Nationale Parken
West USA

mooier dan in de Nationale Parken vindt u het niet!

 • Capitol Reef National Park
  Capitol Reef National Park
 • Bryce Canyon Nationalpark
  Bryce Canyon Nationalpark
 • Yosemite NP
  Yosemite NP
 • Via de boardwalks kunt u de prachtige bronnen en hotsprings goed bekijken.
  Yellowstone National Park

Nationale Parken

Ontdek de natuurwonderen van Amerika! West-Amerika beschikt over vele Nationale Parken en heel veel mooie natuur wat u zeker gezien moet hebben. We zetten hieronder een aantal parken voor u op een rijtje.

National Park pass

Wanneer u door het westen van de Verenigde Staten reist en u bezoekt meerdere Nationale Parken, dan is het raadzaam om een "America the Beautiful"  Pass te kopen. Deze pass is het entreebewijs voor meer dan 2000 Nationale recreatieve plekken en Nationale Parken. De pas is voor iedereen beschikbaar en is één jaar geldig vanaf aanschafdatum en biedt toegang tot de parken aan één voertuig of soms aan vier volwassenen (kinderen gratis). 

Reserveringen Nationale Parken

Voor het bezoeken van de Nationale parken in de USA dient u over een toegangsbewijs te beschikken. Als u meerdere nationale parken gedurende uw reis wilt bezoeken, dan raden wij u aan om een Annual pass aan te schaffen. Dit toegangsbewijs “America the Beautiful - National Parks & Federal Recreational Lands Annual Pass” kost ca $80 en is een heel jaar geldig voor 1 auto of camper inclusief 4 inzittenden. De pas kunt u via deze site verkrijgen: https://www.nps.gov/planyourvisit/passes.htm.

Om grote druktes te voorkomen kan een aantal Nationale Parken tegenwoordig alleen met een reservering worden bezocht. Het is raadzaam om op tijd een reservering te plannen voor de parken waar dit vereist is. De reservering kan alleen in combinatie met een toegangsbewijs worden gemaakt. Wij raden u aan om, zodra uw reisplanning vaste vormen heeft aangenomen, informatie over deze afspraken in te winnen op: https://www.nps.gov/index.htm. Via de button Find a Park kunt u het desbetreffende park ingeven waarna u hierover meer informatie vindt en indien (al) van toepassing de mogelijkheid tot reserveren.


Algemene informatie

Klik op de button voor informatie/tips over Nationale Parken in het algemeen

Algemene informatie>>
Algemene informatie>>

Staatsparken en monumenten

Amerika kent naast vele mooie nationale parken ook een tal van staatsparken en monumenten welke een bezoek meer dan waard zijn. Klikt u op de button voor meer informatie.

Staatsparken en monumenten>>
Staatsparken en monumenten>>

Antelope Canyon

Tips en informatie over Antelope Canyon

 • Jeeps vertrekken vanaf een verzamelpunt van de Antelope Canyon tour.
  Georganiseerde tours naar Antelope Canyon
 • U kunt Antelope Canyon alleen met een gids bezoeken.
  Per Jeep naar de ingang van de Antelope Canyon
 • Een waar spektakel van licht en kleur.
  Antelope Canyon

Antelope Canyon

In het noorden van Arizona, op ongeveer een kwartier rijden van het stadje Page, vindt u Antelope Canyon. Antelope Canyon is een zogenaamde "slot canyon". Dit is een diepe kloof met hoge verticale wanden. De canyon lijkt eigenlijk meer op een grot, dan op een vallei.

Zoals de meeste canyons is ook Antelope Canyon ontstaan door water, wind en vorst. In de buurt van Antelope Canyon zijn nog veel meer canyons te vinden, maar deze zijn erg moeilijk toegankelijk.

Antelope Canyon

Dit is eigenlijk helemaal geen National Park, maar daarom niet minder mooi! Het is in beheer van indianen en ligt in het noorden van Arizona, vlakbij Page en Lake Powell.

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De Upper Canyon trekt meer bezoekers dan de Lower Canyon, maar de Lower Canyon wint steeds meer aan populariteit. Antelope Canyon is alleen begaanbaar met een gids.

De Upper Canyon bereikt u per Jeep
De Upper Canyon bereikt u per Jeep

Upper Antelope Canyon

De Upper Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarig meisje. De Navajo indianen noemden de canyon 'Tse Bighanilini', wat letterlijk vertaald 'de kloof waar water door de rotsen stroomt' betekent. Deze plek is jarenlang geheim gehouden door de Navajo Indianen. Binnen in de canyon sta je versteld van de prachtige veelkleurige zandstenen kloofwanden. De canyon is ongeveer 40 meter hoog en 90 meter lang

Upper Antelope Canyon
Upper Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon wordt door de Navajo 'Hasdestwazi' genoemd, letterlijk vertaald 'spiraalvormige rotsbogen'. De Lower Canyon is circa 400 meter lang en de structuur van de wanden is gevarieerder dan bij de Upper Antelope Canyon.

Een bezoek aan de Lower Canyon (net zoals de Upper Canyon) dient u ruim voor vertrek te reserveren. De tickets hiervoor kunt u eventueel via ons reserveren. Bent u goed ter been en heeft u geen hekel aan trappen lopen, dan kiest u voor de Lower Canyon. Het voordeel van deze Canyon t.o.v. de Upper Canyon is dat u niet dezelfde weg weer terug dient te lopen en daardoor dus minder last heeft van tegemoetkomende bezoekers. De wanden van de Lower Canyon zijn veel mooier en meer gestructureerd.

