Manchester

New Hampshire

  • Downtown city
    New Hampshire
  • Oude stad
    New Hampshire
  • Prachtige hersftkleuren
    Manchester

Manchester

Manchester in de staat New Hampshire ligt in New England en is de grootste stad ten noorden van Boston. Het is een van Amerika's favoriete vakantiebestemmingen. Manchester staat op de 23e plaats in een lijst van de 100 beste steden om te wonen in Amerika en staat bekend als historische molenstad. De stad is de geboorteplaats van verschillende beroemde Amerikanen en wordt over het algemeen beschouwd als een bestemming die je absoluut moet bezoeken. Dit bruisende stadscentrum, rijk aan geschiedenis, is het grootste mekka voor kunst, cultuur en amusement in New Hampshire. Met zoveel te doen, zien en beleven zul je je niet snel vervelen in deze stad.

Onze top 3!

1. Maak een wandeling door het historische centrum van Manchester.

2. Bezoek The Currier Museum of Art.

3. Breng een bezoek aan de Verizon Wireless Arena.


Het historische centrum

Het centrum van Manchester, de thuisbasis van de historische Millyard, is een bruisend centrum met talloze dingen om te doen en te zien. Shop in de unieke boetiekjes en geniet van de lokale keuken in een van de honderd restaurants in de omgeving. Op loopafstand vindt u bezienswaardigheden als de Verizon Wireless Arena en het Northeast Delta Dental Stadium. Ook het nachtleven is een aanrader in het centrum. 

The Currier Museum of Art

Dit museum voor historische kunst werd opgericht door de voormalige gouverneur van New Hampshire, Moody Currier, ten behoeve en de vooruitgang van de mensheid. Met Europese en Amerikaanse kunstwerken, bevat de kunstcollectie van onder meer Matisse, Picasso, Monet en talloze andere veelgeprezen kunstenaars. Wandel door de zalen van het Currier Museum of Art en bewonder de adembenemende kunststukken die alleen hier te vinden zijn.

Picasso schilderij
Picasso schilderij

Verizon Wireless Arena

Bezoek de Verizon Wireless Arena en moedig de beste sportteams van New Hampshire aan. Dit overdekte evenementencentrum is de grootste faciliteit in Manchester en biedt plaats aan meer dan 10.000 mensen. Het is ook de thuisbasis van lokale hockey- en basketbalteams en het word gebruikt voor talloze grote evenementen.

Sport in Verizon Wireless Arena
Sport in Verizon Wireless Arena