Alcatraz

Voormalige gevangenis op Alcatraz Island

 • Boek een audiotour voor uw excursie door Alactraz. Deze zijn er in vele talen.
  Audiotour
 • Alcatraz
  Alcatraz
 • Dit zijn de gevangeniscellen in Alcatraz.
  De gevangeniscellen
 • Alcatraz ligt op een klein eilandje voor de kust van San Francisco.
  Alcatraz Island

In de San Francisco Bay, voor de kust van San Francisco, ligt Alcatraz Island met daarop de voormalige gevangenis Alcatraz.

Van 1934 tot 1963 was de gevangenis in gebruik. De bekendste gevangen zijn Al Capone en Robert Stroud. Plan een excursie naar Alacatraz en zie voor u zelf hoe het eruit zag, hoe ze hier leefden, deden ze aan sport en waar mochten de gevangenen eventueel werken.

Naast Alcatraz bevindt zich op Alcatraz Island ook de eerste vuurtoren welke aan de westkust gebouwd is en prachtige tuinen. Tevens is er een museum waar u de voorwerpen vindt welke op het eiland zijn gevonden.


Reserveren excursie Alcatraz

Wanneer u een excursie naar Alcatraz wilt plannen, raden wij u aan om deze op tijd te boeken. Dit kan vanaf 3 maanden van tevoren.

Ook bieden wij een Alcatraz excursie aan in combinatie met een fietstour. De ene dag maakt u een fietstour door San Francisco en de tweede dag gaat u naar Alcatraz met de boot. Meer informatie vindt u op onze pagina van de Alcatraz Golden Gate Bridge Sausalito tour

Wanneer u alleen de Alcatraz excursie wilt boeken, dan kan dit via deze site: https://www.alcatrazcruises.com/

Varen naar Alcatraz
Varen naar Alcatraz

Al Capone

Misschien wel de meest bekende bewoner van Alcatraz is de beruchte maffiabaas Al Capone, ook wel bekend als Scarface. Door de drooglegging van 1920 t/m 1933 had Al Capone illegale brouwerijen opgezet, om zo alcoholische dranken te kunnen verkopen. Omdat hij hiervoor winkels nodig had benaderde hij de eigenaren hiervan met een wel heel dubieus aanbod. Als je weigerde zijn drank te verkopen, dan werd je winkel opgeblazen. Hierdoor zijn veel slachtoffers gevallen. Al verdacht de politie Al Capone van deze praktijken, bewijzen konden zij dit niet. Uiteindelijk kwam hij in de gevangenis van Atlanta terecht voor belastingontduiking. Nadat er grote onrust ontstond omdat medegevangenen het vermoeden hadden dat hij een speciale behandeling kreeg werd hij overgeplaatst naar Alcatraz. Hier ging het qua gezondheid snel bergafwaarts met Al Capone.

Meer weten over Al Capone’s leven?


Al Capone
Al Capone

Ontsnappen uit Alcatraz

Er werd altijd aangenomen dat de gevangenen niet konden ontsnappen van Alcatraz. Ten eerste ligt de gevangenis midden in San Francisco Bay, dus alleen het aan land komen is al een hele onderneming. 36 personen hebben het geprobeerd, maar 3 personen is het waarschijnlijk toch gelukt. In de avond op 11 juni 1962 weten de broers John en Clarence Anglin en Frank Morris te ontsnappen met een zelfgemaakt rubberen vlot en zwemvesten van regenjassen en houten peddels. Of ze hebben gehaald weet niemand en het is nog steeds een mysterie.  

Meer weten over dit mysterie? 


Geknutseld hoofd
Geknutseld hoofd

Top Film Locatie

De voormalige gevangenis Alcatraz komt voor in verschillende films, zoals The Rock, Escape from Alcatraz, Point Black en X-Men: The Last Stand. Ook is er een televisie serie gemaakt, genaamd Alcatraz. In deze serie is Alcatraz nog in gebruik, maar zijn de gevangenen van de een op de andere dag verdwenen. 

Meer weten over de films over Alcatraz?

Film
Film