Bent u minder goed ter been of bent u claustrofobisch, dan is de Upper Canyon een betere keuze.


Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon

Arches
National Park

 • Double Arch in Arches National Park
  Double Arch in Arches National Park
 • Arches National Park
  Arches National Park -Tallozen bogen
 • Delicate Arch
  Delicate Arch

Arches National Park

Meer dan 2000 natuurlijke bogen in één park. Het betrekkelijk kleine Arches National Park ligt in Utah, niet al te ver van Moab. Arches dankt zijn naam aan maar liefst tweeduizend stenen bogen ('Arches' in het Engels). Deze bogen en vele andere sculpturen zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. De afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, is zelfs 100 meter. 

Bezoek Arches National Park

Door de voetpaden in Arches National Park te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met het park. Door het park loopt een verharde weg, dus een groot deel van het park is met een auto goed te bereiken, via de wandelpaden kunt u vervolgens indrukwekkende formaties gaan bekijken.

De temperatuur in het Arches National Park wisselt. Veel sneeuw en kou in de winter, terwijl in de zomer de temperatuur de 40 graden regelmatig overschrijdt.

Delicate Arch
Delicate Arch

Flora & Fauna in Arches

In het Arches National Park leven dieren zoals ratelslangen, de halsbandleguaan en het dikhoornschaap. Er is niet veel begroeiing in het park, maar de indrukwekkende rotsformaties bieden meer dan genoeg indrukken. Als u het enigszins in uw route kunt opnemen, dan is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan Arches.

Arches National Park
Arches National Park

Bryce Canyon
National Park

Bryce Canyon

Dit Nationale Park is niet, zoals de naam eigenlijk doet vermoeden, een canyon. Bryce Canyon National Park is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau, u heeft vanaf hier een weids uitzicht op een spectaculaire landschap in rood en bruin zandsteen, door regen en wind zijn de rotsformaties afgesleten tot hoge naaldvormige pieken. U vindt het park in het zuidwesten van de staat Utah.


Het ontstaan van Bryce Canyon National Park

Vreemd gevormde pijlers van gesteente staan hier na miljoenen jaren van erosie. Dit soort pijlers zijn weliswaar op elk continent te vinden, maar in Bryce Canyon is met afstand de grootste collectie in de wereld! Als een grot zonder dak of een stenen bos zijn de pilaren in ontelbare aantallen aanwezig.  Het park dankt zijn naam aan de Mormoonse pionier Ebenerzer Bryce, die tot 1980 aan de voet van de Bryce Canyon woonde.Bryce Canyon Nationalpark
Bryce Canyon Nationalpark

Bezoek aan Bryce National Park

Het park is te bezoeken met de eigen auto, en de weg door het park is circa 20 mijl lang. Bij het visitor center krijgt u alle actuele informatie. Tevens kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus die u van het ene naar het andere uitzichtspunt brengt. Mooie punten zijn: Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point en bieden vooral bij zonsopkomst en -ondergang een fascinerend uitzicht. Wandelen kunt u met een gids of op muilezels. Enkele trails zijn Mossy Cave, Rim Trail, Bristlecone Loop, Queens Garden, Navajo Trail, Tower Bridge, Hat Shop en Swamp Canyon. Voor tickets of meer informatie over het park, bezoekt u een van de bezoekerscentra.


Entrance Bryce Canyon
Entrance Bryce Canyon

Fascinerend landschap

Het Bryce National Park is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau. Dit plateau leent zich uitstekend om van een weids uitzicht te genieten en vanaf hier kunt u de vele spectaculaire hoodoos aanschouwen. Deze hoodoos zijn aardpiramides, ontstaan door regen en wind. Daarbij zorgt de zon voor verandering van kleuren in de rotsen, variërend van roze naar oranje. De afgesleten toppen kunnen door de verschillende kleuren erg mysterieus lijken.

Een ander bijzonder gegeven in Bryce Canyon is de heldere nacht. Hier zijn maar liefst 7500 sterren te zien bij een heldere hemel. Wanneer u enigszins de kans heeft aanschouw de sterrenhemel na zonsondergang in dit national park.

Natural Bridge
Natural Bridge

Capitol Reef
National Park

"Hidden Treasure"

 • Capitol Reef entree
  Capitol Reef entree

Capitol Reef
National Park

Dit National Park ligt in het zuiden van Utah en heeft zijn naam te danken aan een rots. Deze rots lijkt op de koepel van het Capitol in Washington DC.

Capitol Reef - Het park

Capitol Reef wordt  opgesplitst in 2 delen door het Capitol Gorge in het zuiden en Cathedral Valley in het noorden. Capitol Gorge is een smalle kloof die het waterpocket Field doorkruist en Cathedral Valley is een dal waarin grote rotsen voorkomen van 150 meter.

Het meest indrukwekkende van dit park is Waterpocket Fold, een 100 mijl lange rotspartij. De wanden zijn helemaal schuin gedrukt door krachten uit de aardkorst. Hierdoor ziet u verschillende rotslagen. Capitol Gorge is een smalle rivier die het Waterpocket Field doorkruist.Het visitor center is in dit park het hele jaar geopend. Dit National Park is opgericht om de rotsformaties die zijn ontstaan door erosie te behouden.

