Eastern Canadian Highlights

 16 of 20 daagse rondreis

 • De indrukwekkende Niagara Falls kunt u tijdens een boottocht van heel dichtbij aanschouwen.
  Niagara Falls
 • Downtown Toronto
  Downtown Toronto
 • Old town Quebec City
  Old town Quebec City
 • Centrum van Montreal
  Centrum van Montreal

Ontdek Toronto en de Niagara Falls

​Een combinatiereis van culturele steden en natuur waarbij u begint en eindigt in een van de meest multiculturele steden van de wereld, Toronto, en kennis maakt met de prachtige Niagara watervallen. 

al vanaf € 2595,–

Eastern Canadian Highlights
16 daagse reis

Een combinatiereis van culturele steden en natuur waarbij u begint en eindigt in een van de meest multiculturele steden van de wereld, Toronto. Geniet van het uitzicht over deze geweldige stad vanuit de CN Tower, breng in de zomermaanden een bezoekje aan Toronto Islands met aan een kant het zicht op Lake Ontario en aan de andere kant de prachtige skyline van deze wereldstad.

Niet te missen gedurende deze rondreis zijn natuurlijk de Niagara Falls, de watervallen die tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld behoren. Wandel een van de mooie wandelroutes in het Awenda Provincial Park in de omgeving van Midland en krijg de kans om elanden, beren of landschildpadden te spotten in het Algonquin Provincial Park gelegen bij Huntsville. Geniet van de historische gebouwen en muurschilderingen in Pembroke. Maak kennis met Saint Alexis des Monts, gelegen in de Laurentian Mountains en omringd door valleien, heuvels en honderden meren. 

Daarna reist u door naar Quebec en de op twee na grootste stad van Canada, Montreal waar u vanaf Mount Royal kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Bewonder de vele historische gebouwen in Kingston die opgetrokken zijn uit kalksteen, of maak een boottocht door het labyrint van de Thousand Islands, en eindig uw reis terug in Toronto.

Reisverloop:

Dag 1 Toronto

Na aankomst in Toronto wordt u met een shuttlebus naar Alamo Rent-A-Car gebracht. Hier staat een huurauto voor u klaar.

U rijdt met uw huurauto naar uw hotel in Toronto waar u de eerste 2 nachten slaapt. Toronto is meer dan de toegang tot de Great Lakes, het is een typische culturele smeltkroes, een stad vol kleur. De stad is net als zijn wolkenkrabbers overweldigend. De CN tower, een 554 meter buitenformaat televisieantenne, is het herkenningspunt van Toronto. Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen bezoekers dit gebouw. 

Tegenover Toronto liggen de Toronto Islands, een paar kleine stukjes land, vanuit Toronto gaan hier in de zomer velen picknicken. In Toronto is een bezoek aan Chinatown ook zeker de moeite waard, daarnaast zijn er natuurlijk vele musea te bezoeken o.a. De Art Gallery of Ontario en The Royal Ontario Museum.

CN Tower Toronto
CN Tower Toronto

Dag 3 Niagara Falls, ON ca. 130 km

Op de 3 dag rijdt u door naar de Niagara Falls. De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en vormen samen de grens tussen de VS en Canada, Buffalo (staat New York) en de stad Niagara Falls (Ontario). Niet de hoogte (het verval) is erg groot, gemiddeld ongeveer 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert maken ze tot een groot spektakel. Wij raden u aan om een boottocht te maken met de Maid of The Mist. U kunt de watervallen dan van dichtbij zien. Denkt u er wel aan dat u bij deze tocht niet droog blijft. U logeert hier 1 nacht.

Niagara Falls Ontario
Niagara Falls Ontario

Dag 4 Midland ca. 261 km

De volgende dag rijdt u door naar Midland. Midland is een kustplaats en ligt op circa 40 kilometer van Georgian Bay Islands National Park. Vanaf half mei tot Thanksgiving kunt u vanaf Honey Harbour een watertaxi nemen naar het park. In Midland zelf raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Discovery Harbour, Huronia Museum (museum over de oorspronkelijke bewoners) Sainte-Marie among the Hurons (recontructie van de missiepost van de Franse Jezuïeten, gesticht in 1639) en de Martyr’s Shrine (kerk ter herdenking van de o.a. de 5 paters die zijn omgekomen tijdens de Iroquois aanvallen). Via de Town Docks kunt u een bootexcursie maken naar de 30.000 Island in Georgian Bay. U verblijft hier 1 nacht.

