Nationale Parken
West USA

mooier dan in de Nationale Parken vindt u het niet!

 • Capitol Reef National Park
 • Bryce Canyon National Park
 • Yosemite National Park
 • Yellowstone National Park

Nationale Parken

Ontdek de natuurwonderen van Amerika! West-Amerika beschikt over vele Nationale Parken en heel veel mooie natuur wat u zeker gezien moet hebben. We zetten hieronder een aantal parken voor u op een rijtje.


National Park pass

Wanneer u door het westen van de Verenigde Staten reist en u bezoekt meerdere Nationale Parken, dan is het raadzaam om een "America the Beautiful"  Pass te kopen. Deze pass is het entreebewijs voor meer dan 2000 Nationale recreatieve plekken en Nationale Parken. De pas is voor iedereen beschikbaar en is één jaar geldig vanaf aanschafdatum en biedt toegang tot de parken aan één voertuig of soms aan vier volwassenen (kinderen gratis). 

Algemene informatie

Klik op de button voor informatie/tips over Nationale Parken in het algemeen

Antelope Canyon

Tips en informatie over Antelope Canyon

Antelope Canyon

In het noorden van Arizona, op ongeveer een kwartier rijden van het stadje Page, vindt u Antelope Canyon. Antelope Canyon is een zogenaamde "slot canyon". Dit is een diepe kloof met hoge verticale wanden. De canyon lijkt eigenlijk meer op een grot, dan op een vallei.

Zoals de meeste canyons is ook Antelope Canyon ontstaan door water, wind en vorst. In de buurt van Antelope Canyon zijn nog veel meer canyons te vinden, maar deze zijn erg moeilijk toegankelijk.


Antelope Canyon

Dit is eigenlijk helemaal geen National Park, maar daarom niet minder mooi! Het is in beheer van indianen en ligt in het noorden van Arizona, vlakbij Page en Lake Powell.

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De Upper Canyon trekt meer bezoekers dan de Lower Canyon, maar de Lower Canyon wint steeds meer aan populariteit. Antelope Canyon is alleen begaanbaar met een gids.

Upper Antelope Canyon

De Upper Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarig meisje. De Navajo indianen noemden de canyon 'Tse Bighanilini', wat letterlijk vertaald 'de kloof waar water door de rotsen stroomt' betekent. Deze plek is jarenlang geheim gehouden door de Navajo Indianen. Binnen in de canyon sta je versteld van de prachtige veelkleurige zandstenen kloofwanden. De canyon is ongeveer 40 meter hoog en 90 meter lang.

Antelope Upper Canyon is geen National Park
Upper Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon wordt door de Navajo 'Hasdestwazi' genoemd, letterlijk vertaald 'spiraalvormige rotsbogen'. De Lower Canyon is circa 400 meter lang en de structuur van de wanden is gevarieerder dan bij de Upper Antelope Canyon.

Een bezoek aan de Lower Canyon is niet van tevoren te reserveren. De tickets kunnen in Page worden gekocht. Bent u goed ter been en heeft u het niet zo op groepjes toeristen, dan kiest u voor de Lower Canyon. De wanden van de Lower Canyon zijn veel mooier en meer gestructureerd. En ook leuk om te weten: bij de Lower Canyon laat men u alleen de canyon in gaan. Daar wordt u door een gids naar de ingang gebracht en blijft de gids meestal achter. In de Lower Canyon bent u ook niet gebonden aan tijd. U kunt zo lang blijven als u wilt, terwijl u in de Upper Canyon geacht wordt een de rondleiding te volgen.

Bent u minder goed ter been of wilt u de canyon gewoon even bekijken met wat uitleg, dan is de Upper Canyon een goede keuze.

Antelope Lower Canyon is geen National Park
Lower Antelope Canyon

Arches
National Park

 • Arches National Park -Tallozen bogen
 • Double Arch in Arches National Park
 • Landscape Arch in Arches National Park

Arches National Park

Meer dan 2000 natuurlijke bogen in één park. Het betrekkelijk kleine Arches National Park ligt in Utah, niet al te ver van Moab. Arches dankt zijn naam aan maar liefst tweeduizend stenen bogen ('Arches' in het Engels). Deze bogen en vele andere sculpturen zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. De afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, is zelfs 100 meter. 


