Vakantie Canada

diepgroene bossen, ruige bergen en talloze rivieren en meren

  • op je vakantie wil je wel naar Banff reizen
    Vakantie in Banff National park
  • Vancouver Capilano Suspension Bridge bezoeken tijdens je vakantie
    Capilano Suspension Bridge - Vancouver vakantie
  • bezoek de Niagara Falls tijdens je vakantie
    bezoek de Niagara Falls tijdens je vakantie

Canada vakantie

Een Canada vakantie mixt u zelf naar uw persoonlijke voorkeur. Een Canada vakantie heeft 2 ingredienten die makkelijk in uw persoonlijk juiste verhouding te gieten zijn: Prachtige natuur en supergezellige steden. Door de open immigratiepolitiek van Canada zijn de steden gezellige en heerlijke smeltkroezen geworden van talloze nationaliteiten uit alle hoeken van de wereld. Kleine winkeltjes, authentieke restaurants, maar ook de klassieke Franse en Britse invloeden drukken een stempel op de Canadese steden.

Op vakantie naar Canada

Hier lees je een aantal wetenswaardigheden over Canada. Canada is na Rusland het op één na grootste land ter wereld en Canada heeft slechts 35 miljoen inwoners, waarvan de helft in de tien grootste steden wonen. De grootste metropool is Toronto / Mississauga met circa 5.5 miljoen inwoners, gevolgd door Montréal met 3.5 miljoen mensen. Een vakantie in Canada begint meestal in één van de 5 grote steden.

Hoe groot is Canada?

Canada is immens groot. Wanneer je van de Atlantische oostkust naar de grens met Alaska rijdt bedraagt de afstand ruim 8000 kilometer. 100 uur doorrijden van oost naar west dus! Je plant dan ook geen vakantie naar Canada, maar eerder een vakantie naar een regio in Canada.

Steden in Canada

Stuk voor stuk staan de grotere Canadese steden hoog genoteerd op de lijsten 'beste leefsteden ter wereld'. Pas wanneer je in één van de Canadese steden verblijft begrijp je waarom. 

Gletsjer Tour tijdens uw Canada vakantie
Gletsjer Tour tijdens uw Canada vakantie

Met welke afstanden moet ik rekenen

De twee meestbereden routes tijdens een vakantie liggen in Oost Canada tussen Toronto en Montréal (afstand 550 km) en in West Canada tussen Vancouver en Calgary (afstand 1000 km). Op de kaart lijken deze steden bij elkaar in de buurt te liggen. Door deze afstanden te noemen wordt het duidelijk hoe groot Canada is. Van Montréal naar Vancouver zijn 4600 kilometer, dus tijdens een gewone vakantie is dat nauwelijks haalbaar.

Welke afstanden zijn relaxed tijdens uw vakantie?

Houdt u van een laag reistempo dan vindt u het prettig om elke 2 dagen misschien 200 kilometer te rijden. Houdt u van een hoog reistempo en wilt u veel zien, dan kan elke dag wel  circa 400 kilometer gehaald worden. Nóg grotere afstanden zijn op sommige dagen wel mogelijk, maar het is belangrijk om ook onderweg tijd te nemen om de bezienswaardigheden ook echt te beleven. Zorg dan dat u op andere dagen weer minder rijdt. Vergeet ook niet om op belangrijke locaties één of twee extra overnachtingen in te plannen om er ook echt de tijd voor te nemen. Wij kunnen iedereen wel aanraden om tenminste twee, maar liever nog drie nachten in Toronto of Vancouver door te brengen. Deze steden hebben zoveel meer te bieden dan je in anderhalve dag kunt beleven.

Vlag Canada
Vlag Canada

Actieve
vakanties
Canada

U bent op zoek naar een actieve vakantie? Bekijk dan hieronder een selectie van onze mogelijkheden!