Niagara Falls

Omringd door adembenemend natuurschoon

  • Maid of the Mist
    Maid of the Mist
  • Niagara Falls
    Niagara Falls

Must see!

Niagara Falls, bestaande uit een Amerikaans en Canadees deel, kijkt uit op een van de bekendste watervallen in de wereld, de gelijknamige Niagara Falls. De plaats wordt veel bezocht in combinatie met een rondreis door het oosten van Canada en Amerika. 

Vanuit Canadese kant kunt u ook via de Rainbow Bridge de Amerikaanse kant bezoeken en vice versa. De Canadese kant is echter wel spectaculairder dan de Amerikaanse zijde. Niagara falls biedt veel vertier voor zowel jong als oud. Leuke excursies en prachtige uitkijkpunten maken de Niagara Falls een echte must see tijdens uw vakantie door Amerika en/of Canada.

Onze top 5!

1. Skylon Tower - Uitkijktoren van maar liefst 236 meter hoog.

2. De Rainbow bridge - Via deze brug reist u van de Canadese naar Amerikaanse kant.

3. De Whirlpool Aero Car - Kabelbaan over Whirlpool Rapids

4. Niagara-on-the-lake - Dit schilderachtige stadje ligt op slechts 20 minuten rijden van de Falls

5. Queen Victoria Park - Mooi aangelegd park met adembenemend uitzicht.

Skylon Tower

De Skylon tower is een 236 meter hoge toren met verschillende uitkijkmogelijkheden, zowel binnen als buiten. Er zijn 3 liften in de toren die u binnen 52 seconden naar het hoogste punt van de toren brengen. In de toren vindt u 2 grote eetgelegenheden met uitzicht over de Falls.

Rainbow Bridge

De Rainbow bridge kunt u te voet of met auto oversteken om van de Canadese kant naar de Amerikaanse kant te komen en vice versa. Voor de oversteek wordt wel tol gevraagd. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht over de watervallen en in de zomer kunt u hier het vuurwerk dat ’s avonds wordt afgestoken goed bekijken.

Skylon Tower
Skylon Tower

De Whirlpool Aero Car

Deze kabelbaan is al sinds 1916 in gebruik. Vanuit de Whirlpool Aero Car heeft u een mooi uitzicht over de kolkende wateren van de Whirlpool Rapids. De Whirlpool Rapids is een draaikolk die door een harde stroming is ontstaan en is gelegen in de Niagara rivier.

Niagara on the Lake

Niagara on the Lake ligt slechts op 20 minuten rijden van de Niagara Falls. Door de oude gebouwen heeft het stadje een schilderachtige uitstraling. Vanuit Niagara on the Lake worden ook verschillende tours richting de Niagara falls aangeboden. 

Aero Car
Aero Car

Excursies

Voyage to the Falls Niagara Falls: Ervaar de Niagara Falls vanaf de rivier, een excursie die zeker de moeite waard is! Terwijl de boot vecht met het water, heeft u de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken.

Journey behind the Falls: Een groot gedeelte van de route loopt u achter het water van de Niagara Falls, zo komt u uiteindelijk bij het hart van de Niagara Falls. U zult de trillingen van de Horseshoe Falls eerder voelen dan dat u deze ziet!

Niagara falls Helicopter flight: Een helicoptertocht geeft u de gelegenheid om te genieten van het adembenemende uitzicht over de Niagara Falls en de omgeving. De hoogtepunten tijdens deze vlucht zijn de Niagara River, Whirlpool Rapids, de Rainbow Bridge, de American Falls en de Horseshoe Falls.

Voyage to the Falls
Voyage to the Falls

Klimaat

Niagara falls heeft een gematigd landklimaat. Het gehele jaar door is er een redelijke kans op neerslag. De beste reisperiode is in de maand juli. met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van -4 graden. September is de maand met de meeste neerslag.

Fun Facts!

-  Elke seconde stroomt er ongeveer 3.160 ton water over de watervallen. Dat is ongeveer 600 ton over de American en Bridal Veil Falls en 2500 ton over de Canadese Horseshoe Falls.

- Niagara Falls loopt elke tien jaar ongeveer 30 cm terug. Het zal uiteindelijk uitmonden in het Eriemeer. Er is momenteel nog geen reden tot zorg. Dit wordt geschat op 10.000 jaar vanaf nu.

- Het woord Niagara wordt verondersteld afkomstig te zijn van het Iroquoiaanse woord 'Onguiaaha', wat 'een donderend geluid' betekent.