Arches National Park, Utah

Arches ligt in het oosten van Utah 5 mijl van Moab. Arches National Park is, vergeleken met de andere National Parks in het Westen van Amerika, eigenlijk een tamelijk klein park. Het Arches National Park geniet bekendheid door de indrukwekkende rotsformaties. Deze bogen en andere sculpturen zijn gevormd door wind, water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout, die in Utah in grote hoeveelheid aanwezig is. De grootste boog in Arches National Park is de Landscape Arch. Deze boog overspant maar liefst 90 meter, bijna een voetbalveld in de lengte dus. De kleinere bogen hebben een overspanning van 1 tot 10 meter. Er zijn overigens in Arches National Park maar liefst 2000 bogen te vinden.

Arches kun je alleen met eigen vervoer bezoeken, er zijn geen bussen die het park aandoen. Utah heeft op haar autokentekens Delicate Arch afgebeeld.

Bezoek Arches National Park

Door de voetpaden in Arches National Park te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met het park. Door het park loopt een verharde weg, dus een groot deel van het park is met een auto goed te bereiken, via de wandelpaden kunt u vervolgens indrukwekkende formaties gaan bekijken.

De temperatuur in het Arches National Park wisselt. Veel sneeuw en kou in de winter, terwijl in de zomer de temperatuur de 40 graden regelmatig overschrijdt.

Delicate Arch

Flora & Fauna in Arches

In het Arches National Park leven dieren zoals ratelslangen, de halsbandleguaan en het dikhoornschaap. Er is niet veel begroeiing in het park, maar de indrukwekkende rotsformaties bieden meer dan genoeg indrukken. Als u het enigszins in uw route kunt opnemen, dan is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan Arches.

Bryce Canyon
National Park

 • Bryce Canyon Sunset

Bryce Canyon

Dit Nationale Park is niet, zoals de naam eigenlijk doet vermoeden, een canyon. Bryce Canyon National Park is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau, u heeft vanaf hier een weids uitzicht op een spectaculaire landschap in rood en bruin zandsteen, door regen en wind zijn de rotsformaties afgesleten tot hoge naaldvormige pieken. U vindt het park in het zuidwesten van de staat Utah.Het ontstaan van Bryce Canyon National Park

Vreemd gevormde pijlers van gesteente staan hier na miljoenen jaren van erosie. Dit soort pijlers zijn weliswaar op elk continent te vinden, maar in Bryce Canyon is met afstand de grootste collectie in de wereld! Als een grot zonder dak of een stenen bos zijn de pilaren in ontelbare aantallen aanwezig.  Het park dankt zijn naam aan de Mormoonse pionier Ebenerzer Bryce, die tot 1980 aan de voet van de Bryce Canyon woonde.Bezoek aan Bryce National Park

Het park is te bezoeken met de eigen auto, en de weg door het park is circa 20 mijl lang. Bij het visitor center krijgt u alle actuele informatie. Tevens kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus die u van het ene naar het andere uitzichtspunt brengt. Mooie punten zijn: Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point en bieden vooral bij zonsopkomst en -ondergang een fascinerend uitzicht. Wandelen kunt u met een gids of op muilezels. Enkele trails zijn Mossy Cave, Rim Trail, Bristlecone Loop, Queens Garden, Navajo Trail, Tower Bridge, Hat Shop en Swamp Canyon. Voor tickets of meer informatie over het park, bezoekt u een van de bezoekerscentra.


Fascinerend landschap

Het Bryce National Park is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau. Dit plateau leent zich uitstekend om van een weids uitzicht te genieten en vanaf hier kunt u de vele spectaculaire hoodoos aanschouwen. Deze hoodoos zijn aardpiramides, ontstaan door regen en wind. Daarbij zorgt de zon voor verandering van kleuren in de rotsen, variërend van roze naar oranje. De afgesleten toppen kunnen door de verschillende kleuren erg mysterieus lijken.

Een ander bijzonder gegeven in Bryce Canyon is de heldere nacht. Hier zijn maar liefst 7500 sterren te zien bij een heldere hemel. Wanneer u enigszins de kans heeft aanschouw de sterrenhemel na zonsondergang in dit national park.

