Philadelphia

Philly

 • South Street Bridge Philadelphia
  South Street Bridge Philadelphia
 • Civil War Memorial Philadelphia
  Civil War Memorial Philadelphia
 • Historische woningen
  Historische woningen
 • Schuylkill River Philadelphia
  Schuylkill River Philadelphia

Wolkenkrabbers en historie

Philadelphia, ook wel “Philly” genoemd, is de grootste stad in de staat Pennsylvania. De stad kent een mooie combinatie van hypermoderne wolkenkrabbers in het centrum en veel groen en historische gebouwen, wat meer buiten het centrum. Lees hieronder meer over deze mooie stad met rijke historie.


Onze top 3!

1) Independence National Historic Park. Gelegen in het oude deel van Philadelphia, Old City. Bezoekers krijgen een unieke inkijk in de oorsprong en geschiedenis van de Verenigde Staten. Dit aan de hand van twee belangrijke monumenten, Independence Hall en Liberty Bell Center. Ook het oude stadhuis en het oude congresgebouw staan in dit park. In het oude congresgebouw hebben de eerste twee presidenten van de Verenigde Staten, George Washington en John Adams hun presidentiele eed afgelegd.

2) Museum of Art. Treed in bokser Rocky’s voetsporen en beklim de trappen van het Museum of Art. Met een groot aanbod aan Amerikaanse, Europese en Aziatische kunst, is dit een van de grootste kunstmusea van de Verenigde Staten.

3) Reading Terminal Market. Philly Cheesesteak of toch liever noodle soep? In deze foodhall vindt u meer dan 30 restaurantjes bij elkaar.

Geschiedenis

Philadelphia heeft net als Boston en Washington DC een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van (het ontstaan van) de Verenigde Staten. In deze stad vond het tekenen van de onafhankelijkheidsverklaring plaats. In het jaar 1776 werd deze getekend door de originele 13 Amerikaanse staten. 

In de Independence Hall werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend. De Liberty Bell Center is de thuis van de Liberty Bell, de klok die het symbool is van de Amerikaanse onafhankelijkheid.

Fun Facts!

1) President van het Continental Congress, John Hancock, zorgde destijds met zijn handtekening voor de rechtsgeldigheid van de onafhankelijkheidsverklaring. Tegenwoordig is een populaire synoniem voor handtekening in Amerika de “John Hancock”.

2) De 13 originele staten van Amerika die de onafhankelijkheidsverklaring getekend hebben getekend zijn New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Delaware, Virginia, North Carolina, South Carolina en Georgia.

3) Behalve de onafhankelijkheidsverklaring werd ook de Amerikaanse grondwet opgesteld in Philadelphia, in 1784. Twee van de grondleggers van de onafhankelijkheidsverklaring, John Adams en Thomas Jefferson, konden hem niet ondertekenen omdat beiden op zakenreis waren.

4) De allereerste elektronische computer stond in Philadelphia, in 1946.

5) De Verenigde Staten, als onafhankelijke staat, begon in Philadelphia. Hierdoor kende onder andere de eerste Amerikaanse krant, The Philadelphia Packet and Daily Advertiser, ook zijn oorsprong in deze stad, in 1784. Andere “eersten” zijn het UMC, ziekenhuis, dierentuin en bierbrouwerij.

6) Philadelphia is een belangrijke stad binnen de medische sector van de Verenigde Staten. Een uit de zes van alle doctoren in de Verenigde Staten wordt getraind en opgeleid in Philadelphia.


Famous Cheesesteak

Deze beroemde snack werd ‘uitgevonden’ door Pat Olivieri in de jaren 30 van de vorige eeuw. Pat Olivieri had zijn eigen hotdog kraam en besloot te experimenteren met dungesneden rundvlees op een Italiaans broodje. Een voorbijrijdende taxichauffeur pikte de geur op en vroeg onmiddelijk om een exemplaar. Het duurde niet lang voordat iedere taxichauffeur, en de rest van Philadelphia, lucht kreeg van het broodje.