Vakantie in Amerika

Boek uw droomvakantie bij dé Amerikaspecialist! Voorkom teleurstellingen!

 • Boston
  Boston
 • Seattle
  Seattle
 • New York
  New York
 • Grand Canyon
  Grand Canyon
 • Miami Beach
  Miami Beach
 • Orlando
  Orlando
 • Yellowstone National Park
  Yellowstone National Park
 • New Orleans
  New Orleans

Amerika vakantie

Vakantie in Amerika: Verschillen tussen regio's in de VS zijn enorm. Dus bij Amerika denk je niet aan één soort vakantie. Een vakantie die u naar de Nationale Parken in het westen brengt is een hele andere reis dan een strandvakantie in Florida, een islandhopping reis op Hawaii of een Citytrip New York. Op deze pagina beschrijven we Amerika's meest populaire regio's. We helpen u dus snel op weg:

West Amerika - het wilde westen

Veel mensen denken bij een vakantie naar Amerika aan een rondreis door het westen. Wat zijn de kenmerken van een vakantie door West Amerika? Ooit bekend als het Wilde Westen is het zuidwesten van de VS tegenwoordig een economisch welvarend stuk Amerika. Hier vindt u een aantal metropolen (Los Angeles, San Francisco, San Diego, Las Vegas, Denver en Phoenix).  Tussen deze steden ligt een nog veel grotere hoeveelheid ruimte en ongerepte natuur. De kust van California heeft een gematigd warm kustklimaat en landinwaarts is er sprake van een droog en in 's zomers zeer heet woestijnklimaat. Een tiental prachtige en fascinerende Nationale Parken nodigen uit voor een bezoek.

Bekijk onze enorme selectie van prachtige rondreizen aan de westkust.

Monument Valley
Monument Valley

Florida - de tropische vakantie

Vakantie in de zuidoostelijkste staat van de Verenigde Staten van Amerika brengt je naar de Florida. Florida's warme en (sub-) tropische klimaat onderscheidt het van de andere staten. Met maar liefst 1067 kilometer aan stranden zijn de stranden in Florida op veel plekken dunbevolkt. In het zuiden van Florida is het klimaat tropisch en hier treffen we dan ook alligatoren, zeekoeien, pelikanen, flamingo's en palmbomen aan. Miljoenenstad Miami heeft door de jaren heen een grote aantrekkingskracht op immigranten uit Zuid Amerika en de Caribbean gehad. De voertaal is hier dan ook overwegend Spaans. 

De Everglades zijn leuk om te bezoeken, hier zie je niet alleen alligatoren, maar ook gordeldieren, wasberen, slangen en manatees.

Interesse? Bekijk ons flinke aanbod aan vakanties in Florida

Hawaii - paradijselijke droomvakanties

Hawaii is één van de 50 verenigde staten van Amerika, maar ligt midden in de Pacific. Hawaii heeft grote verschillen tussen de eilanden. Oahu, ook wel 'The gathering place' is bijvoorbeeld werkelijk totaal anders dan bijvoorbeeld Molokai, wat op enkele tientallen kilometers afstand ligt. De eilanden van Hawaii zijn prachtig, vulkanisch, tropisch en idyllisch. Een perfecte mix van cultuur, strand en natuur maken Hawaii tot één van de mooiste vakantiebestemmingen op aarde.

In dit overzicht vindt u gegarandeerd uw perfekte Hawaii vakantie

Hawaii vakanties zijn uniek
Hawaii vakanties zijn uniek

Noordoost Amerika - een verrassend mooie vakantie

In het Noordoosten vinden we naast metropolen als New York City, Washington DC en Boston ook de prachtige bossen van New England in Maine en Massachussettes en de idyllische kustlijn van Cape Cod tot Bar Harbor. Ook is het leuk om van bijvoorbeeld New York naar Florida te rijden.

De prachtige honderden mijlen lange Blue Ridge Parkway, de Great Smoky Mountains maar ook historische plekjes die belangrijk waren in de burgeroorlog tussen Noord en Zuid en prachtige steden als Atlanta, Athens, Savannah en Charleston zijn dan te bezoeken. Of bezoek eens een IVY league universiteit, bijvoorbeeld Yale in New Haven, Harvard in Boston, Princeton in New Jersey of University of Pennsylvania in Philadelphia. 

Ga naar onze pagina met prachtige rondreizen aan de oostkust van de VS.

Bar Harbor New England
Bar Harbor New England

Zuidstaten USA - cultuur en muziek

In de zuidstaten van Amerika vinden we talloze muzieksteden als New Orleans (Louisiana), Nashville en Memphis (Tennessee), Austin (Texas) en Athens (Georgia) hebben allemaal hun stempel op de hedendaagse muziek gedrukt. Vaak vond de muziek zijn oorsprong in het slavernijverleden op de katoenplantages die we in Zuidstaten aantreffen. 

Bekijk het overzicht van onze reizen naar de zuidstaten

French Quarter, New Orleans
French Quarter, New Orleans

Vakantie in de natuur van West Canada

Eindeloze natuur, duizenden meren, bergen. Canada is voor de natuurliefhebber die houdt van wandelen, vissen, kanoën en andere buitenactiviteiten. De kans dat je een beer tegenkomt is in Canada aanzienlijk. West Canada heeft een heerlijk klimaat in de zomer. Hier hebben we overzichtelijk een aantal prachtige West Canada vakanties voor je.