Capitol Reef
National Park

"Hidden Treasure"

Capitol Reef
National Park

Dit National Park ligt in het zuiden van Utah en heeft zijn naam te danken aan een rots. Deze rots lijkt op de koepel van het Capitol in Washington DC.


Capitol Reef - Het park

Capitol Reef wordt  opgesplitst in 2 delen door het Capitol Gorge in het zuiden en Cathedral Valley in het noorden. Capitol Gorge is een smalle kloof die het waterpocket Field doorkruist en Cathedral Valley is een dal waarin grote rotsen voorkomen van 150 meter.

Het meest indrukwekkende van dit park is Waterpocket Fold, een 100 mijl lange rotspartij. De wanden zijn helemaal schuin gedrukt door krachten uit de aardkorst. Hierdoor ziet u verschillende rotslagen. Capitol Gorge is een smalle rivier die het Waterpocket Field doorkruist.Het visitor center is in dit park het hele jaar geopend. Dit National Park is opgericht om de rotsformaties die zijn ontstaan door erosie te behouden.

Cathedral Valley

Bezoek dit National Park

De Utah Route 24 gaat dwars door Capitol Reef National Park heen, en biedt talloze mooie uitzichten. Deze weg biedt dan ook veel punten waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Het bekijken van Capitol Reef National Park is vanaf Panorama Point en Sunset Point een prachtige ervaring waarbij de ondergaande zon verschillende kleuren aan het landschap geeft. Capitol Reef is via de Utah Route 24 goed met de auto te bezichtigen. Voor meer informatie over het park kunt u het bezoekerscentrum bij Fruita bezoeken.

Gaat u van de 24 af dan is het noodzakelijk om een auto met vierwielaandrijving te hebben omdat veel wegen onverhard zijn en sommige wegen in zeer slechte staat kunnen zijn. Om deze reden komen in de wintermaanden weinig mensen naar Capitol Reef. Er is dan kans dat er een, meestal dunne, sneeuwlaag ligt. In de lente is er nog steeds kans op sneeuw. Na de lente neemt dat af en zal de temperatuur snel een flink stuk stijgen. De warme zomers kunnen heel erg heet zijn in Capitol Reef. Het zal hier al gauw rond de 40 graden of zelfs meer kunnen zijn.

Death Valley

het heetste National Park !

Death Valley
National Park

De laagste en droogste plek van heel Amerika: Death Valley National Park vindt u ten westen van Las Vegas, in dit park vindt u zandduinen, zoutvlaktes, bergketens en canyons. Badwater Basin is het laagste punt van Noord Amerika, met een diepte van maar liefst 85 meter onder zeeniveau. Nog geen 15 mijl hiervandaan vinden we Telescope Peak, een bergtop van ruim 3300 meter hoog.


De 'Sailing Stones' van Death Valley

In Death Valley liggen een aantal stenen die zich duidelijk verplaatsen. Dit is te zien aan het spoor dat ze achterlaten. Pas eind 2013 werd bewezen dat de rollende stenen in Death Valley zich verplaatsen door een combinatie van zeer specifieke omstandigheden.

- een dun laagje ijs dat rond de steen ontstaat bij vrieskou
- een vlaagje wind om de stenen over het ijs te laten rollen
- het laagje ijs fungeert als een soort woestijnvlot en laat de steen met de wind meeglijden

De 'Sailing Stones' zijn jarenlang een onopgelost mysterie gebleven.

Death Valley temperatuur: 56.7 graden celsius

Daarmee is in Furnace Creek, Death Valley de warmste weertemperatuur gemeten op aarde. Niet extreem heet, wanneer je bedenkt dat in de zomer het kwik regelmatig de 50 graden aantikt. Leven kan ook op deze plek nog goed standhouden, omdat het afkoelt na zonsondergang. Bobcats, woestijnvossen en knaagdieren houden zich in de hitte schuil, maar komen na zonsondergang te voorschijn.

