Nashville

Music City

  • Nashville downtown
    Nashville downtown
  • Parthenon Nashville
    Parthenon Nashville
  • Museum Nashville
    Museum Nashville

Wereldhoofdstad van de Country

​Nashville, de onbestreden wereldhoofdstad van de country muziek heeft ook een andere kant: nameljik die van pop, rock, gospel, jazz, blues en soul muziek. De stad met ca 630.000 inwoners werd als Fort Nashborough aan de Cumberland River gevestigd en is sinds 1843 de hoofdstad van Tennessee.

Onze top 5!

1. Country Music Hall of Fame & Museum. Het grootste museum over de geschiedenis en tradities van de countrymuziek.

2 Tennessee-Museum. Dit museum, geopend in 2018, laat op meer dan 12.700 vierkante meter door middel van een permanente tentoonstelling de geschiedenis van de bewoners in Tennessee zien. Vanaf de aankomst van de eerste indiaanse oerinwoners (ca 13.000 voor Christus) tot de eerste Europese pioniers en de Amerikaanse burgeroorlog tot vandaag.

3 RCA Studio B. In deze studio hebben wereldsterren als Elvis Presley, Waylon Jennings, Willie Nelson en Dolly Parton een paar van hun grootste hits opgenomen.

4 Johnny-Cash-Museum. In het centrum van Nashville vindt u dit museum dat geheel in het teken staat van de wereldberoemde zanger Johnny Cash. Hier kunt u een uitgereide verzameling aan persoonlijke objecten zoals o.a. kleding en brieven bekijken

5 Honky Tonk Highway. Je weet nooit wie je tegenkomt in de clubs op Lower Broadway in Nashville. Eén ding is zeker: hier staat het bier koud, is de muziek hot en dat elke dag van de week op ieder moment van de dag!

Grand Ole Opry House

In het Grand Ole Opry House wordt het oudste radioprogramma ter wereld opgenomen, Grand Ole Opry. Dit wekelijkse radioprogramma werd in 1925 voor het eerst uitgezonden onder de naam WSM Barn Dance. In het Grand Ole Opry House wordt het programma sinds 1974 opgenomen met een groot publiek. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u hiervoor online tickets bestellen. Geadviseerd wordt om dit tijdig te doen. Ook worden dagelijks rondleidingen gegeven.

Parthenon

Nashville staat ook wel bekend als Athens of the South. De stad liet in 1890 op gelijke schaal een replica van het Parthenon in Athene nabouwen. Dit voor de wereldtentoonstelling van 1897. Tegenwoordig is het Parthenon een kunstmuseum.

Fun Facts!

1. Elvis Presley heeft meer dan 200 van zijn nummers opgenomen in RCA Studio B, gelegen aan Music Row.

2. Het standbeeld van Athena Parthenos is het grootste indoor beeld in de westerse wereld. Het beeld van de godin is 13 meter hoog en is te bewonderen in het Parthenon.

3. In Nashville is de bijnaam Old Glory voor de Amerikaanse vlag ontstaan. In 1837 wordt deze naam door kapitein William Driver aan de Amerikaanse vlag op zijn schip gegeven. Deze originele Old Glory vaart met hem mee totdat de kapitein zich uiteindelijk in Nashille vestigt.

4. The AT & T Tower is het hoogste gebouw in Tennessee.

5. In Nashville is in 1912 de eerste combinatie candybar ontstaan. Deze bar, nog in ronde vorm, bestaat uit Marshmallow, nougat, caramel en geroosterde pindas, omhuld door chocolade. Bezoek GooGoo Cluster in Nashville voor deze iconische traktatie, de voorloper van Snickers, Nuts e.d.