Cathedral Valley
Cathedral Valley

Bezoek dit National Park

De Utah Route 24 gaat dwars door Capitol Reef National Park heen, en biedt talloze mooie uitzichten. Deze weg biedt dan ook veel punten waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Het bekijken van Capitol Reef National Park is vanaf Panorama Point en Sunset Point een prachtige ervaring waarbij de ondergaande zon verschillende kleuren aan het landschap geeft. Capitol Reef is via de Utah Route 24 goed met de auto te bezichtigen. Voor meer informatie over het park kunt u het bezoekerscentrum bij Fruita bezoeken.

Gaat u van de 24 af dan is het noodzakelijk om een auto met vierwielaandrijving te hebben omdat veel wegen onverhard zijn en sommige wegen in zeer slechte staat kunnen zijn. Om deze reden komen in de wintermaanden weinig mensen naar Capitol Reef. Er is dan kans dat er een, meestal dunne, sneeuwlaag ligt. In de lente is er nog steeds kans op sneeuw. Na de lente neemt dat af en zal de temperatuur snel een flink stuk stijgen. De warme zomers kunnen heel erg heet zijn in Capitol Reef. Het zal hier al gauw rond de 40 graden of zelfs meer kunnen zijn.

Carlsbad Caverns

Tips en informatie over Carlsbad Caverns

 • Park Entrance
  Park Entrance
 • Grotkamer
  Grotkamer
 • Grotkamer
  Grotkamer

Carlsbad Caverns

Gelegen in het Guadalupe-gebergte in het zuid-oosten van New Mexico. De belangrijkste attractie van het park is de showgrot, Carlsbad Cavern. Het park is het gehele jaar door geopend, muv van eerste kerstdag. Bezoekers van de grot kunnen op eigen gelegenheid naar binnen wandelen via de natuurlijke ingang of een lift nemen vanaf het bezoekerscentrum. Rotsachtige hellingen en canyons, cactussen, gras, doornige struiken, af en toe een boom, dit zijn de verborgen schatten welke u diep onder de grond kunt vinden.

Carlsbad Caverns

De ingang van het park bevindt zich aan de US Highway 62/180, ongeveer 29 km ten zuidwesten van Carlsbad, New Mexico. Het park neemt deel aan het junior ranger programma en heeft twee vermeldingen in het nationaal register van historische plaatsen, t.w. het historische district Caverns en het historische district Rattlesnake Springs. Ongeveer tweederde van het park is gereserveerd als wildernisgebied, waardoor er geen toekomstige veranderingen in het leefgebied zullen worden aangebracht. Carlsbad Cavern omvat een grote grotkamer, de Big Room, een natuurlijke kalkstenen kamer die bijna 1220 m lang, 191 m breed en 78 m hoog is op het hoogste punt. Het is de derde grootste kamer in Noord-Amerika en de zevende grootste ter wereld. Dit nationale park is in bijgevoegde reis te bewonderen.

Death Valley
National Park

het heetste National Park !

Death Valley National Park

Death Valley, een schitterend woestijnlandschap op de grens van Californie en Nevada ten noorden van Mojave Desert gelegen, werd in 1994 tot National Park benoemd. Death Valley is het heetste en droogste gebied van heel Noord-Amerika.

Zoutvlakte

In Death Valley bevindt zich Badwater, een zoutvlakte op meer dan 80 meter onder zeeniveau, het laagst gelegen punt van het westelijk halfrond. Hier worden extreme temperaturen gemeten van boven de 50 graden Celcius. Een groot contrast met de omringende bergtoppen van meer dan 3000 meter, waarvan de toppen vaak met sneeuw bedekt zijn. Op nog geen 15 mijl hiervandaan vinden we Telescope Peak, een bergtop van ruim 3300 meter hoog.

Zandduinen

Bezoek in Death Valley de vele zandduinen bij Stovepipe Wells, het uitkijkpunt Dante's View met prachtig uitzicht over de vallei en Zabriskie Point, met haar kleurrijke grillige rotsen. Bekijk Ubehebe Crater of een van de kleinere kraters als Little Hebe Crater. Veel toeristen in Death Valley bezichtigen Scotty's Castle, een landhuis om gezondheidsredenen gebouwd door een zakenman, die baat had bij het hete droge klimaat.

Let op, een huurauto rijdt veelal onverzekerd op onverharde wegen, wijk dus niet van de verharde wegen af. Veel camperverhuurders staan niet toe dat u in de zomermaanden met de camper door Death Valley rijdt. Laat u goed voorlichten.

Flora & Fauna

De unieke flora en fauna hebben zich dan ook enorm moeten aanpassen aan de extreme omstandigheden. Death Valley wordt dan ook graag bezocht door natuurliefhebbers. Hoewel wandelen of hiken in de extreme hitte niet voor veel mensen wordt aangeraden, zijn er een aantal trails welke duidelijk staan aangegeven , een wandeling vergt echter wel een aantal voorzorgsmaatregelen, denk bijvoorbeeld aan het meenemen van genoeg water, zonnebrandcreme en een breedgerande hoed.

Grand Canyon

 • Grand Canyon Uitzicht
  Grand Canyon Uitzicht

Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is 1 van de bekendste national parken van de Verenigde Staten. Meer dan 6 miljoen mensen bezoeken ieder jaar de 443 kilometer lange kloof in de staat Arizona.

De Grand Canyon is de 'must-see' vakantiebestemming in West-Amerika! De grootsheid is bij de eerste aanblik al overweldigend. De Grand Canyon is één groot, door de natuur geschapen, wereldwonder. De canyon is in miljoenen jaren uitgeslepen door de Colorado River, waarna ook vorst en wind hun invloed op het landschap hebben gehad. De Colorado River heeft zich een weg gebaand door verscheidene rotslagen, waardoor de Grand Canyon al die verschillende kleurlagen heeft gekregen.