Nationaal Park Death Valley staat bekend om zijn afwisselende gedaantes. Van onmenselijke droogte tot bloemenvelden zover het oog reikt. Ook dat is Death Valley op bepaalde dagen. Death Valley is dan ook zeer geliefd bij de natuurlliefhebbers.

Grand Canyon

 • Grand Canyon Uitzicht

Grand Canyon
National Park

Adventure time! De Grand Canyon is samen met de Colorado River één van ‘s werelds meest favoriete vakantiebestemmingen. De grootsheid van de Grand Canyon is bij de eerste aanblik altijd overweldigend, u zult begrijpen waarom dit tot wordt gezien als één van de grootste natuurlijke wereldwonderen.


Kleurenpracht in de Grand Canyon

De Grand Canyon is de 'must-see' vakantiebestemming in West-Amerika! De grootsheid is bij de eerste aanblik al overweldigend. De Grand Canyon is één groot, door de natuur geschapen, wereldwonder. De canyon is in miljoenen jaren uitgeslepen door de Colorado River, waarna ook vorst en wind hun invloed op het landschap hebben gehad. De Colorado River heeft zich een weg gebaand door verscheidene rotslagen, waardoor de Grand Canyon al die verschillende kleurlagen heeft gekregen. Deze kleuren komen het best tot hun recht met het schaduwwerpende zonlicht tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Dan is de Grand Canyon echt op zijn mooist. De prachtige kleuren van de ravijnwanden worden dan magisch belicht!

National Park Grand Canyon
National Park Grand Canyon

Grand Canyon South Rim

Het meestbezochte deel van de Grand Canyon is de South Rim.

Tip: wanneer u vanuit de richting Flagstaff komt, ligt het voor de hand om te rijden via de 180 North. Een mooi alternatief is de Highway 89 North naar Cameron. Dan kom je het park binnen bij de minder gebruikte Oost-ingang (deze wordt ook wel Desert View genoemd). Wanneer je in Cameron bent, stop dan bij de Cameron Trading Post voor een lokale lunchspecialiteit: Navajo tacos, frybread en taco fixings.

Kom je het park binnen via de East Entrance, dan kun je een aantal stops maken langs de weg, bijvoorbeeld bij de 'viewing points' over Little Colorado River Gorge, Desert View Watchtower en Grandview Point.

Grand Canyon South Rim National Park
Grand Canyon South Rum

Grand Canyon North Rim

Wilt u zowel de South Rim als de North Rim van de Grand Canyon bekijken, dan kunt u hier het beste meerdere dagen voor uittrekken. Hemelsbreed liggen ze slechts 10 mijl uit elkaar, maar met de auto bent u toch al wel tweehonderd mijl (ca. vier uur) aan het rijden.

Grand Canyon South Rim National Park
Grand Canyon North Rim

Grand Canyon weer

Omdat er sprake is van flink wat hoogteverschil, is er veel variatie in de weersomstandigheden. In de zomer is het aan de South Rim gemiddeld 30 graden en op de North Rim vijf graden kouder. Op de bodem van de Grand Canyon kan het makkelijk 40 graden worden. In de maanden juli, augustus en september is de kans op onweer en regenval vrij groot. In de winter sneeuwt het regelmatig in de Grand Canyon. Met name de North Rim, en in mindere mate de South Rim, lopen dan kans om (gedeeltelijk) te worden afgesloten.

Grand Canyon National Park weersomstandigheden
Grand Canyon weer

De Grand Canyon intrekken

U kunt zelf met de auto rondrijden, maar in het National Park Grand Canyon kunt u ook met een shuttlebus een tour maken. Deze shuttlebussen laten u de prachtige uitzichten van het park zien en worden natuurlijk door een gids van commentaar voorzien. Er zijn drie verschillende routes die de shuttlebussen rijden.

Het is prima mogelijk om de Grand Canyon in te gaan via een stevige wandeling. Een aanrader is bijvoorbeeld een wandeling over de Kaibab Trail naar Cedar Ridge (heen en terug 5 kilometer, dus ca. twee uur) of naar Skeleton Point (10 kilometer, in totaal ca. 4 uur). Zo kom je echt de Grand Canyon in en krijg je een heel ander beeld! Wilt u helemaal naar beneden, de canyon in, dan zult u daar op z'n minst twee dagen voor moeten uittrekken. Dan kunt u op één van de drie campgrounds kamperen.

