Newark

''Cherry Blossom city''

 • Treinstation in Newark
  Newark treinstation
 • De grootste stad in New Jersey
  Newark
 • In de wijk Ironbound kun je genieten van verschillende wereldrestaurants
  Paella
 • Een van de grootste luchthavens van de VS
  Newark vliegveld

Newark

Newark is de grootste stad van de staat New Jersey en ligt is het noordoosten van Amerika. Ook heeft de stad een van de grootste luchthavens van de Verenigte Staten. De meeste zien alleen deze luchthaven als ze moeten overstappen, maar deze grote stad heeft veel meer te bieden!

Het centrum van Newark staat bekend om zijn vele parken en behoren tot de mooiste in hun soort. Het is de thuisbasis van de grootste verzameling kersenbloesembomen. Bezoek ook de vele nationale historische locaties of ga voor een heerlijke maaltijd naar een van de vele wereldrestaurants. Er valt genoeg te beleven en te doen tijdens je verblijf in deze stad.


Top 3 Activiteiten

1. Breng een bezoek aan het Branch Brook Park

2. Bezoek een wedstrijd van de New Jersey Devils

3. Proef de multiculturele smaken van de wijk Ironbound


Branch Brook Park

Dit park is 359 hectare groot en is een van de vele parken in Newark. Het park staat bekend om zijn kersenbloesembomen. Dat is ook de reden dat wandelaars en natuurliefhebbers naar dit park trekken. Er staan wel 14 verschillende soorten in het park en totaal wel zo’n 4000 bomen. Ieder jaar in april word hier het Cherry Blossom Festival gehouden, omdat dan juist deze bomen parchtig in bloei staan.  Gedurende de rest van het jaar kunnen bezoekers wandelingen maken door het park over de kronkelende paden en elegante bruggen. 


Cherry Blossom
Cherry Blossom

New Jersey Devils

De New Jersey Devils zijn een professioneel ijshockeyteam die hun thuisbasis hebben in Newark. In 1974 werd de club opgericht als Kansas City Scouts in Kansas City, Missouri. In 1976 verhuisden ze naar Denver, Corolado en werden ze de Colorado Rockies. Vanaf 1982 namen ze hun huidige naam aan en verhuisen ze naar New Jersey. Vanaf dat moment speelden ze hun thuis wedstrijden in de Brendan Byrne Arena. Voor het seizoen van 2007/2008 zijn ze verhuist naar de Prudential Center in Newark waar ze op dit moment nog steeds spelen. Het is mogelijk en zeker een aanrader om een wedstrijd te gaan bezoeken als je in Newark bent.

Ijshockey
Ijshockey

Ironbound

Er zijn mensen die deze wijk klein Portugal of mini Spanje noemen. Sommige mensen komen hier samen voor de Argentijnse empanadas of de spaanse paella. Dit doolhof aan stratan in deze wijk ten zuiden van de Passaic Rivier en ten oosten van het Newark Penn station is misschien wel de koning van alle culinaire hotspots in Newark. Deze wijk heeft restaurants van over de hele wereld dus er is voor ieder wat te krijgen!

Paella
Paella