Texas

Hieronder vindt u een overzicht van onze reizen naar Texas, het Wilde Westen van Amerika!

Texas reizen

Uw ideale Texas vakantie!

 • Houston met in de voorgrond het reuzenrad van het aquarium.
  Houston
 • Het 140 jaar oude Ruhl House is een van de opvallendste woningen in Galveston.
  Ruhl House Galveston
 • De Dallas Cowboys Cheerleaders zijn een van de beste ter wereld.
  AT & T Stadium in Dallas
 • Het Texas Capitol bevindt zich in het centrum van Austin.
  Texas Capitol Austin
 • Een jaknikker helpt om de olie uit de grond te pompen en is volop vertegenwoordigd in Texas.
  Jaknikker in Texas

Vakantie in Texas

Reizen in het weidse Texas met grote steden, uitgestrekte prairies met prachtige ranches en de heerlijke stranden aan de mooie Golfkust. Breng tijdens uw vakantie door Texas  een bezoek aan de steden Dallas, Houston, Galveston, San Antonio en Austin. 

​Tijdens het reizen door Texas is het bijwonen van één van de talrijke echte rodeo's een must! Vaak zijn dit lokale events en je kunt bijvoorbeeld zien op deze site waar je een rodeo kunt bijwonen. Echt een unieke belevenis tijdens de vakantie.

Dallas

Kom je tijdens je vakantie in Texas ook in Dallas, dan is Southfork uit de TV serie 'Dallas' leuk voor diegenen die deze TV serie in de tachtiger jaren hebben gezien. Interessant ook is het Perot Museum of Nature and Science. Inderdaad werd dit opgericht door oud presidentskandidaat en multimiljardair Ross Perot. Verder is Dallas een moderne stad met voldoende mogelijkheden om te shoppen en uit te gaan.

Dallas informatie
Dallas informatie

Houston, Texas

Houston en Dallas hebben onderling een gezonde rivaliteit. Wij vinden het moeilijk om te kiezen welke van de twee steden leuker is. In Houston kunt u bijvoorbeeld het NASA Space center bezoeken: "Houston, Tranquility Base here" waren de legendarische woorden op de eerste reis naar de maan. Maar natuurlijk kent u ook "Houston, we've got a problem" uit Apollo 13. In Houston vinden we veel musea en het Uptown District wat erg gezellig is. Rijdt gewoon Westheimer Rd naar het westen en u komt er vanzelf. Houston is een zeer uitgestrekte stad, een auto is hier onontbeerlijk tijdens uw vakantie.


Wat te doen in Houston
Wat te doen in Houston

Austin, Texas

Austin is de hoofdstad van Texas en een heerlijke en bovenal gezellige studentenstad. Hier wordt op heel veel plekken live muziek gespeeld in kroegen en restaurants. Bezoek dus een open air bar, eet wat Mexicaans fingerfood en knoop wat gesprekken aan. Vergeet hier ook niet de miljoen vleermuizen onder de Congress Bridge te gaan bekijken, een onvergetelijk gezicht. Tot slot een tip voor Austin: Ga zwemmen met de locals in de Barton Springs Pool, een natuurlijk gevormd zwembad, voor één van die onvergetelijke momenten tijdens je vakantie.

Austin tips
Austin tips

San Antonio, Texas

San Antonio is een echte vakantiebestemming voor de Amerikanen: San Antonio heeft een aantal Adventure Parks zoals Sea World en Six Flags. Daarnaast biedt ook de supergezellige Riverwalk. Hier kun je 's avonds heerlijk rondwandelen en dineren. Ook het historische 'The Alamo', bekend uit de Slag om de Alamo in 1836 tijdens de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog, waarbij maar liefst 800 doden vielen. De Mexicanen wonnen deze veldslag maar verloren uiteindelijk de oorlog om Texas. Kortom, in San Antonio biedt tijdens uw vakantie een interessante dosis geschiedenis.

Onze San Antonio top 5
Onze San Antonio top 5

Reizen door Texas

Wanneer u besloten heeft om door Texas te gaan reizen besef dan het volgende: Afstanden in Texas zijn groot. Texas is dus een staat waar je je rondreis per auto maakt. Steden liggen hier al snel 200 of 300 kilometer uit elkaar. Deze afstanden maken je vakantie des te indrukwekkender. Temeer omdat je op je rondreis zult zien hoe groot de farms hier in Texas kunnen zijn. Vele kilometers kunnen er tussen een farm en de volgende farm zitten. Kortom: Cowboy Country. 

Mocht u Texas willen zien maar niet in een huurauto willen rondreizen dan zou u met de trein ook een heel eind komen. De route Dallas via Austin naar San Antonio is ook per trein te reizen. Dit is een deeltraject op de lijn "Texas Eagle", van Amtrak. De route van de "Texas Eagle" loopt als volgt: Chicago - St. Louis - Dallas - Austin - San Antonio - LA. U kunt deze treinreis ook bij ons aanvragen.


Palo Alto Battlefield National Historic Site
Palo Alto Battlefield National Historic Site

Rondreis tips!

In Texas zijn de afstanden groot, de wegen zijn doorgaans recht. Met een goede kaart / navigatie kunt u ook alternatieve routes rijden die dwars door het landschap gaan. U ziet dan meer kleine dorpen en farms dan wanneer u op de freeway blijft. Omdat de wegen veelal weinig verkeer hebben zult u op deze landelijke routes niet veel langzamer zijn maar een afwisselendere rit hebben. Scenic Drives zijn te vinden voor Texas en in de periode april tot juni heb je grote kans om de paarse weides vol met Bluebonnets te zien.

De Texas Longhorn
De Texas Longhorn