Net buiten het nationale park ligt Grand Canyon Airport. Vanuit deze kleine luchthaven kunt u een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Ook zijn er vanuit andere plaatsen, zoals Las Vegas, vluchten die u naar de Grand Canyon brengen.

Grand Canyon National Park helicoptervlucht
Grand Canyon helicoptervlucht

In Grand Canyon kamperen op uw rondreis?

Meld onze reisspecialist of op het aanvraagformulier van uw rondreis dat u 1 of meer nachten in de Canyon wilt doorbrengen. Het is geen probleem om uw rondreis op deze wensen aan te passen. Het zal hooguit leiden tot een langere reis, en dus ook een langere periode waarin u de huurauto huurt, omdat deze niet bij de Grand Canyon teruggebracht kan worden.

Camperen Grand Canyon National Park
Camperen Grand Canyon

Grand Teton
National Park

Grand Teton National Park

Mountains of the Imagination: Grand Teton National Park ligt in de staat Wyoming. In het westen van het park liggen de Rocky Mountains en in het zuiden grenst het park aan de stad Jackson.


Flora en Fauna

Het Grand Teton National Park dankt zijn naam aan de berg Grand Teton. Met 4197 meter is dit de hoogste berg van het park. Het Park kent 7 prachtige meren die dienen als drinkplaats voor veel wilde dieren en vogels. De Grand Teton Mountains zijn de jongste bergen in Noord-Amerika. Het park is erg geschikt voor bergsport, wintersport en watersport. In de zomer kunt u hier prachtige wandelroutes volgen langs de mooie uitkijkpunten die het park heeft.


Temperaturen

Grand Teton heeft koude winters met temperaturen die 30 graden onder nul kunnen halen. Ook valt hier veel sneeuw en is dit gebied ideaal voor wintersport. Ook in de zomer is het 's nachts koel (5-10 graden) en zelfs een kleine nachtvorst kan hier in augustus voorkomen. Overdag is het hier heerlijk vertoeven met temperaturen van rond de 25 - 30 graden en weinig neerslag.

Joshua Tree
National Park

Joshua Tree
National Park

'where two deserts meet' - In het Joshua Tree National Park komen 2 woestijnen samen, de Colorado Desert en Mojave Desert. Colorado Desert ligt in het oostelijk lager gelegen deel en in het westelijk hoger gelegen deel ligt het iets koelere en nattere Mojave Desert. Dit nationale park ligt circa 88 kilometer van Palm Springs.


Yuccabomen

In Mojave Desert staat vooral de Joshua Tree. Een Joshua Tree is een yuccaboom met uitgestrekte takken die meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Vaak ziet de woestijn eruit als een dor landschap, maar wie dichterbij kijkt, ziet vele verschillende planten en dieren leven.

Wandeling

Circa 9 mijl parkinwaarts vanaf de westingang van Joshua Tree National Park is er aan je rechterhand een afslag naar rechts. Hier kom je naar de Hidden Valley ("de verborgen vallei") Nature Trail.  De verborgen vallei werd in het wilde westen gebruikt door veedieven om kuddes vee aan het zicht te onttrekken. Grote opeengestapelde rotsblokken omsluiten de vallei. De 1 mijl lange wandelroute  geeft je een aardig beeld van het park met grote rotsen, Joshua trees, cactussen en woestijn. Hidden Valley is de moeite waard.

Lake Powell

Watersport tussen de Canyons

Lake Powell is een groot meer, ontstaan doordat in 1963 de Glen Canyon Dam in de Colorado rivier werd gebouwd en zich daardoor vulde met water. De rode canyons en vele baaien zijn kenmerkend voor dit meer. 