Lake Louise, Canada
Lake Louise, Canada

Oost Canada, een vakantie vol met cultuur en natuur

De grote steden van Canada liggen vrijwel allemaal binnen 100 kilometer van de grens met de VS. Niet zo raar als we de afstanden en het klimaat in Noord Canada in ogenschouw nemen. In Oost Canada kun je werkelijk genieten van topsteden en prachtige natuur. Toronto wordt vaak vergelijken met New York. Toronto is iets minder gehaast maar heeft zeker net zoveel ethnische invloeden. Dat maakt Toronto een heerlijke stad om rond te struinen. De steden Montréal en Québec doen op hun beurt voor Toronto niet onder. Het gebied ten noorden van de St Lawrence rivier (Montreal en Québec liggen aan deze rivier) is werkelijk prachtig. Maar natuurlijk mag je ook de Niagara watervallen niet overslaan.

Naar welke regio wilt u op vakantie?

Vakantie Florida

op vakantie door Florida - tips en info

Florida - dé perfecte vakantie

Florida is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Het is perfect om een rondreis te maken door Florida, omdat de afstanden niet heel groot zijn. Wanneer je je vakantie in Florida​ op meerdere plekken doorbrengt profiteer je optimaal van de veelzijdigheid van deze staat.

Vakantie in Florida

Florida heeft het allemaal: stranden, steden, wilde dieren, pretparken, tropen en bovenal: de zon!

... perfect voor een gezin met kinderen

Welk kind wil er nu niet naar een pretpark? In Florida zijn tientallen pretparken te vinden, met name rond Orlando. In Orlando kun je tijdens je vakantie terecht in maar liefst vier Disney parken, drie Universal parken, te weten Universal Studios , Universal Islands of Adventure en Universal Wet 'n Wild waterpark, In de eerste twee parken is het fantastische Wizarding World of Harry Potter gevestigd. Verder vinden we in Florida nog Seaworld, Discovery Cove, Legoland en Busch Gardens. Kortom. tijdens je vakantie naar Florida met kinderen ontkom je niet aan een pretpark.

... perfect voor een relax- / zonvakantie

De hele kust van Florida omvat 1067 km aan stranden. Meer strand dan je in een leven kunt bezoeken. Maar een staat met de bijnaam "The Sunshine State" kan er natuurlijk geen strand genoeg zijn. Desalniettemin zul je op je vakantie nauwelijks Nederlandse taferelen aan het strand meemaken. Hooguit in Miami Beach en enkele andere ballingscentra zullen de stranden dichtbevolkt zijn. 

Er zijn kilometers strand te vinden die je met niemand of met weinigen hoeft te delen. Dat maakt Florida zo'n fijne bestemming.


... perfect voor het zien van vreemde dieren tijdens je vakantie

In Florida zijn talloze plekken te vinden met een zgn. boardwalk. Een boardwalk is een houten wandelpad boven de grond door een natuurgebied. Neem de moeite, doneer een paar dollar bij de parkeerplaats en maak een avontuurlijke wandeling. Wanneer je door Florida reist is het moeilijk om geen alligator tegen te komen. Maar wil je gericht alligatoren bekijken, doe dit dan in de Everglades. Hier zul je ook pythons en krokodillen tegen kunnen komen. In heel Florida kun je zoetwaterschildpadden, marters, dolfijnen, wasberen, manatee's, gordeldieren, bobcats, slangen, haaien, flamingo's, hagedissen, egrets, lepelaars, bold eagles en talloze pelikanen.

Bruine beren en panters leven ook in Florida, maar de kans dat je die tegenkomt is kleiner dan het winnen van een flinke prijs in de lotto. 

Onze favorieten zijn toch de vriendelijke. maar zeer imposante zeekoeien (manatee's) die je langs de kust tegenkomt op plekken waar warm zoetwater en kouder zoutwater bij elkaar komt. 

Manatee in Florida
Manatee in Florida

Vakantie Hawaii

toch zeker een keer in je leven

 • Vakantieoord Waikiki, op Oahu
  Vakantieoord Waikiki, op Oahu
 • Vakantiegevoel met Hulameisjes op Hawaii
  Vakantiegevoel met Hulameisjes op Hawaii
 • Bezoek tijdens uw vakantie deze krater op Big Island Hawaii
  Bezoek tijdens uw vakantie deze krater op Big Island Hawaii
 • Een mooie wandeling tijdens je vakantie maak je langs de Na apali Coast
  Een mooie wandeling tijdens je vakantie maak je langs de Na apali Coast

De veelzijdigheid van Hawaii is ongeëvenaard

De eilanden van Hawaii hebben elk hun eigen karakter en charme. Wij raden u dan ook aan om een Hawaii vakantie over ten minste 2 eilanden te verdelen. Kauai is grotendeels ongerept ruig en groen, Wanneer u uw vakantie deels doorbrengt in Kauai dan zult u een flinke wandeling kunnen maken langs de Ka anapali Coast aan de noordzijde. Ook huurt u een boogieboard om de golven van Poipu Beach te testen. 

Een vakantie naar ​Big Island kenmerkt zich door een bezoek aan de actieve vulkanen in Vulcanoes National Park en een rit door de 10 klimaatzones die het eiland rijk is. Vergeet niet de Mauna Kea op te rijden en een sneeuwbal te gooien. De grote hoogte zal u letterlijk en figuurlijk naar adem doen snakken. 

Maui is werkelijk idyllisch, hier mag u absoluut de Road to Hana niet missen. Maar ook de kust rond het walvisvaardersdorp Lahaina is prachtig. 

Last but not least is er Oahu. Een vakantie op Oahu is bovenal gezellig. Oahu is het sociale eiland waar u heerlijk kunt uitgaan en genieten van restaurants en mooie winkels. Oahu doet denken aan het Amerikaanse vasteland in een tropisch jasje.