Lone Pine

How the West was won

  • Het dorre landschap leent zich uitstekend voor vele Western films.
    Alabama Hills
  • het de hoogste punt van de Verenigde Staten.
    Mount Whitney

Lone Pine

Op de grens van Great Basin Desert en aan de voet van Mount Whitney (4421m hoog) ligt het plaatsje Lone Pine. De plaats bereikt u via Highway 395, die parallel loopt van noord naar zuid aan de oostzijde van de Sierra NevadaZodra u de plaats binnenrijdt wordt Highway 395 smaller en verandert deze weg in MainstreetHet landschap rondom Lone Pine is gebruikt in vele Hollywood Western films. Wellicht herkent u het, als u er bent. Brengt u een bezoek aan Death Valley, de heetste en droogste plek van de USA, dan is Lone Pine de ideale lokatie om te overnachten. In Death Valley kan het kwik in de zomer wel tot ca. 50 graden Celcius stijgen. Het gebied ligt zo’n 85 meter onder zeeniveau en staat berucht om de zinderende hitte. Neem voldoende water mee als u deze woestijn doorkruist.  


Onze top 3!

1. Mount Whitney

2. Owens Valley forelvisserij

3. Alabama Hills


Mount Whitney

Mount Whitney ligt aan de oostkant van de Sierra Nevada en is met een hoogte van maar liefst 4421m het de hoogste punt van de Verenigde Staten (m.u.v. Alaska). Voor de zeer ervaren wandelaars en klimmers is er de Mount Whitney Trail. Deze trail heeft een lengte van 36,2 km en heeft een hoogte verschil van meer dan 6100 voetEr is geen special klim-materiaal nodig voor het beklimmen van deze berg , een speciale vergunning is wel vereist. 


Owens Valley forelvisserij

Owens Valley vlakbij Lone Pine staat bekend om de forelvisserij. Het forelseizoen opent hier doorgaans 2 maanden eerder dan elders in de Sierra. 

Mount Whitney
Mount Whitney

Alabama Hills

Hier is filmgeschiedenis geschreven. U kunt met uw huurauto de Movie Road rijden. Het dorre landschap leent zich uitstekend voor vele Western films. Modernere filmvarianten zoals Star Trek, G.I. Jane en Transformers zijn hier ook opgenomen. Heel toepasselijk is dan ook het jaarlijkse filmfestival dat tijdens Columbus Day weekend (2e maandag van oktober) in Lone Pine wordt georganiseerd. En natuurlijk mag dan een bezoek aan het Museum of Western Film History niet ontbreken.  

Bewonderingswaardig is het landschap van de Alabama Hills met bijzondere rotsformaties.  Mobius Arch Loop Trail: Deze wandeling met een lengte van 1 mijl is een “must do” en voor iedereen toegankelijk.   


Klimaat

Lone Pine heeft een landklimaat. In de zomermaanden valt er nauwelijks neerslag en loopt de temperatuur op tot ca 29 graden Celcius. In de wintermaanden daalt het kwik rond het vriespunt. 


Alabama Hills
Alabama Hills

Fun Facts!

1. Jaarlijks valt er in Lone Pine slechts 140 mm neerslag.

2. De omgeving van Lone Pine Film is oa als filmdecor gebruikt in o.a.:

-How the West was won (1962)

-Iron Man

-Django Unchained

-G.I. Jane

-Transformers

3. Lone Pine is vernoemd naar een “eenzame” pijnboom aan de monding van Lone Pine Canyon. De boom is inmiddels allang verdwenen in een overstroming.   


Lone Pine
Lone Pine