Glen Canyon National Recreational Area

Lake Powell maakt deel uit van het Glen Canyon National Recreational Area. De volgende bezienswaardigheden vindt u hier: Glen Canyon Dam, Rainbow Bridge (een hele grote boog door de natuur gemaakt), Antelope Canyon (hier kunt u deze prachtige canyon via het water volgen), Navajo Canyon, La Gorce Arch, Three-Roof Ruin en de Cathedral in the Desert. Tevens is het mogelijk dat u restanten ziet van de Anasazi cultuur, zoals bijvoorbeel de Defiance House Ruin. Om deze bezienswaardigheden te bezoeken kunt u bijvoorbeeld een boottour maken. Ook is het mogelijk om op Lake Powell een boot te huren, te vissen, hiken en waterskiën.

Mesa Verde
National Park

 • Mesa Verde National Park

Mesa Verde National Park
Archeologische vondsten

Het Mesa Verde National Park is geschiedkundig een belangrijk park, gelegen ten noorden van Phoenix Arizona. Hier vindt u de grootste en best bewaarde archeologische vondsten van heel Amerika.


Mesa Verde geschiedenis

De Anasazie (indianen) woonden hier 1500 tot 1300 jaar geleden en hebben talloze rotswoningen nagelaten. Deze stenen huisjes zijn uitgehakt in rotswanden en liggen op een plateau genaamd Mesa Verde . De rotswoningen Spruce Tree House en Cliff Palace zijn de mooiste en grootste woningen.

Mesa Verde National Park Foto
Mesa Verde National Park Foto

Monument Valley

Navajo Nation Tribal Park

Monument Valley:
Valley of the Gods

Eén van de meest herkenbare plekken van Noord Amerika en tevens het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Monument valley is Geen National Park, maar een Navajo Nation Tribal Park. De vallei bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn en namen als East and West Mitten, Totem Pole en Three Sisters dragen.


Films opgenomen in Monument Valley

Fotogeniek en werkelijk adembenemend: Monument Valley geeft u het gevoel in een klassieke Western film terecht te zijn gekomen. Dit kenmerkende landschap is het decor geweest van vele films en commercials en is het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Het adembenemende Monument Valley komt in talloze films, games en muziekalbums voor. Een paar bekende films die zich deels in Monument Valley afspelen:

Once upon a time in the West (1968)
Easy Rider (1969) met Clint Eastwood
National Lampoons Vacation (1983) met Chevy Chase
Forrest Gump (1994) met Tom Hanks
Mission: Impossible II (2000) met Tom Cruise
The Lego Movie (2014)

Monument Valley park bezoeken

Monument Valley ligt op het Colorado Plateau vlakbij het stadje Gouldings en wordt al generaties lang beheerd door de Navajo-stam. U bereikt Monument Valley via Highway 163. Aan het einde van de toegangsweg ligt een Visitor Center, waar u onder andere een expositie over de geologie van Monument Valley en over de geschiedenis van de Navajo Indianen aantreft. Daarnaast heeft u vanaf dit Visitor Center een prachtig uitzicht over enkele van de meest bekende rotsen. Het park is goed begaanbaar met de auto en voor de liefhebber is dit park ook te paard te bezichtigen.

Rocky Mountains
National Park

De 'Rockies'

De Rocky Mountains is een van de hoogste bergketens van de wereld. Het park beslaat een gebied van meer dan 4800 km , er zijn 78 bergen hoger dan 3655 meter. De 'Rockies' strekken zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska. 


Nationaal Park Rocky Mountain 
Outdoor activiteiten

Met zijn 4.399 meter is Mount Elbert de hoogste berg in het park. Er zijn ongeveer 570 km aan wandelpaden aangelegd, u kunt kiezen tussen zware of lichtere wandelingen. Het park heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van flora en fauna. Het is een populaire plek voor Wildlife watching en biedt uitgestrekte alpenweiden, meren en bossen.

Dit Nationaal Park is ook erg populair bij ruiters. U kunt in het park paarden huren en met een gids een onvergetelijke tocht maken. Op bijna alle meren is het toegestaan om te vissen en in de winter leent het gebied zich bij uitstek voor wintersport. U kunt hier skiën, hiken, langlaufen, snowboarden en tochten met een snowmobile maken. Er zijn dan ook tal van ski-oorden in de Rocky Mountains te vinden.

Dit park in West USA kan te maken hebben met extreem weer, dus laat u altijd informeren over de actuele weersomstandigheden.

