Utah

“De Bijenkorf Staat”

 • Zion Nationalpark
  Zion Nationalpark
 • Bryce Canyon
  Bryce Canyon
 • Arches Nationalpark
  Arches Nationalpark
 • Salt Lake City
  Salt Lake City

Utah

Utah is een uitgestrekte, dunbevolkte staat in het western van de Verenigde Staten. De staat is erg populair vanwege de populaire buitenactiviteiten. In en rondom de hoofdstad Salt Lake City wonen de meeste van de ruim drie miljoen inwoners van Utah. Daar omheen bestaat Utah vooral uit hoge bergen, uitgestrekte vlakten, kloven en woestijn.

Utah is zeer populair bij natuurliefhebbers vanwege de bekende natuurgebieden, zoals Arches National Park en Monument Valley.

Salt Lake City

Hoewel Salt Lake City nog steeds bekend staat om de Mormoonse gemeenschap, is deze stad met een vernieuwende opmars bezig. Steeds meer bedrijven, waaronder veel horecazaken, vestigen zich in Salt Lake City.

Een belangrijk symbool van het Mormoonse gemeenschap is de Temple Square. Op een terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter liggen hier de meest belangrijke gebouwen van de Mormoonse kerk. De Salt Lake Temple is niet toegankelijk voor bezoekers, maar de Tabernacle wel. In deze kerk vindt u een indrukwekkend orgel met maar liefst 11.000 pijpen!

Salt Lake City dankt haar naam aan het Great Salt Lake meer waarnaast de stad gevestigd is. Great Salt Lake is op de Dode Zee na het meer met het zoutste water ter wereld. Tot op de dag van vandaag wordt er uit dit meer nog steeds zout en mineralen gewonnen.

Arches National Park

Arches dankt zijn naam aan maar liefst tweeduizend stenen bogen ('Arches' in het Engels). Deze bogen en vele andere sculpturen zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. De afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, is zelfs 100 meter.

De Delicate Arch is de meest bekende, stenen boog in dit park. Via een korte wandeling komt u bij deze boog van 16 meter hoog.

Door de voetpaden in Arches National Park te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met het park. Door het park loopt een verharde weg, dus een groot deel van het park is met een auto goed te bereiken, via de wandelpaden kunt u vervolgens indrukwekkende formaties gaan bekijken.

Bryce Canyon National Park

De Bryce Canyon is naast de Grand Canyon, het meest spectaculaire nationale park in het zuidwesten van de VS en mag niet ontbreken tijdens uw rondreis door het westen.

Het landschap wordt gevormd door ongebruikelijke rotsformaties en kalksteensculpturen in spectaculaire rode en oranje tinten. De zogenoemde hoodoos doen denken aan puntige torentjes en naalden.

In het park vindt u talrijke uitkijkpunten die gemakkelijk te bereiken zijn met de huurauto