Zuidstaten van Amerika

Louisiana, Tennessee, Mississippi, Texas, Alabama, Georgia, South Carolina

Zuidstaten van Amerika

Informatie over de Zuidstaten

 • Nashville Tennessee is de stad van de Countrymuziek.
  Downtown Nashville
 • Genieten van Blues en Rock n Roll en herinneringen aan Elvis Presley in Beale Street Memphis.
  Beale Street Memphis
 • Great Smoky Mountains is een gebergte in de Appalachen, op de grens tussen North Carolina en Tennessee,
  Great Smoky Mountains
 • De bomen van Wormsloe Plantation Savannah geven de typische sfeer van de Zuidstaten weer.
  Wormsloe Historic Site Savannah
 • Jackson Square met het standbeeld van Andrew Jackson en de St. Louis Cathedral.
  St. Louis Cathedral

Muziek en Southern food

​De bakermat van Rock 'n Roll, Jazz, Dixieland, Blues, Country & Western; dat zijn de Zuidstaten van de Verenigde Staten. Als er een stad is die u als jazzliefhebber meegemaakt moet hebben dan is het wel New Orleans. Voor country is dit Nashville, Memphis ademt Elvis. Kortom: als u van muziek en nostalgie houdt, bent u met onze rondreizen door de Zuidstaten aan het juiste adres! Maar ook liefhebbers van Southern Food zijn hier op de juiste plek. Wist u dat de Zuidstaten uitstekend te combineren zijn met een vakantie in Florida? Heerlijk bijkomen aan het strand in de 'Sunshine State' is zeker een aanrader! Ook maatwerk is mogelijk! Bel of mail gerust met één van onze Zuidstaten-specialisten!

Een aantal Highlights van de Zuidstaten

New Orleans

Welkom in een van de meest karaktervolle steden van de Verenigde Staten. Duidelijke kenmerken uit het Koloniale tijdperk, muziek en goed eten maken New Orleans tot een geliefd vakantieoord. Ontdek de French Quarter, Jackson Square en Garden District.

New Orleans Highlights
New Orleans Highlights

Memphis

Memphis, de stad van blues, soul, Rock 'n Roll en natuurlijk Graceland; een bedevaartsoord voor Elvis Fans. De stad heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Bezoek de Sun Studio waar grootheden zoals Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Roy Orbison hun hits hebben opgenomen, proef de muzieksfeer in Beale Street en leer meer over de Amerikaanse Nationale burgerrechten in het Civil Rights Museum. Ook een boottocht over de Mississippi River mag u niet missen. 

Onze Memphis top 5!
Onze Memphis top 5!

Nashville

Nashville, de hoofdstad van Tennessee is het centrum van de country muziek. De stad van country legendes zoals Dolly Parton, Willy Nelson en Waylon Jennings. Neem een kijkje in de geschiedenis het de Country Music Hall of Fame, RCA Studio B en natuurlijk het wereldberoemde Grand Ole Opry House. En ga uit in downtown Nashville waar u tal van leuke bars vindt.


Nashville bezienswaardigheden
Nashville bezienswaardigheden

The Great Smoky Mountains

The Great Smoky Mountains is met 10 miljoen bezoekers per jaar het best bezochte Nationale Park van de Verenigde Staten. De naam dankt het park aan de magische rokerige waas boven deze bergketen. Het is prachtig om door het park heen te rijden, maar ook kunt u hier mooie wandelingen maken. Een geweldige afwisseling tijdens uw Zuidstaten rondreis.

Informatie over The Great Smoky Mountains
Informatie over The Great Smoky Mountains

Savannah

Savannah is één van de mooiste steden van Amerika. In het historische centrum vindt u nog straten met straatkeien, herenhuizen, prachtige kerken, mooie tuinen en parken met eiken. Breng ook een bezoek aan het Forsyth Park, Cathedral of St. John the Baptist. Aan de Riverstreet vindt u vele restaurants waar u heerlijk kunt eten en u leuke uitgaansgelegenheden vindt.

Tips over Savannah
Tips over Savannah