New Orleans

The Big Easy
geniet in The French Quarter van Jazz en Dixieland muziek

  • French Quarter in New Orleans
    French Quarter in New Orleans
  • Bourbon Street, het karakteristieke centrum van New Orleans
    Bourbon Street, het karakteristieke centrum van New Orleans
  • Creoolse invloeden
    Creoolse invloeden

New Orleans is anders

Sommige momenten in New Orleans waan je je in Frankrijk, op andere plekken in deze stad in het koloniale tijdperk en nog weer verderop in de twintiger jaren van de vorige eeuw. De charme van New Orleans laat zich moeilijk beschrijven. Het is niet de meest efficiënte stad van de VS, maar New Orleans is wel een van de meest karaktervolle steden.

Top 5!

1. French Quarter – De meest beroemde wijk van New Orleans met monumentale panden en straatjes vol gezelligheid, muziek en heerlijk eten!

2. Mardi Gras – Carnaval in New Orleans!

3. Bourbon Street - De populairste straat in het French Quarter, in de vele bars en muziekgelegenheden breng je een uitbundige avond door.

4. Jackson Square – Een prachtig aangelegd park met een klein kerkje waar je een heerlijk rustpunt vindt.

5. Garden District – Een wijk in New Orleans, bezienswaardig door de mooie archtectuur.

Franse invloeden

Al in 1718 werd New Orleans gesticht door Franse kolonisten en vernoemd naar de graaf van Orléans, die op dat moment regent was in het Franse koninkrijk. De Franse invloeden zijn vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar in New Orleans, maar we zien ook Spaanse creoleninvloeden terug. De geschiedenis aan het begin van de 19e eeuw bracht immigranten van verschillende komaf naar de stad. De stad had indertijd naast 3000 slaven van Afrikaanse komaf ook 3000 "vrije" Afrikanen, het grootste comglomeraat aan vrije kleurlingen in Noord Amerika.

Maakt u een reis door de zuidelijk staten van de Verenigde Staten dan is New Orleans een stad waar u minimaal 2 nachten zou willen blijven. Hier is voldoende te doen. Live Jazz en Dixieland muziek vindt u in en rond Bourbon Street (French Quarter), maar leuker is misschien nog wel het wat minder toeristische Frenchmen Street vlakbij in de wijk Faubourg Marigny. Hier zijn de muziekclubs niet voorzien van neonborden, maar zie je op houten planken hoe de clubs heten. Clubs met namen als 30/90, 13 Monaghan, Bamboula's, Blue Nile, Negril, DBA, The Maison, Snug Harbor en The Spotted Cat vinden we hier vlak bij elkaar, en bieden volop muziek.

​Fun Facts!

1. Historic Districts - New Orleans heeft niet minder dan 20 historic districts, de meeste van alle Amerikaanse steden.
2. The Lake Pontchartrain Causeway - is met haar 24 mijl de langste brug over water ter wereld en staat daarmee in het Guinness Book of World Records.
3. The New Orleans Superdome - The Superdome heeft haar naam niet zonder reden gekregen: Het is de grootste overdekte arena ter wereld.
4. Home of Poker – Wat bijna niemand weet: Poker werd in New Orleans uitgevonden!
5. The Place where Jazz is born - Jazz en Blues zijn in New Orleans ontstaan, maar ook Rock and Roll is begonnen in deze muzikale stad.