Spokane

Lilac City

  • Riverfront park in Spokane
    Riverfront Park
  • Spokane panoramabeeld
    Spokane
  • Spokane word ook wel Lilac City genoemd
    Spokane

Spokane

Spokane ligt aan de Spokane River. Deze rivier mondt uit in een waterval en daar omheen liggen talloze stadsparken. Voor het begin van de 18e eeuw woonden er inidanen langs de Spokane River. Ze worden tegenwoordig de Spokane-indianen genoemd en een aantal van hen wonen nu nog in het Spokane Indian Reservation in de buurt van de stad. De eerste Europeaan die het gebied verkende was de Canadees David Thompson. Hij was vanuit het Oosten over de Rocky Mountains getrokken om het Westen te gaan verkennen. Later heeft hij nog 2 andere mensen naar Spokane gestuurd om een kleine handelspost te gaan bouwen. Deze post werd Spokane House genoemd. Deze post werd gebruikt als handelscentrum voor bonthandel tussen de Rocky Mountains en het Cascadegebergte. Later in de jaren 70 van de 19e eeuw begon deze nederzetting uit te groeien tot een dorp. Er werden toen een kerk en een school gebouwd en later verschillende molens, winkels en hotels. Aan het einde van de 19e eeuw werd er goud en zilver in het gebied rondom Spokane gevonden. 

Onze activiteiten top 3

1. Riverfront Park en de Spokane Falls

2. Bing Crosby House Museum

3. St. John’s Cathedral


Riverfront Park en de Spokane Falls

De Spokane Falls stroomt door het stadscentrum van Spokane. Vanuit het Riverfront Park kun je de rivier en bijbehorende waterval goed zien. Ook kun je in dit park de 46 meter hoge klokkentoren bekijken en een wandeling maken langs publieke sculpturen en kunst. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om tegen betaling dingen te doen in het park. Je kunt er bijvoorbeel een ritje maken in de carroussel of de kabelbaan over de Spokane Falls. Mocht je echt van wandelen houden dan is de Spokane Centennial Trail een leuke uitdaging! Deze route is totaal 60 kilometer en gaat uiteindelijk tot de grens met Idaho.

Riverfront Park
Riverfront Park

Bing Crosby House Museum

Het huis van zanger en acteur Bing Crosby werd gebouwd in 1913 door zijn vader en zijn ooms. Bing Crosby heeft in dit huis zijn jeugd doorgebracht. Tegenwoordig is dit huis een museum en kun je hier verschillende spullen uit zijn carrière bekijken zoals awards, trofeeën en gouden platen. Bing Crosby studeerde vanaf 1920 aan de Gonzaga University, ook bij deze universiteit is er tot op de dag van vandaag veel aandacht voor hem en zijn carrière. 

St. John’s Cathedral

De Sint-Jans kathedraal is historisch gezien belangrijk voor de stad Spokane en een voorbeeld van gotische architectuur. Van buitenaf doet de kathedraal denken aan de kathedraal die overal op het Europese continent te vinden is. Eenmaal binnen zijn er gedetailleerde glas-in-loodramen en een ingewikkeld labyrint dat grenst aan het bijzondere altaar. St John’s Cathedral organiseert ook het hele jaar door activiteiten die open zijn voor het publiek, zoals de mooie orgelrecitals

St. John’s Cathedral
St. John’s Cathedral
Spokane, WA