Huntsville

Ontario

  • Huntsville Ontario
    Huntsville Ontario
  • Mary Lake
    Mary Lake

Huntsville, alle seizoenen geliefd

Huntsville is in alle seizoenen een geliefde bestemming in Ontario. Huntsville is genesteld tussen de prachtige bossen en meren die overlopen in het nabijgelegen Algonquin Provincial Park. Hier kunt u genieten van alle rust en ruimte.

Veel bezoekers combineren Huntsville met een rondreis door Oost-Canada of met een combinatiereis door Noord/Oost-Amerika.


Klimaat

Huntsville heeft een vochtig continentaal klimaat, met warme, vochtige zomers en koude winters. De stad kent vier verschillende seizoenen, met een aanzienlijke variatie in de temperatuur van dag tot dag, vooral tijdens het koudere weerseizoen. Huntsville ligt in het sneeuwgebied van Centraal-Ontario. De stad heeft comfortabele zomertemperaturen en af en toe hittegolven gepaard met hoge luchtvochtigheid en actief onweer. Huntsville en de Muskoka-regio hebben de hoogste jaarlijkse neerslag van elke regio in Ontario.

Algonquin Provincial park:

Algonquin provincial park is opgericht in 1893 en was het eerste provinciale park in Ontario. Het provinciale park biedt veel recreatieve doeleinden en is de thuisbasis van meer dan 200 verschillende diersoorten, dit komt door de uitgerekte bossen en vele wateren die in het park te vinden zijn. Algonquin Provincial Park is namelijk de het hoofdwater van 5 grote rivieren. Het Park ligt Georgian bay en de Ottawa Rivier. Vanaf Huntsville kunt u het park bezoeken via Highway 60 die dwars door het park loopt.

Muskoka Heritage Place

Muskoka Heritage Place werd aan het einde van de 20e eeuw opgericht. Hier wordt het leven uit de 19e eeuw nagebootst door gekostumeerde vertellers. Zij laten zien hoe de mensen vroeger te werk gingen met de werkzaamheden en pioneersdemonstraties. Daarnaast kunt u ook een blik werpen in pionier-woningen en rijdt er een stoomtrein uit deze tijd.

Algonquin NP
Algonquin NP

The group of Seven outdoor Gallery

Een unieke buiten galerij waarbij 90 muurschilderingen worden weergegeven die door de schilt van de Group of Seven zijn gemaakt en Tom Thomson die hen inspireerde. Naast een tour met een gids kunt u ook een mobiele tour maken die lang verschillende locaties in Muskoka en Algonquin Park gaan. 

Arrowhead Provincial Park

Arrowhead Provincial Park ligt op ongeveer een kwartier rijden van Huntsville. In het park zijn 3 grote zandstranden te vinden. in de zomer kunt u hier verschillende activiteiten ondernemen zoals, kanoën / kayakken, mountainbiken of een van de vele wandelpaden lopen. Ook in de winter kunt u het park bezoeken en kunt ook verschillende activiteiten ondernemen zoals skiën, langlaufen, schaatsen of sleeën. Kortom het park biedt genoeg vertier voor jong en oud voor zowel in de zomer als in de winter.

Meren rondom Huntsvile
Meren rondom Huntsvile

Fun Facts!

1. Huntsville is de grootste stad in de Muskoka-regio van Ontario.

2. Huntsville is ook een belangrijke sport- en kunstgemeenschap, met name lacrosse wordt hier goed beheerst.

3. Geografisch gezien staat dit gebied bekend om zijn honderden zoetwatermeren en graniet uitstulpingen.