Ottawa

Politieke hart van Canada

  • Notre-Dame Cathedral Basilica, Ottawa
    Notre-Dame Cathedral Basilica, Ottawa
  • Kleinschalige stad Ottawa
    Kleinschalige stad Ottawa

Kleine stad

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is het politieke hart van het land. In deze gezellige, wat kleinere stad vind je veel culturele dingen om te bezichtigen en te doen. Hieronder vindt u leuke tips voor een bezoek aan Ottawa!


Onze top 4!

1. Bike tour: Aangezien Ottawa een redelijk kleine stad is, is een fietstoer en perfecte manier om de stad te ontdekken.

2. ByWard Market: deze markt biedt leuke winkeltjes en lekker eten overdag. ’s Nachts is hier een bruisend nachtleven met clubs en bars.

3. Parlement van Canada: een must visit bij een bezoek aan het politieke hart van het land.

4. National Gallery of Canada: dit museum kent de meest uitgebreide collectie van Canadese kunst.

Parliament Hill

Parliament Hill is het culturele en politieke hart van de stad. De parlementsgebouwen liggen bovenop de heuvel en kijken zo over de Ottawa River. Gratis tours onder begeleiding van een gids zijn dagelijks te boeken. Tip: voor een tour is wel een vooraf bemachtigd kaartje nodig. Deze worden vergeven op een first-come, first-served basis vanaf 9 uur ‘s ochtends bij het visitors center tegenover het parlementsgebouw.

ByWard Market

Deze historische markt is een shopping district van winkeltjes en marktkraampjes gedurende de dag en een verzamelplek van restaurants, bars en clubs gedurende de avond en nacht. De buurt ligt een klein stukje ten oosten van Parliament Hill en is absoluut een buurt die niet gemist mag worden.

National Gallery of Canada

Dit museum kent de meest uitgebreide collectie van Canadese kunst. Tevens wordt er internationale kunst in het museum getoond, waaronder van Nederlandse bodem, zoals bijvoorbeeld van Piet Mondriaan. Het gebouw zelf is ook prachtig. De architectuur alleen al is een bezoekje waard.

Canadian Museum of Nature

Voor natuurliefhebbers is dit museum een must visit. In dit museum zijn 24 grote wetenschappelijke collecties te bezichtigen. Deze collecties tellen gezamenlijk meer dan 10 miljoen specimenen.

Fun Facts:

1. Bijna de helft van de inwoners van de stad is onder de 35. Dit maakt Ottawa de jongste stad van Canada.

2. De naam Ottawa komt van het Algonquin (een inheemse natie in noord Canada) woord adawe wat vertaalt naar: handelen. Het is dus altijd een belangrijk zaken center geweest.

3. Er worden jaarlijks 35 grote festivals gehouden in Ottawa. Het Canadian Tulp Festival, dat elk jaar gehouden wordt in mei, is de grootste.

4. In het mooie en beroemde Chateau Laurier Hotel in Ottawa woont naar zeggen het spook van Charles Melville Hays, de directeur van het bedrijf dat het hotel gebouwd heeft. Hij is overleden op de Titanic, 12 dagen voordat het hotel zijn deuren opende.