ligt in het park het grootste natuurlijke meer van Arizona, het Mormon-meer. 

Coconino National Forest
Coconino National Forest