• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Steden

Los Angeles

Los Angeles, de bruisende stad aan de westkust van de Verenigde Staten, trekt bezoekers aan met zijn diverse culturele bezienswaardigheden en iconische attracties. Van de beroemde Walk of Fame in Hollywood tot de levendige kunstscene in Downtown LA, er is voor elk wat wils. Naast het eindeloze entertainment dat deze stad te bieden heeft, zijn er wijken zoals Santa Monica, die prachtige stranden bieden.

Bekijk ons reisaanbod

Highlights & tips

Venice Beach
Santa Monica
Walk of Fame
J.Paul Getty Museum
Universal Studios
Hollywood Sign
LA Dodgers
Shoppen in Citadel Outlet

Grootste stad van Californië

Los Angeles, de bruisende stad aan de westkust van de Verenigde Staten, trekt bezoekers aan met zijn diverse culturele bezienswaardigheden en iconische attracties. Het totale gebied van het Los Angeles Metropolitan Area is bijna onvoorstelbaar voor ons, met ongeveer 13 miljoen inwoners en een oppervlakte van ongeveer 12.500 km2. Afstanden tot de kust van ongeveer 100 km zijn in Los Angeles niet ongewoon. Het is raadzaam om een hotel in de buurt van de snelweg 405 te hebben, zodat de bezienswaardigheden gemakkelijk bereikbaar zijn.

Venice Beach 

Venice Beach dankt zijn naam aan Venetië, vanwege de vele kleine kanalen die door de stad lopen. De leadzanger van de rockband The Doors woonde in de jaren 60 in Venice, waar de wereldberoemde band in 1966 werd opgericht. Venice Beach had in de jaren 70 en 80 al een populaire boulevard "The Boardwalk" met een eigen straatscène, gedomineerd door bodybuilders en skaters (toen: rollerskaters). Het draaide allemaal om gezien worden en zien, wat tot op de dag van vandaag zo is gebleven en daarom een populaire toeristische attractie is. Je vindt hier een kleurrijke verzameling kraampjes, winkels, waarzeggers, muzikanten, artiesten en straatartiesten te midden van een verscheidenheid aan sporters. Iedereen geniet hier van Venice Beach.

Grappig feit: de fitnessrage begon op het beroemde Muscle Beach in de buurt van Venice Beach.

West Hollywood

Dit is zonder twijfel de meest trendy wijk van L.A. Hier vind je speciale winkels en restaurants. Overdag zijn de Sunset Strip, Melrose District en The Grove leuk om te bezoeken.

Beverly Hills

Beverly Hills staat bekend om zijn exclusieve huizen, winkels en het grote aantal sterren dat hier woont. De bekendste winkels bevinden zich aan de wereldberoemde Rodeo Drive. Zien en gezien worden! Mooie bezienswaardigheden zijn onder andere:

  • Greystone Mansion - een historisch landhuis dat sinds 1971 een stadspark is. Vanwege de prachtige locatie zijn hier tal van films opgenomen, zoals Batman & Robin, Bodyguard, X-Men en Rush Hour.
  • Mulholland Drive - de beroemdste straat in Los Angeles, van Noord-Hollywood richting Malibu. Rijd door de Santa Monica Mountains en San Fernando Valley.

Santa Monica Main Street / Santa Monica Pier 

  • Santa Monica Main Street - De Santa Monica Main Street is een leuke winkelstraat. Deze straat is een echt contrast met Rodeo Drive in Beverly Hills, waar alleen de duurste ontwerpers zich een pand kunnen veroorloven.
  • Santa Monica Pier - De Santa Monica Pier is zowel 's avonds als overdag zeker een bezoek waard. De Santa Monica Pier is het einde van Route 66.

Universal Studios Hollywood

Bereid je voor op de beste Hollywood-filmervaring bij Universal Studios Hollywood! Je stapt de wereld van wereldberoemde films binnen via de rode loper en wordt de hele dag vermaakt met spectaculaire attracties en shows. Kijk achter de schermen van een filmset en laat je overdag verrassen door magische figuren en helden uit de film.

Malibu

Malibu ligt aan de kust ten noorden van Los Angeles. De kustlijn van Malibu is maar liefst 30 kilometer lang en op sommige plaatsen slechts een paar honderd meter breed. Het biedt een fenomenaal uitzicht op de zee, die meestal sterke golven heeft, maar ook rust kan bieden. Dit alles maakt Malibu tot een zeer populaire regio.

Manhattan Beach, Hermosa Beach, Redondo Beach

Jonge en sportieve mensen wonen in het rustige Manhattan Beach en Hermosa Beach. Hier wordt veel beachvolleybal gespeeld en het strand is minder toeristisch dan in Venice Beach. Lokale bewoners komen hier om te ontspannen. Het kleine stadje heeft een aantal leuke ontbijtcafés en restaurants. Manhattan Beach en Redondo Beach hebben hun eigen pier, dit zijn ook populaire plekken om te vissen.

Marina del Rey

Marina del Rey is het moderne deel van Los Angeles dat lange tijd onbebouwd is gebleven. In Marina del Rey is een mooie jachthaven. Rond de jachthaven zijn een aantal leuke restaurants en hotels.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast