Nationale Parken in Amerika

Oostkust

  • Mount Jo Adirondack NP
    Mount Jo Adirondack NP
  • Acadia Nationalpark
    Acadia Nationalpark

Parken

In het oosten van Amerika is volop natuur te vinden zoals prachtige bossen, meren en kustlijnen. Hieronder vindt u een overzicht van de bekende (nationale) parken.

Algemene informatie

Klik op de button voor algemene informatie/tips over de Nationale Parken in het algemeen.

Acadia National Park

Populair park bij Amerikanen

Acadia National Park ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, aan de kust in de staat Maine. Het park kent een grote variatie aan natuur en staat bekend om de granieten rotskliffen en kleine stranden. Vanaf verschillende uitkijkpunten hebben de bezoekers een geweldig uitzicht over de Atlantische oceaan en landinwaarts bestaat het park uit bergen, beekjes en meren. U kunt het park wandelend of fietsend verkennen of traditioneel met paard en kar. Qua sportieve activiteiten zijn er mogelijkheden om rotsen te beklimmen, te zwemmen en watersport te beoefenen.The Adirondack Park

Uitgestrekt natuurgebied

Het park kenmerkt zich door de vele meren, vijvers, heuvels, rivieren, bergtoppen van de Adirondack mountains, miljoenen hectare aan bos en zelfs watervallen in Essex County. Het park is onderverdeeld in 12 regio's met prachtige scendic drives. Ook komt u hier verschillende soorten dieren tegen zoals roofvogels, herten, vossen en misschien zelfs een beer. Tevens is het mogelijk om in het park te gaan hiken, mountainbiken, vissen, jagen, kamperen, picknicken en de winter te gaan skiën en te schaatsen.

Cuyahoga Valley National Park

Volg de Cuyahoga River

Cuyahoga Valley National Park in de staat Ohio bestaat uit 130 vierkante kilometer stroomgebied van de Cuyahoga River, tussen Akron en Cleveland. Het park biedt prachtige wandel- en fietsroutes. In het Boston Store Visitor Center kunt u terecht voor meer informatie over de verschillende routes. Tijdens een van de wandelingen kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Brandywine Falls, een bijna twintig meter hoge waterval. Het is tevens mogelijk om met een trein door het park reizen met de Cuyaghoga Valley Scenic Railroad  (let op: de dagen en tijden dat de trein rijdt is afhankelijk van het seizoen. Voor de actuele tijden raadpleeg t.a.t. de website: https://www.cvsr.com/take-the-train/national-park-scenic/ )

Isle Royale National Park

Ongerepte natuur

Gevestigd in het enorm grote Lake Superior in de staat Michigan, is dit park alleen bereikbaar per boot of watervliegtuig. Het park bestaat uit het eiland Isle Royale, meer dan 200 kleinere eilanden en het omringende water. Het eiland met ongerepte natuur kent dicht begroeide bossen, schitterende meren, en kustlijn met tal van baaien. Het park wordt niet massaal bezocht en is vooral populair bij backpackers en watersporters.