Sacramento

America’s Farm-to-Fork Capital

  • Sacramento Capitol
    Sacramento Capitol
  • Tower Bridge Sacramento
    Tower Bridge Sacramento
  • Crest cinema
    Crest cinema

Ontdek Sacramento - de hoofdstad van Californië!

De historische stad Sacramento ligt aan de noordrand van de Central Valley. Sacramento is gevormd door de goudkoorts en dit is vandaag de dag terug te zien aan de kleine kleine, charmante brouwerijen en pubs, gerenommeerde restaurants en een gezellig stadscentrum. In de "Farm-to-Fork hoofdstad van Amerika" vindt u talloze "Farm-Fresh-restaurants" die heerlijke gerechten met lokale ingrediënten aanbieden. Ook wordt het sfeervolle straatbeeld bepaald door goed onderhouden Victoriaanse huizen, groene parken en met palmen omzoomde straten.

Onze top 3!

1. Midtown & Downtown Sacramento
In het westen van de stad bevindt zicht de indrukwekkende torenbrug van 225 meter over de rivier de Sacramento. Vanaf hier kunt u via de Capitol Mall het California State Capitol, de regeringszetel in het hart van de stad, bereiken. Het groene park rondom het indrukwekkende gebouw is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Sacramento's Downtown en Midtown hebben ook tal van restaurants, bars en pubs waar u de dag op een ontspannen manier kunt afsluiten. Probeer de verschillende lokale gerechten en ervaar de smaak van Californië!

2. Old Sac Sacramento
Ervaar echte nostalgie in de gerestaureerde wijk Old Sacramento. Hier wordt u teruggevoerd naar de 19eeuw. Mooie houten veranda's, keien en trottoirs gemaakt van houten planken evenals saloons en overdekte wagens doen hier een echte westerse sfeer herleven.

3. California State Railroad Museum
Dit uitgebreide museum in Sacramento toont 21 zorgvuldig gerestaureerde "stoomtrein" locomotieven en de bijbehorende wagons, waarvan er veel kunnen worden betreden en bezocht. U ziet hier hoe de treinen op een ongelooflijk detailniveau zijn vormgegeven met authentiek porselein, fluweel en gipsen ornamenten. Ontdek hier de manier van reizen voor de hoogtijdagen van de auto.

Klimaat in Sacramento

Ondanks dat de stad slechts 120 kilometer van de Pacifische kust ligt, is het vaak erg warm in de zomer. De lage luchtvochtigheid en de wind, die 's nachts koele lucht uit de baai van San Francisco brengt, maken het verblijf draaglijk. Rond Sacramento heerst een mediterraan klimaat met milde, meestal vochtige winters en warme droge zomers.

Herfst in Sacramento
Herfst in Sacramento

Musea & Sightseeing

Sacramento heeft meer dan twintig musea. Het California State Railroad Museum in het historische deel van de stad is vooral populair bij jong en oud. Maar het Fort State Historic Park van de Sutter met zijn exposities geeft ook inzicht in het tijdperk van pioniers en goudkoorts en is ook een historisch belangrijke plaats. Omdat hier in 1839 de Zwitser Johann Sutter zich vestigde met een privékolonie, die de geboorte van Sacramento dateert.

Wilt u nog meer beleven? Een uitstapje maken over de rivier de Sacramento met een historische stoomboot is een waar hoogtepunt. Fantastisch uitzicht op de skyline wacht op je. De Folsom Premium Outlets liggen ook op ongeveer 25 minuten rijden ten oosten van de stad: een waar Mekka voor winkelliefhebbers!

Historische boten
Historische boten

Highlight

Met zijn elegante kolommen en chique koepel - allemaal geschilderd in het sneeuwwit - lijkt het State Capitol of California op een miniatuurversie van het US Capitol in de federale hoofdstad Washington. Het Capitool wordt natuurlijk gebruikt voor officiële zaken, en wanneer parlementsleden elkaar ontmoeten, kunnen bezoekers informeren naar toegang tot de galerij, van waaruit het publiek debatten en stemmen kan bekijken. Buiten kunt u een wandeling maken door het Capitol Park van 16 hectare, boomsoorten van over de hele wereld bewonderen en de zoetgeurende International World Peace Rose Garden bezoeken.

State Capitol of California
State Capitol of California

Fun Facts!

• Er is een bar op K Street in Sacramento, waar twee pianisten op donderdag een muziekwedstrijd houden.

• Het Crocker Art Museum is het oudste museum met kunstwerken aan de westkant van het land.

• Tijdens het hoogseizoen oogst Blue Diamond in Sacramento 12 miljoen amandelen per dag.

• De California State Library zou spookachtig zijn en hier zijn verschillende spookachtige ervaringen gezien.

• In het oude Sacramento staan nog steeds bewoonde gebouwen die in de 19e eeuw werden gebouwd.