Uitkijkpunten

De Grand Canyon kent 20 uitkijkpunten die eigenlijk allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken omdat  er bij ieder punt weer een ander uitzicht is.

Om de keuze toch wat makkelijker te maken, onze favorieten:
- Pima Point. Dit is de laatste stop met de rode shuttlebus. Het uitkijkpunt is omringd door bos maar vanaf hier heeft u wel een prachtig uitzicht over de Colorado River en kunt u 40 miles ver kijken.
- Hopi Point. Vanaf dit punt heeft u een wijdsuitzicht over de Grand Canyon.
- Yavapai Point. Hier heeft u een panoramisch uitzicht over de canyon, maar kunt u ook goed de diepte ervaren.
- Mather Point. Vanaf dit punt kun je ongeveer een kwart van de hele Grand Canyon bezichtigen.

Hiken

Ondanks de vele uitkijkpunten die er zijn bij de Grand Canyon waarbij je al een goed beeld krijgt van de grootsheid van de canyon, zijn er verschillende hikes waarbij je een stuk de kloof in loopt. De Bright Angel Trail (19.2 km) en South Kaibab Trail (9.6 km) zijn hikes voor de gevorderden onder ons. Een makkelijkere wandeling is de Rim Trail. Deze start in Grand Village en loopt door tot aan Hermits Rest, 21 kilometer verderop. Deze trail loopt langs de kloofrand en geeft een prachtig uitzicht over de canyon. Doordat de shuttlebus in grote lijnen dezelfde route volgt kun je zelf bepalen welk stuk je loopt.

Zonsondergang

Tijdens de zonsondergang komen de rode kleuren van de Grand Canyon pas echt naar voren. Aanraders hiervoor zijn Hopi Point, Pima Point en Yaki Point. Altijd vroeg wakker, bekijk dan de zonsopgang bij Yaki Point of Mather Point.

National Park Grand Canyon
National Park Grand Canyon

Grand Canyon South Rim

Het meestbezochte deel van de Grand Canyon is de South Rim.

Tip: wanneer u vanuit de richting Flagstaff komt, ligt het voor de hand om te rijden via de 180 North. Een mooi alternatief is de Highway 89 North naar Cameron. Dan kom je het park binnen bij de minder gebruikte Oost-ingang (deze wordt ook wel Desert View genoemd). Wanneer je in Cameron bent, stop dan bij de Cameron Trading Post voor een lokale lunchspecialiteit: Navajo tacos, frybread en taco fixings.

Kom je het park binnen via de East Entrance, dan kun je een aantal stops maken langs de weg, bijvoorbeeld bij de 'viewing points' over Little Colorado River Gorge, Desert View Watchtower en Grandview Point. De South Rim is het hele jaar geopend. Wanneer u dichtbij de South Rim een overnachting heeft gepland , dan heeft u met 1 volle dag voldoende tijd om alle uitzichtpunten te bezoeken. ‘ s- Avonds kunt u dan genieten van het prachtige uitzicht over de canyon tijdens de zonsondergang. Wanneer u lange wandelingen in de planning heeft dan is het aan te raden meerdere nachten in de omgeving te blijven.

Geheime tip: Shoshone Point, een uitzichtpunt welke door vele mensen wordt overgeslagen omdat het niet op de map wordt benoemd als officieel punt. Ten westen van mijlmarkering 246 op Desert View Drive kunt u uw auto parkeren. Van daaruit maakt u een wandeling (ca 1,5 km) om het uitzichtpunt te bereiken. Het uitzicht is hier geweldig, maar kijk uit, losse rotsen en smalle richels zijn gevaarlijk, een val kan hier fataal zijn.

Grand Canyon North Rim

Alhoewel de North Rim hemelsbreed slechts 10 mijl van de South Rim ligt, kunt u deze beter niet dezelfde dag bezoeken. Wilt u zowel de South Rim als de North Rim van de Grand Canyon bekijken, dan kunt u hier het beste meerdere dagen voor uittrekken. Met de auto bent u toch al wel tweehonderd mijl (ca. vier uur) aan het rijden. De North Rim is ook moeilijker bereikbaar. Via Jacob Lake aan de noordelijke kant volgt u de 61. Deze toegangsweg kan in de wintermaanden zijn afgesloten. Er komen hier jaarlijks veel minder mensen.

Grand Canyon West & Skywalk

Als u niet voldoende tijd heeft om met de auto de South Rim of de North Rim te bezoeken dan kunt u overwegen om de Grand Canyon West en de Grand Canyon Skywalk te bezoeken.  Vanuit Las Vegas bereikt u na ca 2.5 uur rijden Grand Canyon West en de Grand Canyon Skywalk. Dit gebied behoort niet tot het Grand Canyon National Park. U dient hiervoor een aparte entrée te betalen.  De Skywalk is een glazen platform en bevindt zich in het Hualapai Indianen reservaat. Vanaf het platform heeft u een prachtig uitzicht. Houdt u er rekening mee dat u zelf hier niet mag fotograferen. Het aanwezige personeel maakt ter plaatse foto’s die u na uw bezoek kunt kopen.


