Willis Tower

Chicago

25 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld geweest

​Willis Tower is het hoogste gebouw van Chicago. Het is een modern kantoorblok van 442 meter hoog met een uniek uitzicht over Chicago. Wills Tower is zelfs lange tijd het hoogste gebouw ter wereld geweest, tussen 1973 en 1998. Daarna moest Wills Tower de titel afstaan aan de Petronas Towers in Kuala Lumpur. Nu is de toren het zevende hoogste gebouw ter wereld en omvat bijna 1 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte.


Skydeck

De Willis Tower heeft 109 verdiepingen en bevindt zich in The Loop, het zakencentrum van Chicago. Om boven in de toren te komen kan er gebruik worden gemaakt van maar liefst 104 verschillende liften. Neem de lift naar Skydeck, de 103e etage op 412 meter boven straatniveau, met een uitkijkplatform en een klein museum.

Op een heldere dag kunt u vanaf het uitkijkplatform Indiana, Michigan en Wisconsin zien! Erg indrukwekkend en met name het uitzicht over de grootste attracties van de stad, waaronder Lake Michigan en Millennium Park. Het is één van de meest bezochte attracties in Chicago. 

Glazen balkon

Ook niet te missen is het glazen balkon dat aan de zijkant van het gebouw uitsteekt, één van de opvallende kenmerken van het skydeck. Een optie om van uw hoogtevrees af te komen: stap op de glazen vloer en kijk naar beneden voor een spectaculair uitzicht van meer dan 300 meter onder u. Deze plek wordt ook gebruikt voor bijzondere gelegenheden, er zijn bijvoorbeeld veel trouwerijen op het glazen balkonnetje, erg romantisch!

Sears Tower

Willis Tower werd oorspronkelijk Sears Tower genoemd. Het was vernoemd naar een groot Amerikaans winkelketen die daar zijn hoofdkwartier had gevestigd. In 1993 vertrok Sears uit het centrum van Chicago en verkochten ze de wolkenkrabber. De wolkenkrabber ging tot 2009 door het leven onder die naam, daarna besloot men in juli 2009 de naam van het gebouw te veranderen in Willis Tower, naar een van de nieuwe huurders, een Britse verzekeringsmaatschappij. Dit lokte veel protest uit bij een deel van de lokale bevolking, en er werden zelfs petities opgestart tegen de naamswijziging.

Kies hier uw reis naar Chicago