Flowerpot Island Georgian Bay
Flowerpot Island Georgian Bay

Dag 5 Huntsville ca. 134 km

Na uw verblijf in Midland rijdt u door naar Huntsville, ook wel het juweel van Muskoka genoemd. Huntsville ligt vlakbij het Arrowhead Provincial Park en het Algonquin Provincial Park. Bezoekt u in Huntsville zeker Muskoka Heritage Place, Algonquin Logging Museum en de Portage Flyer Train. Algonquin Provincial Park is een zeer divers park. U vindt hier bossen, meren, kliffen en zeer veel verschillende soorten planten, zoogdieren, reptielen, vissen en insecten. U kunt hier een fietstocht maken, een hike tocht of een mooie wandeling. Arrowhead Provincial Park ligt ook in het hart van Muskoka en in dit prachtige park vindt u Mayflower Lakes, Little and Big East Rivers, vele dieren en watervallen. U verblijft hier 1 nacht.

Huntsville
Huntsville

Dag 6 Pembroke ca. 234 km

Op de 6e dag gaat u naar het stadje Pembroke, ook wel “the heart of the Ottawa Valley”genoemd. Pembroke ligt aan de Ottawa River en op circa 20 minuten rijden bevindt zich het Westmeath Provincial Park. Het historische centrum kunt u het beste ontdekken door een wandeling te maken langs de vele oude gebouwen, parken, monumenten en muurschilderingen. De muurschilderingen laten de geschiedenis zien van dit stadje. Bezoek ook het museum Champlain Trail Museum & Pioneer Village (pioniersdorp) en Murray L. Moore Hydro Museum (eerste elektrische straatlampen in Canada). U verblijft hier 1 nacht

Muurschilderingen Pembroke
Muurschilderingen Pembroke

Dag 7 Ottawa ca. 146 km

Op de 7e dag rijdt u naar Ottawa, de hoofdstad van Canada en dat is merkbaar in elke winkel van de stad. Het Rideau kanaal is de meest geliefde attractie van deze stad en in het bijzonder de uit acht sluizen bestaande kanaaltrap bij de parlementsheuvel. Vergeet u vooral niet het House of Parlement te bezoeken. Vanaf de Peace Tower heeft u het beste uitzicht over de stad. De toren, in 1927 als gedenkteken gebouwd om de gevallen Canadese soldaten uit de Eerste Wereldoorlog te herdenken, heeft 53 klokken en heeft een hoogte van 89 meter. In de zomer kunt u hier dagelijks de wisseling van de wacht meemaken. De andere mooie bezienswaardigheden van Ottowa liggen bij elkaar in het oude centrum van deze stad: de Mile of History. Hier bevinden zich ook een behoorlijke aantal aan musea. U verblijft hier 1 nacht.

Parliament Hill Ottawa
Parliament Hill Ottawa

Dag 8 St. Alexis Des Monts ca. 340 km

Onderweg naar Saint-Alexis-des-Monts heeft u de mogelijkheid om het Park Régional de la Foret Ouareau te bezoeken waar de routes om te gaan hiken duidelijk staan aangegeven. Het stadje Saint-Alexis-des-Monts bevindt zich in de Laurentian Mountains in de Mastigouche Wildlife Reserve. Dit natuurgebied bestaat uit vele bergen en meren. Op een half uurtje rijden bevindt zich Lake Sacacomie. Dit meer is perfect voor een kanotocht. Bent u een bierliefhebber bezoek dan zeker de microbrouwerij Novelle France. U verblijft hier 1 nacht.

Pont de Broche Saint Alexis des Monts
Pont de Broche Saint Alexis des Monts

Dag 9 Quebec ca. 192 km

Daarna rijdt u door naar Quebec. Quebec heeft zijn naam te danken aan het woord Kebec, dit betekent in de taal van de Algonquin indianen "de plaats die aan de rivier ligt". Deze grote ommuurde stad en haven worden met recht al meer dan 300 jaar als poort van het continent gezien. Vieux Quebec (Old Quebec), het historische gedeelte van Quebec, bestond vroeger uit twee aparte gedeeltes: Haute Ville (Upper Town) en Basse Ville (Lower Town). Beide delen werden door een 107 meter hoge klif, de Cap Diamant, gescheiden. Brengt u ook een bezoek aan Montmorency Falls Park, hier vindt u verschillende watervallen. U verblijft hier 2 nachten.