Weer in de Grand Canyon

Omdat er sprake is van flink wat hoogteverschil, is er veel variatie in de weersomstandigheden. In de zomer is het aan de South Rim gemiddeld 30 graden en op de North Rim vijf graden kouder. Op de bodem van de Grand Canyon kan het makkelijk 40 graden worden. 
In de winter sneeuwt het regelmatig in de Grand Canyon. Met name de North Rim, en in mindere mate de South Rim, lopen dan kans om (gedeeltelijk) te worden afgesloten.

Rondvlucht boven de Grand Canyon

Bekijk de Grand Canyon eens vanuit een ander perspectief en maak met een vliegtuig of helikopter een rondvlucht. Deze kunnen vanuit Tusayan  bij de zuid ingang van het park, of vanuit Las Vegas gemaakt worden.


De Grand Canyon intrekken

U kunt zelf met de auto rondrijden, maar in het National Park Grand Canyon kunt u ook met een shuttlebus een tour maken. Deze shuttlebussen laten u de prachtige uitzichten van het park zien en worden natuurlijk door een gids van commentaar voorzien. Er zijn drie verschillende routes die de shuttlebussen rijden.

Grand Teton
National Park

Grand Teton National Park

Mountains of the Imagination: Grand Teton National Park ligt in de staat Wyoming. In het westen van het park liggen de Rocky Mountains en in het zuiden grenst het park aan de stad Jackson.

Flora en Fauna

Het Grand Teton National Park dankt zijn naam aan de berg Grand Teton. Met 4197 meter is dit de hoogste berg van het park. Het Park kent 7 prachtige meren die dienen als drinkplaats voor veel wilde dieren en vogels. De Grand Teton Mountains zijn de jongste bergen in Noord-Amerika. Het park is erg geschikt voor bergsport, wintersport en watersport. In de zomer kunt u hier prachtige wandelroutes volgen langs de mooie uitkijkpunten die het park heeft.


Temperaturen

Grand Teton heeft koude winters met temperaturen die 30 graden onder nul kunnen halen. Ook valt hier veel sneeuw en is dit gebied ideaal voor wintersport. Ook in de zomer is het 's nachts koel (5-10 graden) en zelfs een kleine nachtvorst kan hier in augustus voorkomen. Overdag is het hier heerlijk vertoeven met temperaturen van rond de 25 - 30 graden en weinig neerslag.

Joshua Tree
National Park

Joshua Tree
National Park

'where two deserts meet' - In het Joshua Tree National Park komen 2 woestijnen samen, de Colorado Desert en Mojave Desert. Colorado Desert ligt in het oostelijk lager gelegen deel en in het westelijk hoger gelegen deel ligt het iets koelere en nattere Mojave Desert. Dit nationale park ligt circa 88 kilometer van Palm Springs.

Yuccabomen

In Mojave Desert staat vooral de Joshua Tree. Een Joshua Tree is een yuccaboom met uitgestrekte takken die meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Vaak ziet de woestijn eruit als een dor landschap, maar wie dichterbij kijkt, ziet vele verschillende planten en dieren leven.

Wandeling

Circa 9 mijl parkinwaarts vanaf de westingang van Joshua Tree National Park is er aan je rechterhand een afslag naar rechts. Hier kom je naar de Hidden Valley ("de verborgen vallei") Nature Trail.  De verborgen vallei werd in het wilde westen gebruikt door veedieven om kuddes vee aan het zicht te onttrekken. Grote opeengestapelde rotsblokken omsluiten de vallei. De 1 mijl lange wandelroute  geeft je een aardig beeld van het park met grote rotsen, Joshua trees, cactussen en woestijn. Hidden Valley is de moeite waard.

Lake Powell

Watersport tussen de Canyons

​Lake Powell is een groot meer, ontstaan doordat in 1963 de Glen Canyon Dam in de Colorado rivier werd gebouwd en zich daardoor vulde met water. De rode canyons en vele baaien zijn kenmerkend voor dit meer. 

Glen Canyon National Recreational Area

Lake Powell maakt deel uit van het Glen Canyon National Recreational Area. De volgende bezienswaardigheden vindt u hier: Glen Canyon Dam, Rainbow Bridge (een hele grote boog door de natuur gemaakt), Antelope Canyon (hier kunt u deze prachtige canyon via het water volgen), Navajo Canyon, La Gorce Arch, Three-Roof Ruin en de Cathedral in the Desert. Tevens is het mogelijk dat u restanten ziet van de Anasazi cultuur, zoals bijvoorbeel de Defiance House Ruin. Om deze bezienswaardigheden te bezoeken kunt u bijvoorbeeld een boottour maken. Ook is het mogelijk om op Lake Powell een boot te huren, te vissen, hiken en waterskiën.

Mesa Verde
National Park

Mesa Verde National Park
Archeologische vondsten

Het Mesa Verde National Park is geschiedkundig een belangrijk park, gelegen ten noorden van Phoenix Arizona. Hier vindt u de grootste en best bewaarde archeologische vondsten van heel Amerika.

Mesa Verde geschiedenis

De Anasazie (indianen) woonden hier 1500 tot 1300 jaar geleden en hebben talloze rotswoningen nagelaten. Deze stenen huisjes zijn uitgehakt in rotswanden en liggen op een plateau genaamd Mesa Verde . De rotswoningen Spruce Tree House en Cliff Palace zijn de mooiste en grootste woningen.

Monument Valley

Navajo Nation Tribal Park

Monument Valley:
Valley of the Gods

Eén van de meest herkenbare plekken van Noord Amerika en tevens het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Monument Valley is Geen National Park, maar een Navajo Nation Tribal Park. De vallei bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn en namen als East and West Mitten, Totem Pole en Three Sisters dragen.

