Toronto

Grootste stad van Canada

  • Toronto kent een leuke mix van historische gebouwen en nieuwbouw.
    Toronto downtown
  • De skyline van Toronto is herkenbaar door de wereldberoemde CN Tower.
    Skyline Toronto
  • Bij de St. Lawrence market vindt u verse streekproducten en leuke restaurants.
    St. Lawrence Market

Toronto, de must see in Oost-Canada

Hoewel deze stad in Europa vaak minder bekend is als steden als New York, Los Angeles en Vancouver, is in Toronto eigenlijk minstens zo veel leuks te doen als in andere grote steden in Noord-Amerika. Toronto is volgens ons dan ook een must visit als je het oosten van Canada gaat bezoeken, Ook valt deze stad goed te combineren met een rondreis door noordoost Amerika vanwegde de ligging dicht bij de grens.


Onze top 5!

1. Distillery District: Waar vroeger een oude brouwerij gevestigd was, staat nu een levendige wijk met leuke restaurantjes en boetiekjes.
2. Nathan Philips Square: In de winter kunt u hier zowel overdag als ‘s avonds schaatsen. In de zomer is dit een geliefde pek om gefotografeerd te worden bij het bekende Toronto sign.
3. Niagara Falls: Een dagtripje naar deze prachtige watervallen is absoluut de moeite waard en vanaf Toronto heel goed te doen
4. Toronto Islands: Pak de veerboot en geniet van de rust en mooie natuur op deze eilandjes vlak voor de kust van de stad.
5. Yonge Street: Als u in twee dagen veel wilt zien van de stad, dan loopt u van Yorkville via Yonge Street naar de CN tower. Op de route zijn veel bezienswaardigheden zoals Yonge-Dundas Square, Eaton Centre, Nathan Philips Square, Union Station, de CN tower, Ripleys Aquarium en Rogers Center.

CN tower

Deze toren was tot 2007 het langste vrijstaande gebouw op de wereld. Bovenin de toren bevindt zich het draaiende 360 Restaurant! In de buurt van de toren zijn meerdere toeristische attracties te vinden zoals Ripley’s Aquarium, de Steam Whistle brouwerij en het Rogers Centre.

CN Tower
CN Tower

Toronto Islands

In Lake Ontario liggen de Toronto Eilanden. Deze groep van 15 eilanden is verbonden door bruggen  en is de grootste auto-vrije community in Noord Amerika. Op Toronto Islands zijn voldoende activiteiten. U kunt hier fietsen, kayaken en boten huren, zwemmen, genieten van leuke strandjes en een theater bezoeken. Vanaf Toronto bereikt u de eilandjes eenvoudig met de veerboot.

Skyline Toronto
Skyline Toronto

Kensington Market

Dit is Toronto ’s meest diverse en levendige buurt. Gedurende de geschiedenis van de wijk hebben er veel verschillende groepen immigranten gewoond. Alle groepen die hier gewoond hebben, hebben hun sporen nagelaten. Zo doen de straten en huizen erg Europees aan. Je vindt er vintage winkels, originele restaurantjes en alternatieve barretjes. Vooral gedurende het weekend is de plek drukbezocht en nemen voetgangers de straten in beslag.

Kensington Market
Kensington Market

Yonge Street

Yonge Street is de beroemdste en langste straat van Toronto. In deze straat is altijd wat te doen of zien. Bezoek zeker even Yonge-Dundas Square, het Times Square van Toronto. Aan de overkant van dit plein ligt de mooie shoppingmall Eaton Centre. Bij de kruising van Yonge en Queen street ligt Nathan Philips Square, een beroemd plein in Toronto, waar gedurende de winter geschaatst kan worden. Aan het einde van deze straat kunt u een ferry naar Toronto Islands nemen.

Yonge Street Toronto
Yonge Street Toronto

Distillery District

Deze wijk is gebouwd op de plek waar vroeger de Gooderham and Worts distillery was gevestigd, zo’n 15-20 minuten lopen van downtown (Union Station). Dit merk je als je er rondloopt, hele district heeft de look van een oude fabriek wat het een leuk beeld geeft. Tegenwoordig bestaat deze wijk uit leuke winkeltjes, restaurantjes en galerijen.

Distillery District
Distillery District

St Lawrence Market

Als je van de CN Tower richting het Distillery District loopt, kom je langs de St Lawrence Market. Deze markt bestaat uit twee hallen, St Lawrence Market North, waar veel lokale boeren hun verse producten verkopen en St Lawrence Market South, waar je veel leuke restaurantjes en eetstalletjes kunt vinden.

St. Lawrence Market
St. Lawrence Market

Niagara Falls

Op zo’n anderhalf uur rijden van Toronto liggen de Niagara Falls. Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens tussen Amerika en Canada, maar vanaf Canada geniet je (volgens ons) van het mooiste uitzicht. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De watervallen zijn te bezichtigen vanaf het land, per boot of zelfs van achter de watervallen. Hier loopt u dan met een gids. Bij de laatste 2 opties is er kans op nattigheid, gelukkig wordt hier een mooie cape voor verstrekt!

Niagara Falls Ontario
Niagara Falls Ontario

Fun Facts!

1. Net als Canada zelf is Toronto een multiculturele stad. Er worden meer dan 180 talen en dialecten gesproken in de stad. Ongeveer de helft van de inwoners van Toronto is geboren buiten Canada.
2. Bijna 25% van Canada’s totale populatie woont in een straal van 160 km van Toronto vandaan
3. Toronto is de op vijf na grootste stad van Noord-Amerika. Alleen Mexico-City, New York City, Los Angeles en Chicago zijn groter.
4. Zo’n 25% van Hollywoods films en series worden eigenlijk opgenomen in Toronto. Zo is ook de populaire serie Suits opgenomen in Toronto.
5. The PATH, de ondergrondse shoppingmall in Toronto, waar men overdekt van straat naar straat kan lopen is de grootste van de wereld. Als in de winter de koude temperaturen en sneeuw het lopen over straat bijna onmogelijk maken, lopen veel mensen via het ondergrondse netwerk naar hun werk.