California

“De Gouden Staat”

 • Vraag bij het visitor center naar de trails die u kunt lopen, zodat u de bezienswaardigheden ziet van Joshua Tree National Park.
  Joshua Tree National Park
 • Los Angeles ligt aan de westkust van Amerika. Bezoek zeker Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica.
  Los Angeles
 • Sequoia National Park
  Sequoia National Park
 • Bixby Creek Bridge
  Bixby Creek Bridge
 • Golden Gate Bridge
  Golden Gate Bridge
 • Yosemite NP
  Yosemite NP

California

Wereldsteden, nationale parken, hoge bergen, dichtbegroeide bossen met de grootste bomen ter wereld, heerlijke stranden, wintersportoorden en een van de heetste plekken op aarde. 

Welkom in Californië, een van de meest diverse staten van de Amerika.

Californië is na Alaska en Texas, de op drie na grootste staat van de Verenigde Staten. Met ongeveer 40 miljoen inwoners, heeft Californië de meeste inwoners van alle staten. Verreweg de twee meest populaire steden zijn Los Angeles en San Francisco. Los Angeles is met ongeveer 4 miljoen inwoners de grootste stad van Californië.

Ondanks dat een groot deel van de bevolking in deze staat woont, staat Californië eveneens bekend om haar vele National Parks en uitgestrekte natuur. Californië kent maar liefst 9 Nationale Parken en nog vele andere fenomenale natuurgebieden.

Californië is ook één van de grootste economische drijvende krachten van Amerika. Met een aantal van de meest waardevolle bedrijven ter wereld gevestigd in Californië, zou Californie 's werelds op vier na grootste economie zijn, wanneer het een onafhankelijk land zou zijn.  Onder andere Apple, Alphabet, Disney, Facebook, Intel en HP hebben hun hoofdkantoor gevestigd in Californië.

Los Angeles

In de wereldstad Los Angeles is voor ieder wat wils. De stad is wereldberoemd vanwege de bekende wijken als Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica. De grootste filmproducenten van de Verenigde Staten hebben allemaal hun studio’s in deze stad. Tevens zijn er de pretparken Disneyland en Universal Studios -niet te verwarren met Disneyworld en Universal Studios in Florida- in de omgeving. Sportliefhebbers hebben voldoende keuze in honkbal, basketbal, ijshockey, voetbal en American Football. De stranden van de wijken Venice en Santa Monica zijn erg in trek bij surfers. Tevens is Los Angeles een fantastische smelkroes van culturen en kunst en zijn er veel musea en theaters. Liefhebbers van de grote merken kunnen terecht in een van de vele winkelcentra, verspreid door de stad. Kortom: “LA” is het complete plaatje

In Hollywood bevinden zich de grote studios van o.a. Warner Bros., Universal en 20th Century Fox. Het is mogelijk om een tour te maken door deze studios. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Warner Brothers, waar de sets terug te vinden zijn populaire sitcoms (uit het verleden), zoals Friends, Two And A Half Men en Big Bang Theory.

Maak ook een wandeling langs de Hollywood Walk of Fame. De Walk of Fame heeft meer dan 2600 tegels met de namen van bekende filmsterren, producenten, regisseurs, popsterren en en zelfs fictieve sterren, zoals Mickey Mouse.

In de heuvels van Hollywood staat het Hollywood Sign, de iconische fel witte letters die van ver waar te nemen zijn. De letters werden al in 1923 opgezet en vormden eerst het woord “Hollywoodland”. Slijtage en aardbevingen hebben de naam ingekort naar wat er tot op heden te zien is.

Nabij Hollywood bevindt zich Beverly Hills. Deze chique wijk is de thuis van veel wereldberoemde acteurs en popsterren. Tevens bevindt de dure winkelstraat, Rodeo Drive, zich in deze wijk. Grote kans dat u hier iemand tegen het lijf loopt die u onlangs op de radio gehoord heeft of in de bioscoop gezien heeft. Maak een tour door de straten van Beverly Hills met een busje. De leuke gidsen laten u de meest unieke plaatsen zien, alsmede de woningen van grote sterren.

In het western van Los Angeles vindt u Santa Monica en Venice. Geniet van de ontspannen sfeer aan het strand. Loop over de Santa Monica Pier en maak een rit in een van de attracties, zoals de achtbaan of reuzenrad of eet wat bij een van de vele (vis)restaurantjes. Venice wordt gezien als een ontspannen smeltkroes van culturen en bezigheden. Langs de Venice Boardwalk vindt u verschillende straatartiesten/muzikanten..

San Francisco

San Francisco wordt niet voor niks gezien als een van de mooiste steden ter wereld. De stad is gebouwd op verschillende heuvels, kent vele bezienswaardigheden en is net als Los Angeles een fantastische smeltkroes van verschillende culturen. Wellicht heeft u al het nodige gezien en/of gehoord. De Golden Gate bridge, Alcatraz, Fishermans Wharf, Chinatown, Lombard Street en een ritje in de unieke Cable Cars. San Francisco is een stad waar u zich niet zult vervelen.