Films opgenomen in Monument Valley

Fotogeniek en werkelijk adembenemend: Monument Valley geeft u het gevoel in een klassieke Western film terecht te zijn gekomen. Dit kenmerkende landschap is het decor geweest van vele films en commercials en is het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Het adembenemende Monument Valley komt in talloze films, games en muziekalbums voor. Een paar bekende films die zich deels in Monument Valley afspelen:

Once upon a time in the West (1968)
Easy Rider (1969) met Clint Eastwood
National Lampoons Vacation (1983) met Chevy Chase
Forrest Gump (1994) met Tom Hanks
Mission: Impossible II (2000) met Tom Cruise
The Lego Movie (2014)

Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley park bezoeken

Monument Valley ligt op het Colorado Plateau vlakbij het stadje Gouldings en wordt al generaties lang beheerd door de Navajo-stam. U bereikt Monument Valley via Highway 163. Aan het einde van de toegangsweg ligt een Visitor Center, waar u onder andere een expositie over de geologie van Monument Valley en over de geschiedenis van de Navajo Indianen aantreft. Daarnaast heeft u vanaf dit Visitor Center een prachtig uitzicht over enkele van de meest bekende rotsen. Het park is goed begaanbaar met de auto en voor de liefhebber is dit park ook te paard te bezichtigen.

Rocky Mountains
National Park

De 'Rockies'

​De Rocky Mountains is een van de hoogste bergketens van de wereld. Het park beslaat een gebied van meer dan 4800 km , er zijn 78 bergen hoger dan 3655 meter. De 'Rockies' strekken zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska. 

Nationaal Park Rocky Mountain 
Outdoor activiteiten

Met zijn 4.399 meter is Mount Elbert de hoogste berg in het park. Er zijn ongeveer 570 km aan wandelpaden aangelegd, u kunt kiezen tussen zware of lichtere wandelingen. Het park heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van flora en fauna. Het is een populaire plek voor Wildlife watching en biedt uitgestrekte alpenweiden, meren en bossen.

Dit Nationaal Park is ook erg populair bij ruiters. U kunt in het park paarden huren en met een gids een onvergetelijke tocht maken. Op bijna alle meren is het toegestaan om te vissen en in de winter leent het gebied zich bij uitstek voor wintersport. U kunt hier skiën, hiken, langlaufen, snowboarden en tochten met een snowmobile maken. Er zijn dan ook tal van ski-oorden in de Rocky Mountains te vinden.

Dit park in West USA kan te maken hebben met extreem weer, dus laat u altijd informeren over de actuele weersomstandigheden.

Sequoia & Kings Canyon National Park

Bos met reuzenbomen

Sequoia bomen

In Amerika is alles groter. Reusachtig zelfs! Sequoia National Park en King’s Canyon National Park liggen in de Sierra Nevada in West-Amerika en vormen een groot berggebied. Het Sequoia National Park is het belangrijkste reservaat voor de grootste bomen ter wereld, de sequoiadendron. De enorm grote bomen worden erg oud en gaan pas dood wanneer ze omvallen. Het Kings Canyon National Park kenmerkt zich door reusachtige canyons, steile rotswanden, meren en watervallen.

Onze top 4!

- General Sherman Tree: Dit is de bekendste boom van het park.
- Crystal Cave: Dit is de bekendste van de meer dan 275 grotten die er zijn in Sequoia & Kings Canyon National Park.
- Tokopah Falls: Maak een (lange) wandeling naar Tokopah falls. Deze waterval is maar liefst 370 meter lang en is vooral laat in de lente spectaculair vanwege het smeltwater uit de bergen.
- Moro Rock: Beklim Moro Rock voor een spectaculair uitzicht over het westen van het park. Bezoekers kunnen Moro Rock beklimmen via een natuurlijke trap met maar liefst 400 traptreden.

Reuzenbomen

De grootste bomen ter wereld. Of het nu gaat om hoogte, omvang of houtmassa, in elk lijstje van grootste bomen staat de winnaar in California. Redwoods (erg hoog en vrij dik) en Giant Sequoia (erg dik en vrij hoog) zijn de benamingen voor de reuzenbomen die je ziet in de Nationale Parken van California.

Niet alleen in Nationaal Park Sequoia, je komt ze ook tegen in Kings Canyon, Sierra National Forest en Yosemite Nationaal Park, maar ook in de bossen in het noorden van California. Zo staat de dikste boom in Sierra National Forest en de hoogste boom in Redwood Nationaal Park in het noorden van California. De grootste boom qua volume is de General Sherman, die bevindt zich in Nationaal Park Sequoia.

reuzenbomen in West Amerika
reuzenbomen in West Amerika

Vervoer

Het park is goed begaanbaar met de auto en daarnaast rijden er shuttlebussen die u naar de mooiste punten brengt. Verschillende wandelpaden leiden u naar de meest bijzondere bomen om ze nader te bekijken en dit levert zeker leuke fotomomentjes op. U kunt via de General's Highway van Sequoia National Park naar King's Canyon National Park. De route naar en vanaf de parken is ook al zeer de moeite waard.

General Sherman Tree

De beroemde sequoia bomen zijn de grootste bomen ter wereld. In Giant Forest (gelegen in Sequoia National Park) vind je de metersdikke tot wel 100 meter hoge Sequoia bomen. Deze bomen zijn werkelijk adembenemend. Zo is de General Sherman Tree de bekendste boom van het park en het grootst levende organisme op deze aardbol. Deze boom is niet de dikste, ook niet de hoogste, maar heeft wel het grootste volume. Bij de grond is de omtrek maar liefst 31 meter en de hoogte is 84 meter! En de diameter is 11 meter.

