Invermere

British Columbia

  • Invermere ligt in de Columbia Vallei omringd door de Rocky Mountains.
    Downtown Invermere

Invermere

Invermere is een plaats in de Canadese provincie British Columbia dat wordt omringd door de Rocky Mountains en de Purcell Mountains. Vanaf Invermere heeft u een prachtig zicht op de bergen. Invermere heeft koele winters en warme zomers en is hierdoor een geliefde plek voor toeristen.

Gezien de veelzijdigheid van de omgeving hebben veel Canadezen uit Edmonton en Calgary hier een tweede huis.  


Facts

- Invermere ligt op ongeveer 16 km van de Radium Hot Springs. Hier kunt u heerlijk tot rust komen in een van de natuurlijke warmwaterbronnen. 

De langste natuurlijke ijsbaan ter wereld is te vinden op het Lake Windermere Whiteway en is 29.98 kilometer lang 


Meren

In-en rondom Invermere is een groot aantal meren met stranden te vinden. Na een lange dag kunt u hier in de zomer een verfrissende duik nemen of de hele dag ontspannen aan het water.

Direct aan Invermere vindt u Lake Windermere. Dit meer is in de zomer perfect om in te zwemmen of te Jetskiën. Het is een van de grootste en warmste meren in de omgeving en heeft slechts een diepte van 4.5 meter. In de winter wordt dit meer omgetoverd tot een heuse ijsbaan.

Een heerlijk zandstrand aan het Windermere meer is Kinsmen Beach, dit strand is perfect voor jonge gezinnen en stelletjes.

Ten zuiden van Lake Windermere ligt Columbia Lake. Dit meer wordt omringd door ongerepte stranden en het meer biedt ideale omstandigheden om te varen, waterskiën, kayakken en te windsurfen. Liefhebber van raften kunnen voor de wilde wateren naar Toby Creek of de Kootenay River.


Schaatsen
Schaatsen

Hiken

Het James Chabot Provincial Park is een klein provinciaal park in het centrum van Invermere. Het park beschikt over verschillende prachtige wandelpaden. In en rondom Invermere zijn er ook verschillende wandeltrails mogelijk, zoals een wandeling naar de Sinclair Canyon of de Juniper Trail. 

Invermere MusicFest

Jaarlijks vindt in augustus in Invermere het gelijknamige MusicFest plaats waar lokale en internationale artiesten optreden aan de oevers van Windermere Leke. Het festival trekt jaarlijks weer honderden bezoekers. 

Hiking
Hiking
Invermere