Portland

Dé kuststad van Maine

 • Vissershaven Portland Maine
  Vissershaven Portland Maine
 • Kustlijn Maine
  Kustlijn Maine
 • Portland Head Lighthouse
  Portland Head Lighthouse
 • Centrum van Portland
  Centrum van Portland

De grootste stad van Maine

Portland begon ongeveer 400 jaar geleden als een kleine koloniale haven en is sindsdien een van de meest populaire steden aan de oostkust geworden. Vooral de veelzijdigheid kenmerkt Portland als een bezoekersmagneet. Bezoek de bruisende vissershaven en proef de verse zeevruchten op Portland Fish Market en natuurlijk de beroemde Lobster, een van de beste in de VS, of dompel je onder in de spannende geschiedenis van de stad. Bezoek een van de vele musea en kunstgalerijen of bewonder de indrukwekkende koloniale gebouwen, die tot de oudste in de VS behoren. Als je het wat rustiger vindt, ga dan naar de kust en bezoek de Portland Head Lighthouse, de oudste vuurtoren in de VS.

Unsere Top 3!

1. Oude haven - het historische centrum in Portland 
2. Portland Head Light - de oudste actieve vuurtoren in de VS. 
3. Casco Bay - veel kleine eilanden bereikbaar per boot. Hier ontdekt u de natuur van New England.

Old Port

Old Port is de oude stad direct aan de haven van Portland. Naast verschillende luxe jachten leggen de vissers met hun boten hier aan.U kunt eenvoudig aan de geplaveide straten zien of u het stadscentrum hebt bereikt. Alleen al de vele 19e-eeuwse gebouwen in Victoriaanse stijl zijn een bezoek aan de oude haven waard. Naast de prachtige architectuur biedt Old Port ook veel kunstgalerieën, bars en restaurants waar u de beste kreeft kunt eten.

Haven Portland
Haven Portland

Portland Head Light

Portland Head Light is de oudste actieve vuurtoren in Maine en werd in 1790 ingehuldigd door president George Washington. Naast de toren staat het huis van de vuurtorenwachter, die nu als museum wordt gebruikt. Het bevindt zich in Cape Elizabeth buiten Portland. De vuurtoren zelf kan alleen in september op "Open Lighthouse Day" worden bezocht, maar de toegang is zeer beperkt.


Oudste vuurtoren van Maine
Oudste vuurtoren van Maine

Casco Bay

Casco Bay is een baai voor de zuidkust van Maine bestaande uit een groot aantal kleine eilanden die per boot kunnen worden bereikt en bezocht. U kunt een van de veerboten gebruiken, maar kajaks zijn ook populair. U kunt de kreeftenvissers aan het werk zien of ontspannen op het strand. Er zijn slechts een paar winkels op de eilanden, maar u zult de ongerepte natuur en een uniek landschap ervaren dat zo typisch is voor New England en vooral Maine.


Baai in Maine
Baai in Maine

Fun Facts!

1. Portland heeft, na San Francisco, de hoogste dichtheid aan bars en restaurants 
2. De Portland Head Light is een van de meest gefotografeerde attracties ter wereld 
3. Een derde van de bevolking van Maine woont in Portland 
4. Er zijn delen van de Berlijnse muur gevonden in Portland 
5. Forbes magazine benoemde Portland tot de meest leefbare stad in de VS in 2009