Crystal Cave

Tussen al bomen en granieten bergtoppen is een bezoek aan Crystal Cave een bijzondere afwisseling. De grot is maar liefst 5.5 kilometer lang en bestaat uit marmer en kalksteen. In de grot zijn indrukwekkende stalactieten en andere rotsformaties te vinden.

Houdt er rekening mee dat de grot niet vrij toegankelijk is. Bezoek is onder begeleiding van een gids een kaartjes kunnen gekocht worden in het Foothills of Lodgepole Visitor Center.

Hiken

Met meer dan 800 miles aan trails is dit park ideaal voor wandelliefhebbers. De beroemdste trail is de John Muir Trail en is maar liefst 221 mile lang. Deze loop van Yosemite Valley helemaal door tot aan Sequoia & Kings Canyon National Park. Meer informatie over de trails kunt u vinden op: https://www.nps.gov/seki/planyourvisit/traildesc.htm.

Yellowstone

een prachtige wildernis

 • Grand Canyon of Yellowstone
  Grand Canyon of Yellowstone

Het oudste National Park

Yellowstone is het oudste National Park. Niet alleen van Amerika, maar ter wereld! In Yellowstone National Park waan je je dan ook terug in de tijd. Hier spuiten geisers en leven bizons, wolven en beren in de vrije natuur. Yellowstone National Park ligt, voor het grootste deel  in de staat Wyoming in het noord-westen van Amerika.

Top 5

- Old Faithful: De geiser spuwt trouw om de +/- 90 minuten stoom en water.
- Grand Prismatic Spring: Prachtige kleuren, van vel blauw tot oranje.
- Grand Canyon of the Yellowstone: Bezoek hier zeker Artist Point, vanaf hier heeft u een prachtig zicht op Lower Yellowstone Falls.
- Wildlife: Tijdens je bezoek aan Yellowstone zult u bijna zeker bizons en herten tegenkomen, maar met een beetje geluk misschien ook wel een beer of een wolf.
- Mammoth Hot Springs: Een surrealistisch landschap met verschillende terrassen waar het hete water langzaam doorheen stroomt.

Nationaal Park van bijna 9000 vierkante kilometer

Yellowstone National Park, voor het grootste deel gelegen in de staat Wyoming heeft een oppervlakte van 8983 km² (dat is ca 100x90 km) en de gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit bos en er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.

Yellowstone staat ook bekend om zijn vele meren en rivieren. De bekendste meren en rivieren in het nationaal park zijn: het Yellowstone Lake, het Shoshone Lake, de Snake en de Yellowstone. Het Yellowstone Lake is maar liefst 352 km² groot. Varen en vissen zijn hier dan ook populaire activiteiten!

In Amerika vindt u dan ook geen national park met meer wilde dieren dan Yellowstone.

Geisers

De bekendste geiser van Yellowstone is natuurlijk Old Faithful, die zijn naam te danken heeft aan het feit dat sinds 1870 trouw om de zoveel tijd water en stoom omhoog blaast tot wel 45 meter. In 1870 was dat nog om de 60 minuten, inmiddels is dat ongeveer om de 90 minuten. Maar wist je dat er meer dan 300 geisers en 10.000 warme bronnen in het park zijn?

Grand Prismatic Spring

De grootste, 75 bij 90 meter en bijna 50 meter diep, en misschien wel meest indrukwekkende bron is Grand Prismatic Spring. Niet alleen de omvang valt op, ook de felle kleuren springen eruit. Van vel blauw tot oranje, deze bron heeft het allemaal. De bron is dankzij een aangelegd pad van zeer dichtbij te bezoeken. Wat ook zeker de moeite waard is is om Grand Prismatic Overlook trail te lopen. Het is een kleine wandeling maar de trail brengt je naar een hoger gelegen punt waarvan je prachtig uitzicht hebt over de bron. Vanaf hier komen de verschillende kleuren goed naar voren en kunnen er prachtige foto’s gemaakt worden.

Grand Prismatic Spring
Grand Prismatic Spring

Wildlife

De plek om wildlife te spotten in Amerika is toch wel Yellowstone National Park. Zonder moeite zie je hier bizons die soms met een hele groep over de weg heenlopen en het verkeer blokkeren. Wat meer moeite moet worden gedaan om beren en wolven te zien. Het beste is om advies in te winnen in 1 van de bezoekerscentra van het park. De rangers hebben doorgaans goede tips over waar je de beer of wolf het beste kunt zien.

Yellowstone bezoeken

Met 8oo km aan verharde wegen kun je het park prima per auto verkennen. Ook kun je verder de natuur in en hier genieten van tal van prachtige wandelroutes. In het zuiden sluit Yellowstone aan op het andere beroemde national park van Wyoming, Grand Teton National Park.

Het weer in dit national park is vrij mild. In de zomer kan het rond de 30 graden worden. In de zomer is het behoorlijk droog en is er ontzettend weinig kans op neerslag. In de winter is er kans op sneeuw en de temperaturen liggen dan rond de -5 graden.

Yosemite National Park

Informatie en handige tips voor uw bezoek aan Yosemite NP!