Notre-Dame de Quebec
Notre-Dame de Quebec

Dag 11 Montreal ca. 256 km

Op de 11e dag rijdt u door naar Montreal waar u 2 nachten verblijft. Montreal is de op twee na grootste stad van Canada. Het ligt in het Franstalige gedeelte van Canada en wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd. De driehonderd jaar oude haven van Montreal is een van de belangrijkste van Canada. Deze stad biedt ook een grote variatie aan culturele uitstapjes en heeft ook een prachtige botanische tuin. Direct aan de St. Lawrence rivier ligt het mooie historische centrum die u het beste te voet kunt gaan bekijken. Een mooi uitzicht over de stad heeft u bij het St. Joseph 's Oratory kapel, die zich midden in een park bovenop Mount Royal bevindt.

Montreal
Montreal

Dag 13 Kingston ca. 288 km

Na uw verblijf in Montreal rijdt u door naar Kingston. Kingston is in 1673 ontstaan vanwege de strategische ligging aan de St. Lorenz rivier. Tevens is dit de oudste nederzetting van de staat Ontario. In Kingston vindt u vele musea, goede restaurants en mooie gebouwen van kalksteen. Brengt u zeker een bezoek aan Kingston 1000 Islands Cruises, Fort Henry National Historic Site en de Confederation Tour Trolley. U logeert hier 1 nacht.

Thousand Islands
Thousand Islands

Dag 14 Toronto ca. 263 km

Daarna rijdt u door naar Toronto waar u nog 1 nacht verblijft. Breng nog een bezoek aan het Distillery District, Kensington Market of City Hall voordat u op de laatste dag de huurauto terug brengt naar het autoverhuurbedrijf en vervolgens terugvliegt naar huis.

De afstanden zijn van plaats naar plaats. Dit betreffen geen exacte afstanden, er is geen rekening gehouden met bezienswaardigheden en Nationale Parken welke u wellicht tijdens de rit wilt bezoeken.

Verlenging:

Mocht u een langere rondreis willen maken, kunt u kiezen voor de 20-daagse rondreis.

Dag 11 Riviere-du-loup ca. 209 km

Vertrek na uw overnachtingen in Quebec City naar Riviere-du-Loup waar u 1 nacht verblijft.  Riviere-du-loup ligt aan de St. Lawrence River. In het stadje vindt u vele historische gebouwen, zoals Chapelle Sainte-Anne-des-Ondes en het Manoir Seigneurial Fraser. Breng een bezoek aan Parc des Chutes, een park met een behoorlijk indrukwekkende dertig meter hoge waterval.
Of breng eens een bezoek aan het eiland Île aux Lièvres of Phare du Pot à l’Eau-de-Vie voor de prachtige natuur.

Parc des Chutes
Parc des Chutes

Dag 12 Tadoussac ca. 46,5 km + ferry + 38,6 km

Na een overnachting in Riviere-du-Loup, neemt u een ferryovertocht van Trois Pistoles naar Les Escoumins. U zult 2 nachten verblijven in Tadoussac. Het dorpje Tadoussac ligt aan de St. Lawrence River en Saguenay River en is de perfecte plek om walvissen te spotten. De reden dat hier veel walvissen komen, is omdat het voedsel van walvis genaamd krill hier veel aanwezig is.
Voor een prachtige wandeling raden wij u aan om de Sentier de la Pointe-de-l'Islet Trail langs de kustlijn te lopen of de Sentier-de-la-Coupe Trail voor een prachtig uitzicht over Tadoussac.


Tadoussac
Tadoussac

Dag 13 Saguenay ca. 126 km

Vervolgens reist u door van Tadoussac naar Saguenay, waar u 1 nacht verblijft. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Saguenay bevindt zicht het Saguenay Fjord National Park met zicht op prachtige fjorden en geschikt voor mooie wandelingen en het spotten van wilde dieren.
In het stadje zelf bevindt zich een klooster genaamd Soeurs de Notre-Dame du Bon-Conseil uit 1894 en een kathedraal genaamd e Cathédrale Saint-Francois-Xavier. Wilt u meer weten over de geschiedenis van dit stadje raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Musée du Fjord museum. 

