Portland

Portland, Oregon

 • Old Town
  Old Town
 • Skyline van Portland, Oregon
  Skyline van Portland, Oregon
 • Portland bij nacht
  Portland bij nacht
 • Japanese Garden in Portland
  Japanese Garden in Portland
 • St. Johns Bridge
  St. Johns Bridge

​Portland, de stad met de slogan “keep Portland weird” is zeker het bezoeken waard!

De stad is vooral beroemd om zijn bier, originaliteit, goedkoop eten, gekke buurten en prachtige omringende bossen. Lees hier wat je gezien moet hebben als je Portland bezoekt. 

Onze top 4!

1. Foodtrucks: Portland staat beroemd om zijn lekkere eten. Inventieve chefs bieden vaak hun eten aan in foodtrucks die gemaakt zijn van alles waar men maar een foodtruck van kan bouwen, van oude vakantiebungalows tot grasmaaiers.

2. Brouwerijen: Portland is thuis voor zo’n 70 bierbrouwerijen die allemaal verschillende bieren aanbieden. Een paar van onze favorieten: Ecliptic, Hopworks Urban Brewery en LaurelThirst.

3. Powell’s City of Books: Deze boekenwinkel staat bekend als de grootste boekenwinkel van de wereld. De winkel neemt een heel stadsblok in beslag en bestaat uit 6300 vierkante meter winkelruimte.

4. Pioneer Courthouse Square: Dit plein ligt in het midden van het centrum en staat bekend als Portland’s woonkamer. Het plein kent veel verschillende plekjes voor vermaak zoals een outdoor schaakbord, een fontein die eruit ziet als een waterval en een klein amfitheater.

Ligging/klimaat

Portland ligt aan de Columbia River en Willamette River en is de grootste stad van Oregon waar circa 590.000 mensen wonen. 

Portland heeft een zeeklimaat. Dat houdt in dat het in de zomer warm en droog is en in de winter nat en koud.

Tax free shoppen

In de staat Oregon kunt u tax free winkelen en Portland heeft dan ook een prima shopping district met erg leuke winkels! Goede plekken om te shoppen zijn Pioneer Place, Union Way, Pearl District en Nob Hill. Ten zuiden van Portland vindt u op circa 30 minuten rijden de Woodburn Premium Outlets en op circa 25 minuten rijden ten oosten van Portland de Columbia Gorge Outlets.

Tax free shoppen!
Tax free shoppen!

Washington Park

Washington Park ligt op circa 11 minuten rijden van het centrum van Portland. In dit park bevindt zich een dierentuin, 2 museums, een rozentuin met 722 verschillende rozen en een prachtige Japanse tuin. Ook zijn er 2 monumenten de Vietnam Veterans of Oregon Memorial en Oregon Holocaust Memorial. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan het park met de Max Light Rail, bus of de gratis shuttle (april t/m oktober).

Oregon Zoo Portland

In Oregon Zoo bevinden zich meer dan 2000 dieren van over de hele wereld. Deze dierentuin is bekend om het fok programma van de Aziatische olifant. U vindt de dierentuin in Washington Park, op circa 5 minuten van het centrum.

Mount Tabor Park

Mount Tabor is een uitgedoofde vulkaan van 194 meter hoog. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Portland. Tevens zijn er picknick velden, tennisbanen, speeltuinen, een amphitheater en een basketbalveld. Ook kunt u de sintelkegel van de vulkaan zien.

Japanse tuin in Washington Park
Japanse tuin in Washington Park

Bruggen

In Portland vindt u verschillende bruggen, zoals de St. John's Bridge, Freemont Bridge en Broadway Bridge. St. Johns Bridge is een hangbrug van staal over de Willamette River in Portland. Hij is gebouwd in de jaren dertig. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over de vallei bij mooi weer. Onder de brug vindt u Cathedral Park. De Hawthorne Bridge is een zogenaamde vakwerkbrug en is de oudste brug van Portland, gebouwd in 1910. In 1913 is Broadway Bridge gebouwd. 

St. Johns Bridge in Portland, Oregon
St. Johns Bridge in Portland, Oregon

Fun Facts!

- Het kleinste park ter wereld, het Mills End Park, staat in Portland. Het grassige gebiedje heeft een totale oppervlakte van 0,29 vierkante meter. De plek waarop het parkje staat was bedoeld voor een lantaarnpaal, maar toen deze maar niet neergezet werd plantte een journalist er bloemen. Het park is sinds 1977 een officieel stadspark.

- De naam van de stad is bepaald door een kop of munt spel. De 2 stichters van de stad, Asa Lovejoy and Francis Pettygrove werden het niet eens over de naam voor de stad die ze overwonnen hadden. Pettygrove, die uit Portland in Maine kwam won en noemde de stad naar zijn thuisstad. Had Lovejoy gewonnen, dan had de stad Boston geheten, aangezien hij uit Boston in Massachussets kwam.

- Portland kent de slogan “keep Portland weird”. De slogan werd een motto voor de inwoners en ze motiveert deze individualiteit, expressionisme, lokale kunst en de stad zijn ongewone levensstijl te waarborgen. Dit is merkbaar in de stad en zorgt voor een vernieuwende maar leuke sfeer.