Rij over de Golden Gate Bridge met uw huurauto ga zelfs te voet over de brug. Tijdens de wandeling voelt u de brug bewegen. Geniet van het fantastische uitzicht van de San Francisco Bay Area en zie de zee liggen aan een kant en Alcatraz en de skyline van San Francisco en Oakland aan de andere kant.

Een absolute aanrader is een excursie naar het beruchte gevangeniseiland Alcatraz. De gevangenis was in gebruik tussen 1934 en 1963. Er wordt beweerd dat er in die 29 jaar nog nooit een gevangene succesvol ontsnapt is. Enkele van de meest beruchte criminelen die op Alcatraz verbleven waren Al Capone en Los Angeles gangsterbaas Mickey Cohen.

Fisherman’s Wharf is de gezellige kade van San Francisco. Langs de pier vindt u vele winkeltjes en restaurants. Vanaf Pier 41 vertrekt de boot naar Alcatraz.

Al slingerend door San Francisco loopt de straat Lombard Street. Door de haarspeldbochten en hellingsverschil is deze weg razend populair bij automobilisten en zelfs fietsers. Vanaf de westkant kunt u in de verte de Coit Tower zien staan. Wanneer u Coit Tower beklimt, heeft een fantastisch uitzicht over San Francisco en de baai.

Nabij Coit Tower en Lombard Street vindt u Chinatown. De Chinatown van San Francisco is de grootste Chinese enclave buiten Azie zelf. Tevens is het ook de oudste Chinatown in Noord Amerika.

San Diego

Gelegen in het uiterste puntje van zuidwest Amerika, vlakbij de grens met Mexico, vindt u San Diego. Deze prachtige stad wordt regelmatig overgeslagen bij reizigers naar Californië. Hierdoor is de stad relatief onbekend bij het massatoerisme, maar zejer een aanraden op uw must-see liist!

Vanwege de ligging kent San Diego het hele jaar een temperatuur boven de 21 graden.

In San Diego treft u naast de vriendelijke locals, vele attracties. Breng een bezoek aan de San Diego Zoo, verkozen tot de nr. 1 dierentuin ter wereld. Behalve reuzenpanda’s vindt u hier o.a. ook tijgers, cheetah’s en ijsberen.

San Diego kent vele parken en leuke haven met strand eromheen. San Diego heeft maar liefst 17 stranden waar men kan ontspannen of zwemmen. Wilt u dat doen tussen de leeleeuwen? Bezoek dan La Jolla strand.

Palm Springs

Op zo’n twee uur rijden van Los Angeles ligt de stad Palm Springs. Palm Springs wordt gezien als de woestijnresort voor jong en oud. Voorheen woonden er veel filmsterren. Tegenwoordig is het de perfecte uitvalsbasis voor mountainbikers en wandelaars. In de omgeving zijn genoeg wandelpaden en fietspaden.

Liefhebbers van golf kunnen een balletje slaan op een van de vele golfbanen die in en rondom Palm Springs te vinden zijn.

Liefhebbers van architecteur, kunst en winkelen doen er goed aan om langs Palm Canyon Drive te lopen.

Palm Springs is jaarlijks gastheer van Coachella Valley Music & Arts Festival, een van de grootste muziek- en kunstfestivals ter wereld.

Vlakbij Palm Springs ligt Joshua Tree National Park, vernoemd naar de gelijknamige bomen die in de omgeving groeien. De bomen zijn kenmerkend vanwege de verhouding boomstam/begroeiing. Alleen aan de uiteinden van de stammen is begroeiing, waardoor het vaak gezien wordt als een kruising tussen een boom en een cactus.

Napa Valley

Wanneer u noordwaarts rijdt vanuit San Francisco, komt u terecht in Napa Valley. Napa Valley wordt gezien als een van de meest prominente wijn regio’s ter wereld. Liefhebbers van wijn kunnen een bezoek brengen aan een van de vele wijngaarden in de regio.

Yosemite National Park

Met 4 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite het meest bezochte National Park aan de westkust van de Verenigde Staten. Dit park is een absolute must bij een reis door Californië. In dit park vindt u prachtige watervallen, stijle rotswanden en de reusachtige Sequoia bomen.

Ontdek dit prachtige park aan de hand van de Tioga road. Deze weg loopt dwars door het park en onderweg kunt u verschillende stops maken om een goed beeld te krijgen van het park. Tioga Road is wel onderhevig aan weersomstandigheden waardoor deze in de winter gesloten is. Indien u zeker wilt zijn of de weg vrij is, klik hier.

Een van de mooiste uitzichten over het park heeft u vanaf Glacier Point. Vanaf hier kunt u de watervallen van Yosemite Falls en Vernal Fall zien, alsmede de stijle rotswanden van Half Dome.

Yosemite NP
Yosemite NP

Kings Canyon National Park/Sequoia National Park

Sequoia National Park en King’s Canyon National Park liggen in de Sierra Nevada in West-Amerika en vormen een groot berggebied. Sequoia National Park is reservaat voor de gelijknamige Sequoia bomen. Deze bomen behoren tot de hoogste en oudste bomen ter wereld.

De grootste Sequoia boom -qua volume- is General Sherman. De omtrek aan de grond is maar liefst 31 meter. De boom is zelf is maar liefst 84 meter hoog.