Nationaal Park USA
Rocky Mountain

Sequoia
Nationaal Park

sprookjesbos met reuzenbomen

Sequoia bomen

In Amerika is alles groter. Reusachtig zelfs! Sequoia National Park en King’s Canyon National Park liggen in de Sierra Nevada in West USA en vormen een groot berggebied. Het Sequoia National Park is het belangrijkste reservaat voor de grootste bomen ter wereld, de sequoiadendron. De enorm grote bomen worden erg oud en gaan pas dood wanneer ze omvallen. Het Kings Canyon National Park kenmerkt zich door reusachtige canyons, steile rotswanden, meren en watervallen.


Wereldrecord

De grootste bomen ter wereld. Of het nu gaat om hoogte, omvang of houtmassa, in elk lijstje van grootste bomen staat de winnaar in California. Redwoods (erg hoog en vrij dik) en Giant Sequoia (erg dik en vrij hoog) zijn de benamingen voor de reuzenbomen die je ziet in de Nationale Parken van California.

Niet alleen in Nationaal Park Sequoia, je komt ze ook tegen in Kings Canyon, Sierra National Forest en Yosemite Nationaal Park, maar ook in de bossen in het noorden van California. Zo staat de dikste boom in Sierra National Forest en de hoogste boom in Redwood Nationaal Park in het noorden van California. De grootste boom qua volume is de General Sherman, die bevindt zich in Nationaal Park Sequoia.


West USA reuzenbomen Amerika Nationaal Park
reuzenbomen in West Amerika

Sequoia Nationaal Park

Het park is goed begaanbaar met de auto en daarnaast rijden er shuttlebussen die u naar de mooiste punten brengt. Verschillende wandelpaden leiden u naar de meest bijzondere bomen om ze nader te bekijken en dit levert zeker leuke fotomomentjes op. U kunt via de General's Highway van Sequoia National Park naar King's Canyon National Park. De route naar en vanaf de parken is ook al zeer de moeite waard.

General Sherman

De beroemde sequoia bomen zijn de grootste bomen ter wereld. In Giant Forest (gelegen in Sequoia National Park) vind je de metersdikke tot wel 100 meter hoge Sequoia bomen. Deze bomen zijn werkelijk adembenemend. Zo is de General Sherman Tree het grootst levende organisme op deze aardbol. Deze boom is niet de dikste, ook niet de hoogste, maar heeft wel het grootste volume. Bij de grond is de omtrek maar liefst 33 meter en de hoogte is 84 meter!

Yellowstone

een prachtige wildernis

 • National Park Yellowstone

het oudste
Nationale Park

Yellowstone is het oudste Nationale Park. Nioet alleen van Amerika, maar ter wereld, In Yellowstone National Park waan je je dan ook terug in de tijd. Hier spuiten geisers en leven bizons, wolven en beren en de vrije natuur. Yellowstone National Park, voor het grootste deel gelegen in de staat Wyoming in het Noordwesten van USA en bestaat voornamelijk uit bos en er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.


Nationaal Park van bijna 9000 vierkante kilometer

Yellowstone National Park, voor het grootste deel gelegen in de staat Wyoming heeft een oppervlakte van 8983 km² (dat is ca 100x90 km) en de gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit bos en er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.

Daarnaast zijn er in het park ongeveer 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin, waarvan Old Faithful de beroemdste is. Deze geiser spuit elke 92 minuten een 45 meter hoge straal van water en stoom omhoog. Yellowstone staat ook bekend om zijn vele meren en rivieren. De bekendste meren en rivieren in het nationaal park zijn: het Yellowstone Lake, het Shoshone Lake, de Snake en de Yellowstone. Het Yellowstone Lake is maar liefst 352 km² groot. Varen en vissen zijn hier dan ook populaire activiteiten!

In Amerika vindt u dan ook geen Nationaal Park met meer wilde dieren dan Yellowstone.

Geyser in Yellowstone Nationale Parken
Geyser National Park Yellowstone

Yellowstone bezoeken

Met 8oo km aan verharde wegen kunt u het park prima per auto verkennen. Ook kunt u verder de natuur in en hier genieten van tal van prachtige wandelroutes. In het zuiden sluit Yellowstone aan op het andere beroemde nationale park van Wyoming, Grand Teton National Park.

