Mariposa

Gateway to Yosemite National Park

  • Eeuwenoude bomen in Mariposa, Californie
    Sequoia Trees in Mariposa
  • Breng een bezoek aan de oude bibliotheek van Mariposa in Californie.
    Mariposa Museum & History Center
  • Spot wildlife nabij Yosemite National Park .
    Hert in Mariposa

Mariposa

Mariposa is een plaats in de Amerikaanse staat Californië en ligt aan de voet van de welbekende Sierra Nevada gebergte. Dit gebergte staat bekend om een reeks aan Nationale Parken die het gebied rijk is. De stad ligt op circa 610 meter hoogte en heeft slechts circa 2000 inwoners.

Mariposa heeft warme en droge zomers en koude en natte winters. De plaats ontvangt jaarlijks een aanzienlijke toeristenstroom, dit komt voornamelijk door de ligging nabij de ingang van Yosemite National Park. Via Highway 140 komt u bij de ingang van het Nationale Park, deze highway blijft het hele jaar geopend. Hierdoor is Mariposa een ideale uitvals basis om Yosemite National Park te bezoeken.


Onze top 3!

1. Mariposa Museum and History Center: biedt een expositie aan hoe de stad is ontstaan.

2. Mariposa County Courthouse: het oudste gerechtsgebouw in de staat Californië.

3. Bikes en hikes: Ontdek de mooie natuurwonderen van het Nationale Park en de omgeving.


Mariposa Museum and History Center

Het museum geeft je een beeld van de historie van de stad en laat zien hoe de stad is ontstaan. De expositie bevat oude woningen en winkels uit de laatste jaren van de 19e eeuw ook wel bekend als de Gold Rush. De mijnbouw en het goud zoeken stonden centraal in deze tijd. 

Mariposa Museum & History Center
Mariposa Museum & History Center

Mariposa County Courthouse

Gebouwd in 1854, is het oudste gerechtsgebouw ten westen van de Mississippi en het oudste gerechtsgebouw dat dezer dagen nog in gebruik is ten westen van de Rockies. Mariposa County werd opgericht in september 1850, nog voordat Californië de 31e staat van het land werd. Vier jaar later werd het gerechtsgebouw van Mariposa County gebouwd.

Bikes en Hikes

Het gebied heeft oneindig veel trails voor fietsers en wandelaars. Zo fiets je over de fietspaden in de schaduw van de El Capitan. Geen fiets ter beschikking? Wees niet getreurd, Yosemite Concession Services verhuren ook fietsen. Voor wandelaars is deze omgeving “the place to be”, van de uitdagende paden in het Nationale park tot de landweggetjes rondom Mariposa, er is voor ieder wat wils.

Fun Facts

De naam van de stad wordt vertaald vanuit het spaans en betekend vlinder, wat ook centraal staat in Mariposa. Als gevolg hiervan gingen bedrijven dit stadsymbool als decoratie gebruiken.

Ook is er een jaarlijks festival in het teken van vlinders.


Wijn proeven
Wijn proeven
Mariposa