Saguenay Fjord
Saguenay Fjord

Na uw verblijf in Saguenay, vertrekt u naar de bruisende stad,  Montreal. Vanaf dit punt, vervolgt u uw reis naar Kingston en Toronto, net als de 16 daagse Eastern Canadian Highlights rondreis.

Downtown Montreal
Downtown Montreal

Hotels in deze reis

(Pakket 1)1e en 2e overnachting


Holiday Inn Downtown Centre in Toronto (2 nachten)

Centraal gelegen in Toronto

Meer over Toronto

3e overnachting


Vittoria Hotel and Suites - Niagara Falls (1 nacht)

Dit moderne hotel ligt ca. 10 minuten lopen van de Skylontoren en beschikt o.a. over een binnenzwembad, restaurant, fitnessruimte en gratis WiFi.

Meer over Niagara Falls

4e overnachting


Quality Inn & Conference Centre Midland (1 nacht)

​Het Quality Inn hotel in Midland beschikt over een binnenzwembad, een spabad, een sauna, een eigen restaurant en een bar/lounge.


5e overnachting


Best Western Plus Muskoka Inn Huntsville (1 nacht)

​Een fantastisch Best Western Plus hotel in Huntsville, gelegen dichtbij diverse bezienswaardigheden.

Meer over Huntsville

7e overnachting


Delta Hotels by Marriott Ottawa City Centre (1 nacht)

​Een uitstekend 4 sterrenhotel gelegen in het centrum van Ottawa, Canada.

Meer over Ottawa

8e overnachting


Sacacomie Hotel - St. Alexis Des Monts (1 nacht)

​Hotel Sacacomie ligt op een prachtige locatie in het bos van Saint Alexis Des Monts en kijkt uit over Sacacomie Lake. Het hotel biedt dan ook verschillende outdoor activiteiten zoals kayakken, wandelen en boottochten.


9e en 10e overnachting


Travelodge by Wyndham Hotel & Convention Centre - Quebec City (2 nachten)

​Het hotel is voorzien van een spa met volledige service die massages, body wraps en nog veel meer biedt. Ook is het hotel uitgerust met een binnenzwembad en een moderne fitnesscentrum.


11e en 12e overnachting


Best Western Ville-Marie Montreal Hotel & Suites (2 nachten)

Best Western Ville-Marie Montreal - Comfortabel hotel op goede downtown locactie.

Meer over Montreal

13e overnachting


Ambassador Resort Kingston (1 nacht)

Een heerlijk hotel met vele verschillende faciliteiten.

Meer over Kingston

14e overnachting


Best Western Plus Toronto Airport (1 nacht)

Er is ook gratis WiFi beschikbaar bij het hotel beschikbaar.

Meer over Mississauga / Toronto

Hotels in deze reis

(Pakket 2)1e en 2e overnachting


Holiday Inn Downtown Centre in Toronto (2 nachten)

Centraal gelegen in Toronto

Meer over Toronto

3e overnachting


Vittoria Hotel and Suites - Niagara Falls (1 nacht)

Dit moderne hotel ligt ca. 10 minuten lopen van de Skylontoren en beschikt o.a. over een binnenzwembad, restaurant, fitnessruimte en gratis WiFi.

Meer over Niagara Falls

4e overnachting


Quality Inn & Conference Centre Midland (1 nacht)

​Het Quality Inn hotel in Midland beschikt over een binnenzwembad, een spabad, een sauna, een eigen restaurant en een bar/lounge.


5e overnachting


Best Western Plus Muskoka Inn Huntsville (1 nacht)

​Een fantastisch Best Western Plus hotel in Huntsville, gelegen dichtbij diverse bezienswaardigheden.

Meer over Huntsville

7e overnachting


Delta Hotels by Marriott Ottawa City Centre (1 nacht)

​Een uitstekend 4 sterrenhotel gelegen in het centrum van Ottawa, Canada.