 • Yosemite NP
  Yosemite NP

Een van de eerste Nationale Parken van de VS

Met 4 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite NP in de staat Californië het meest bezochte National Park aan de westkust van de Verenigde Staten. Waarom Yosemite zo populair is, zul je begrijpen wanneer je Yosemite Valley inkijkt. Hier vindt u prachtige watervallen (o.a. Yosemite Falls, Bridalveil Falls), steile rotswanden (o.a. Half Dome, El Capitan) en een populair wandelpad (Mist Trail). Tijdens je rondreis door West-Amerika is Yosemite National Park dan ook een must!

Top 5

- Tioga Road: Deze weg loopt dwars door het park van oost naar west en v.v. en is ideaal om Yosemite te ontdekken en de drukte bij de andere bezienswaardigheden te ontlopen.
- Tunnel View: Vanaf dit punt heeft een prachtig uitzicht over Yosemite Valley met o.a. El Capitan, Half Dome en Bridalveil Fall.
- Glacier Point: Dit uitzichtpunt biedt een spectaculair uitzicht over Yosemite Valley, Sentinel Dome en Half Dome.
- Mist Trail: 1 van de meest populaire wandelingen naar o.a. Vernal Fall en een heerlijke manier om van de natuur te genieten.
- Yosemite Falls: De meest populaire waterval in Yosemite en met 740 meter 1 van de hoogste ter wereld.

Tioga Road

De Tioga Road (CA-120) loopt van Lee Vining ten oosten van Yosemite National Park dwars door het park tot aan Groveland-Big Oak Flat ten westen van Yosemite en biedt onderweg een tal van bezienswaardigheden.

- Tuolumne Meadows. 1 van de hoogste weiden van de Sierra Nevada en niet te missen tijdens je rit over de Tioga Road. Hier heb je een prachtig uitzicht over de weiden, de Tuolomne rivier met op de achtergrond de granieten bergtoppen.

- Olmsted Point. Vanaf hier kun je kilometers ver kijken en onder andere Half Dome zien.

- Tenaya Lake. Dit meer ligt direct aan de Tioga Road en is het grootste natuurlijke meer van Yosemite. Het een heerlijke plek om te picknicken en voor de dappere de plek om een duik te nemen (het water is ijskoud).

- Mono Lake. Dit meer ligt bij de oostingang van Yosemite National Park en is meer dan 760000 jaar geleden ontstaan en daarmee 1 van de oudste meren van Noord-Amerika. Het meer kenmerkt zich door de vele kalksteentorens in en rond het water, tufa’s genoemd.

Doordat de Tioga Road hooggelegen is, met het hoogste punt de Tioga Pass op 3031 meter hoogte, is de weg doorgaans geopend van mei/juni tot oktober/november. In de wintermaanden zal de weg bedekt zijn met een dik pak sneeuw

Actuele informatie

Wil je weten of de Tioga Pass geopend of (deels) gesloten is? Bekijk de meest actuele informatie hier.

Is de Tioga Pass afgesloten tijdens je vakantie? Geen nood: er zijn diverse mooie alternatieve routes van oost naar west of v.v. te rijden, zodat je alsnog je volgende bestemming kunt bereiken. Bekijk de mogelijkheden hieronder of neem contact op met je reisspecialist voor meer informatie!

Glacier Point

1 van de mooiste uitzichten over Yosemite heb je vanaf Glacier Point. Hier kijkt u over Yosemite Valley met Half Dome, Yosemite Falls, Vernal Fall. Vanaf hier zijn ook verschillende wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld Taft trail waarbij je een prachtig uitzicht hebt over Sentinel Dome.

Mariposa Grove of Giant Sequoias

Sequoia National Park is niet de enige plek waar de gigantische sequoia bomen te bekijken zijn, ook in Mariposa Grove in Yosemite National Park zijn deze prachtige bomen te vinden. De bekendste is Grizzly Giant en is +/- 2500 jaar oud, maar hier staan ook de Fallen Monarch, Three Graces en de California Tunnel waar je doorheen kunt wandelen!

Vervoer in het park

Hoewel het park toegankelijk is met de auto, rijden er in de drukste gebieden van Yosemite National Park gratis shuttlebussen. Ideaal om de drukte met parkeren te ontlopen. Meer informatie over de bussen vindt u op: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/publictransportation.htm.  

Ook met de camper of te voet (er zijn vele hike trails) kunt u Yosemite National Park bezoeken. Zelfs met de fiets is het mogelijk. Er ligt ruim 19 kilometer aan fietspaden. 

Zion Nationaal Park

Zion

"Zion is Utah's First National Park". In Zion National Park vint u vele grotten, canyons en diepe valleien. Het park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. De mormonen gaven in 1860 de naam Zion aan dit gebied, afgeleid van de bijbelse plaats Zion. Deze plaats bood een plek van rust en veiligheid voor deze groep pioniers.

Beleef Zion National Park

U kunt met de auto via de verharde wegen een prachtige route door het park volgen. In het hoogseizoen zijn de highlights alleen per shuttlebus te bereiken. Laat u hierover informeren bij het Visitor Center. Tevens zijn hier vele mooie wandelroutes zoals, Angel’s Landing, Grotto en Obversation Point. Volg de paden waar ooit de inheemse indianen liepen. Bewonder de massieve roomkleurige en roze zandstenen rotsen die afsteken tegen de schitterende blauwe hemel. Beleef de woeste wildernis in een smalle slot canyon. In Zion vinden we een unieke verscheidenheid aan planten en dieren. Laat je door Zion betoveren.

Zion National Park
Zion National Park