Het weer in dit Nationale Park is vrij mild. In de zomer kan het rond de 30 graden worden. In de zomer is het behoorlijk droog en is er ontzettend weinig kans op neerslag. In de winter is er kans op sneeuw en de temperaturen liggen dan rond de -5 graden.

Sunset Yellowstone Nationaal Park
Sunset Yellowstone Nationaal Park

Yosemite National Park

Informatie en handige tips voor uw bezoek aan Yosemite NP!

Een van de eerste Nationale Parken van de VS

Met drie miljoen bezoekers per jaar is Yosemite het meest bezochte National Park aan de westkust van de Verenigde Staten. Waarom Yosemite zo populair is, zult u begrijpen wanneer u de Yosemite Valley inkijkt. Hier vindt u prachtige watervallen (o.a. Yosemite Falls, Bridalveil Falls), steile rotswanden (o.a. Half Dome, El Capitan) en een populair wandelpad (Mist Trail). Tijdens uw rondreis door West-Amerika is Yosemite National Park dan ook niet missen!


Het park bezoeken

Yosemite National Park ligt in de staat Californië. U kunt het park op verschillende manieren bezichtigen, bijvoorbeeld met een huurauto, camper of te voet op een van de vele hiketrails. Of huur een fiets: er liggen ruim 19 km. aan fietspaden! In dit park vindt u de beroemde rots van 915 meter hoog, genaamd El Capitan. Als u Yosemite Valley van grote hoogte wilt bekijken, raden wij u aan om naar Glacier Point te gaan, waar u op 975 meter hoogte de hele Sierra Nevada Range kunt overzien.

Yosemite National Park
Yosemite National Park 2

Tioga Pass

Ander hoogtepunt is de Tioga Pass (SR 120), een bergpas die Yosemite National Park doorkruist van Oost (bij het plaatsje Mammoth Lakes) naar West (richting Sonora) en v.v. Omdat de natuur hier op haar beloop wordt gelaten, wordt de Tioga Pass niet sneeuwvrij gehouden en strooit men er niet. De pas is bij sneeuwval en ijzel in de winter gesloten en het is verstandig om alvorens u uw route plant, te checken of deze weg geopend is. Soms ligt er begin oktober al sneeuw en in sommige jaren gaat de Tioga Pass niet eerder open dan begin juni.


Actuele informatie

Wil je weten of de Tioga Pass geopend of (deels) gesloten is? Bekijk de meest actuele informatie hier.

Yosemite National Park Tioga Pass entrance
Yosemite National Park Tioga Pass entrance
Yosemite National Park Tioga Pass closure
Yosemite National Park Tioga Pass closure

Is de Tioga Pass afgesloten tijdens uw vakantie? Geen nood: er zijn diverse mooie alternatieve routes van oost naar west of v.v. te rijden, zodat u alsnog uw volgende bestemming kunt bereiken. Bekijk de mogelijkheden hieronder of neem contact op uw met uw reisspecialist voor meer informatie!


Zion Nationaal Park

 • Zion National Park

Zion

"Zion is Utah's First National Park". In Zion National Park vint u vele grotten, canyons en diepe valleien. Het park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. De mormonen gaven in 1860 de naam Zion aan dit gebied, afgeleid van de bijbelse plaats Zion. Deze plaats bood een plek van rust en veiligheid voor deze groep pioniers.


Beleef Zion National Park

U kunt met de auto via de verharde wegen een prachtige route door het park volgen. In het hoogseizoen zijn de highlights alleen per shuttlebus te bereiken. Laat u hierover informeren bij het Visitor Center. Tevens zijn hier vele mooie wandelroutes zoals, Angel’s Landing, Grotto en Obversation Point. Volg de paden waar ooit de inheemse indianen liepen. Bewonder de massieve roomkleurige en roze zandstenen rotsen die afsteken tegen de schitterende blauwe hemel. Beleef de woeste wildernis in een smalle slot canyon. In Zion vinden we een unieke verscheidenheid aan planten en dieren. Laat je door Zion betoveren.

Zion National Park
Zion National Park