Meer over Ottawa

8e overnachting


Sacacomie Hotel - St. Alexis Des Monts (1 nacht)

​Hotel Sacacomie ligt op een prachtige locatie in het bos van Saint Alexis Des Monts en kijkt uit over Sacacomie Lake. Het hotel biedt dan ook verschillende outdoor activiteiten zoals kayakken, wandelen en boottochten.


9e en 10e overnachting


Travelodge by Wyndham Hotel & Convention Centre - Quebec City (2 nachten)

​Het hotel is voorzien van een spa met volledige service die massages, body wraps en nog veel meer biedt. Ook is het hotel uitgerust met een binnenzwembad en een moderne fitnesscentrum.


11e overnachting


Hotel Levesque - Rivière-du-Loup (1 nacht)

​Een fantastisch hotel gelegen in Rivière-du-Loup, dichtbij diverse bezienswaardigheden. 


12e en 13e overnachting


Le Beluga Hotel Tadoussac (2 nachten)

Een uitstekend hotel in Tadoussac dichtbij diverse bezienswaardigheden en activiteiten zoals walviscruises. 

Meer over Tadoussac

14e overnachting


Le Montagnais Hotel Saguenay (1 nacht)

​Een uitstekend hotel op een centrale locatie, dichtbij diverse bezienswaardigheden.


15e en 16e overnachting


Best Western Ville-Marie Montreal Hotel & Suites (2 nachten)

Best Western Ville-Marie Montreal - Comfortabel hotel op goede downtown locactie.

Meer over Montreal

17e overnachting


Ambassador Resort Kingston (1 nacht)

Een heerlijk hotel met vele verschillende faciliteiten.

Meer over Kingston

18e overnachting


Best Western Plus Toronto Airport (1 nacht)

Er is ook gratis WiFi beschikbaar bij het hotel beschikbaar.

Meer over Mississauga / Toronto
Prijzen Eastern Canadian Highlights

Deze reis is inclusief:

Deze reis is inclusief:

Vluchten met gerenommeerde lijndienstmaatschappijen van Amsterdam / Brussel naar Toronto
en van Toronto naar Amsterdam / Brussel

Vluchten met gerenommeerde lijndienstmaatschappijen van Amsterdam / Brussel naar Toronto
en van Toronto naar Amsterdam / Brussel

14 dagen huurauto Economy 2 deurs Toronto bij reisdeelname van 2 personen

18 dagen huurauto Economy 2 deurs toronto bij reisdeelname van 2 personen

14 overnachtingen

18 overnachtingen

Onderstaande prijs is een vanafprijs gebaseerd op vertrek in het laagseizoen.

Onderstaande prijs is een vanafprijs gebaseerd op vertrek in het laagseizoen.

14 nachten als volgt:

2 nachten in Toronto

1 nacht in Niagara Falls

1 nacht in Midland

1 nacht in Huntsville

1 nacht in Pembroke

1 nacht in Ottawa

1 nacht in Saint Alexis Des Monts

2 nachten in Quebec

2 nachten in Montreal

1 nacht in Kingston

1 nacht in Mississauga / Toronto

18 nachten als volgt:

2 nachten in Toronto

1 nacht in Niagara Falls

1 nacht in Midland

1 nacht in Huntsville

1 nacht in Pembroke

1 nacht in Ottawa

1 nacht in Saint Alexis Des Monts

2 nachten in Quebec

1 nacht in Riviere-du-loup

2 nachten in Tadoussac

1 nacht in Saguenay

2 nachten in Montreal

1 nacht in Kingston

1 nacht in Mississauga / Toronto

van t/m Al vanaf Pakket 1 Pakket 2
01 apr 2024 30 nov 2024 € 2595,– € 2595,– € 2795,–

Reis inclusief:

- Vluchten met een gerenommeerde lijndienstmaatschappij vanaf Amsterdam / Brussel
- Economy huurauto met het Inclusive-pakket
- Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en boekingskosten

Reis exclusief:

- Evt. underage-toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar
- Evt. resort/facility fees
- Evt. parkeerkosten

- Ferryovertocht Trois Pistoles - Les Escoumins

​​Prijzen gelden per persoon op basis van minimale deelname van 2 personen met verblijf op 1 kamer.
- SGR
Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en/of wijzigingen.
Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen een kinderkorting indien zij logeren op de kamer bij twee volwassenen